Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

«ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ ΣΕ ΚΕΛΙ, Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ»

http://anti-ntp.net/wp-content/uploads/2012/10/klouvi_eirhnaios.jpg
Μεσαίωνας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων > Εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, για τον Πατριάρχη Ειρηναίο, που βρίσκεται φυλακισμένος σε κελί, στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, δέχθηκε από όλο τον κόσμο η στήλη μας, μετά την δημοσίευση σχετικού άρθρου, πριν μία εβδομάδα. 


Φίλοι, πιστοί, γνωστοί, και άγνωστοι, μας τηλεφωνούσαν και μας τηλεφωνούν, για να συμπαρασταθούν, στον αγώνα που δίνει ο Πατριάρχης Ειρηναίος, πίσω από τα… κάγκελα της Ορθοδοξίας , στα Ιεροσόλυμα.

Παρακολουθούν από καιρό, όπως είπαν, την δοκιμασία του Πατριάρχη, και καταδικάζουν τις απάνθρωπες συνθήκες, κάτω από τις οποίες ζει, εδώ και έξι χρόνια, ο κύριος Ειρηναίος.


Μάλιστα, πολλοί από τους ανθρώπους που μας τηλεφώνησαν, μας είπαν ότι τη φωτογραφία του κ. Ειρηναίου, που δημοσιεύσαμε πίσω από τα κάγκελα στην στήλη μας, την τύπωσαν και την έχουν τοποθετήσει σε χώρο, μέσα στα σπίτια τους. 

Πολλοί απ΄αυτούς τηλεφωνούν, όπως είπαν, σε αρμόδιες υπηρεσίες του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Αμερικής, προκειμένου να ενδιαφερθούν και να δώσουν τέλος, στο δράμα αυτού του ανθρώπου «που αργοπεθαίνει πίσω από τα κάγκελα ενός κελιού».

Δεν φανταζόντουσαν, είπαν, ότι η Κοντολίζα Ράις , υπουργός τότε των Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη, υπουργός των Εξωτερικών τότε της Ελλάδας και αξιωματούχοι του Ισραήλ, θα αποφάσιζαν να τιμωρήσουν έτσι, έναν άνθρωπο της Ορθοδοξίας, για δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Πιστεύουν όμως, οι άνθρωποι αυτοί, φίλοι και γνωστοί του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου, ότι σύντομα θα έρθει η δικαίωσή του, γιατί, όπως είπαν, «το άδικο δεν ευλογείται». Προσεύχονται είπαν, πολλοί θαυμαστές του, ώστε να τελειώσει το συντομότερο η περιπέτειά του και να επιστρέψει στα καθήκοντά του. 

Καταδίκασαν και καταδικάζουν την ενέργεια της αντικατάστασής του, με τον κ. Θεόφιλο, για τα συμφέροντα, όπως είπαν , ανθρώπων του Πατριαρχείου, των ισραηλιτών, της Ελλάδας, και των αμερικανών. Καταδικάζουν επίσης, την αδιαφορία ελλήνων αξιωματούχων, που επισκέπτονται τα Ιεροσόλυμα, και αποφεύγουν να επισκεφθούν τον Πατριάρχη Ειρηναίο μέσα στο κελί του.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη μας ότι, δεν επιτρέπουν κανένα να επισκεφθεί τον κ. Ειρηναίο, ακόμα και γιατρούς τους οποίους, κατά καιρούς, χρειάζεται. 

Όπως στην περίπτωση του οδοντιάτρου, του οποίου απαγόρευσαν την είσοδο, και ο κ. Ειρηναίος, αναγκάσθηκε να βγάλει ένα δόντι, με μια κλωστή που έδεσε σε μια πόρτα του κελιού. 

Και μ΄αυτό τον τρόπο, αναγκάσθηκε να απαλύνει τους πόνους του, βγάζοντας μ΄αυτόν τον πρωτόγονο και οδυνηρό τρόπο, το δόντι του. 

Όπως επισημάναμε και σε προηγούμενη στήλη, ο μεσαίωνας, για κάποιες χώρες ( Ελλάδα, Αμερική, Ισραήλ ) αναβιώνει ακόμα και σήμερα.

Τι έχουν να πουν για όλα αυτά, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, και γενικά οι ταγοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ολόκληρο τον κόσμο ; 


Δεν τους συγκινεί η τραγική αυτή περίπτωση, του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου, και το δράμα το οποίο ζει ; 

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε, τι είδους κηρύγματα κάνουν σε λαό και κλήρο;
agioritikovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: