Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Αν δε μας αρέσει τι θα πει ο γ.γ. του ΟΗΕ θα φύγουμε»!


Η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη, συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, μπορεί να είναι η τελευταία των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε την Τετάρτη ο ίδιος ο Έρογλου.


Μιλώντας μετά από συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ και απαντώντας σε ερώτηση, ο Έρογλου είπε ότι ο Αυστραλός διπλωμάτης είχε επαφές και με τις δύο πλευρές και τώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να καταθέσει τις απόψεις του στον Γ.Γ. ενώ στη συνέχεια μπορεί να υπάρξει συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Έρογλου ανέφερε πως η τουρκοκυπριακή πλευρά θα αναμένει να ακούσει την απόφαση του Μπαν Κι Μουν και συνεπώς υπό το φως αυτών των δεδομένων, η όποια νέα συνάντηση δεν θα είχε νόημα.

«Θα περιμένουμε να δούμε την έκθεση Ντάουνερ και τη συμπεριφορά Μπαν και μετά από αυτό θα αξιολογήσουμε τις κινήσεις και τα βήματα μας στο μέλλον», κατέληξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: