Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Βρετανία: Θα χρησιμοποιηθεί και η Κύπρος για το Ιράν!



Ξεκάθαρο μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο ταυτοχρόνως αναδεικνύει τη γεωστρατηγική σημασία της Κύπρου, έστειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.


Σε περίπτωση πλήγματος κατά του Ιράν, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το «βρετανικό έδαφος» τόσο στον Ινδικό Ωκεανό, όσο και στην Κύπρο… 

Τη σχετική δήλωση που επιβεβαίωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Η βρετανική πλευρά μάλιστα, έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι οι «σύμμαχοι» καταστρώνουν επιχειρησιακά σχέδια, ώστε να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε όποια κατάσταση προκύψει.

Και να σκεφθεί κανείς, ότι τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός, παρότι η χώρα του, επισήμως, αντιτίθεται σε αυτή τη φάση στην εξαπόλυση πλήγματος εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη όμως δήλωση, αναδεικνύει πρώτα από όλα, την «στρατηγική κενότητα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή μάλλον ορισμένων εκ των κρατών-μελών της, που αντιμετωπίζουν τη νήσο όχι ως ένα πολύτιμο στρατηγικό σύμμαχο εξαιτίας των πραγματικοτήτων που επιβάλλει η γεωγραφία, αλλά ως ένα «κακό παιδί» που δεν έχει κάνει συνετή διαχείριση… στο χαρτζιλίκι του. 

Τέτοιες βλακώδεις προσεγγίσεις αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» όσων αντιλαμβάνονται τη διεθνή πολιτική με άλλον τρόπο, αυτόν που κυριαρχεί από καταβολής… κόσμου και όχι με τον γνωστό «χαζοχαρούμενο» της μειωμένης σημασίας από γεωπολιτικής απόψεως, οντότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: