Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Eκπρόσωπος Β.Πούτιν: «Ο πρόεδρος ασχολείται προσωπικά με το πως θα τιμωρηθεί η Τουρκία» (vid)

putin-erdogan2
Η ΡΩΣΙΑ ΠΕΡΙΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ, ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Προσωπικά ασχολείται ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν για να καθορίσει τους τρόπους με τους οποίους θα τιμωρηθεί η Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από δύο τουρκικά F-16, η οποία στη συνέχεια είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εκ των δύο Ρώσων πιλότων, και ενός Ρώσου πεζοναύτη που ήταν μέλος της ομάδας διάσωσής τους, όπως είπε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλινου Ν.Πεσκόφ.

O Ρώσος πρόεδρος προχώρησε σε μια σειρά στρατιωτικών κινήσεων και οικονομικών αντιποίνων με στόχο να "στραγγαλίσει" την Τουρκία οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά εάν ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν συνεχίσει να πιστεύει ότι είναι... "πλανητάρχης"

"Ο πρόεδρος είναι κινητοποιημένος, πλήρως κινητοποιημένος, κινητοποιημένος στον βαθμό που απαιτούν οι περιστάσεις", είπε ο Πεσκόφ.
Υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα με το οποίο επικυρώνονται τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η χώρα του κατά της Τουρκίας ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. 

tayyip-erdogan-Putin
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου: «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα για τα "μέτρα που εγγυώνται την Εθνική Ασφάλεια στην Ρωσική Ομοσπονδία και προστατεύουν τους Ρώσους πολίτες έναντι εγκληματικών και παράνομων πράξεων, αλλά και για τα ειδικά οικονομικά μέτρα εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας». 

 
Μεταξύ άλλων όπως έγινε γνωστό οι Rώσοι τουριστικοί πράκτορες σταματούν να πωλούν τουριστικά πακέτα στην Τουρκία από 1/1/2016, αναστέλλεται μερικώς η διακίνηση πολιτών χωρίς βίζα, απαγορεύονται και όλες οι πτήσεις τσάρτερ, ενώ απαγορεύεται και η εισαγωγή συγκεκριμένων τουρκικών προϊόντων.

O Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του B.Πούτιν, αποκάλεσε τη συμπεριφορά της τουρκικής Αεροπορίας "σκέτη τρέλα" και είπε πως ο επακόλουθος χειρισμός από την Άγκυρα της κρίσης θυμίζει "θέατρο του παραλόγου".

"Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει προδοτικά ένα ρωσικό αεροπλάνο από πίσω", είπε ο Πεσκόφ στη ρωσική τηλεοπτική εκπομπή "News on Saturday", αποκαλώντας κινούμενα σχέδια τις υποτιθέμενες αποδείξεις που παρουσίασε η Τουρκία που φέρεται να δείχνουν πως το ρωσικό Su-24 είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο Β.Πούτιν,και οι υπουργοί του "ετοιμάζουν οικονομικά μέτρα σε αντίποινα, και έχουν κινητοποιηθεί με τον τρόπο που το κάνει ένας στρατός σε καιρούς έντασης."
"Οι περιστάσεις δεν έχουν προηγούμενο.
erdvsputn
Το γάντι που πετάχτηκε μπροστά στη Ρωσία είναι χωρίς προηγούμενο.
Έτσι φυσικά η αντίδραση είναι ανάλογη με την απειλή αυτή", είπε.

Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι οι στρατιωτικές σχέσεις των δύο χωρών έχουν διακοπεί και πως η γραμμή επικοινωνίας για την αποφυγή αεροπορικών ατυχημάτων δεν υφίσταται πλέον.
Ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων μίλησε επίσης για το πώς ο γιος του Ερντογάν έχει ένα "ορισμένο ενδιαφέρον" στην πετρελαϊκή βιομηχανία.
Ο Πούτιν έχει πει πως το πετρέλαιο από το συριακό έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρίσκει τον δρόμο του για την Τουρκία.

Ο Πεσκόφ είπε πως "σημείωσε" ότι ο νεοδιορισθείς υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, είναι γαμπρός του Ερντογάν.

"Αυτό που είναι σημαντικό είναι όποιος μπορεί να ασκήσει την επιρροή του, να εγγυηθεί τουλάχιστον κάποια προβλεψιμότητα στη συμπεριφορά της Τουρκίας", είπε ο Πεσκόφ. "Ρωσικά αεροπλάνα δεν πρέπει ποτέ να καταρρίπτονται".

Πέραν όμως των οικονομικών αντιποίνων ο Ρώσος πρόεδρος έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες στρατιωτικές κινήσεις καθώς ενίσχυσε την στρατιωτική βάση στην Συρία όπου θα επιχειρούν άλλα 12 ρωσικά αναχαιτιστικά (8 Su-27SM και 4 Su-30SM) τα οποία θα προστατεύουν τα ρωσικά αεροσκάφη κρούσης Su-24 όταν θα επιχειρούν στα τουρκοσυριακά σύνορα προκειμένου να ενισχυθεί η ρωσική ικανότητα εναέριας απαγόρευσης, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από μαχητικά F-16 της τουρκικής Αεροπορίας ως απόρροια, της έλλειψης συνοδείας από μαχητικά εναέριας υπεροχής. 

tweet1
 
Η περιοχή κάτω από το σημείο που έγινε η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στο Jabal al-Turman έγινε πεδίο βολής της ρωσικής Αεροπορίας με συνολικά 40 επιδρομές σε λιγότερο από 24 ώρες, ένα δεύτερο τουρκικό κομβόι που επιχείρησε να πέρασει τα σύνορα καταστράφηκε ολοσχερώς από τα ρωσικά μαχητικά Su-34!

 
Ο λόγος; Επιχείρησε να πέρασε τα σύνορα χωρίς να ζητήσει την άδεια της συριακής κυβέρνησης!
Τι σημαίνει αυτό;
Οτι "κλειδώθηκαν" τα τουρκοσυριακά σύνορα και οποιαδήποτε προσπάθεια πλέον να εισέλθουν σε συριακό έδαφος θα καταστρέφεται!

 
Για πρώτη φορά φωτογραφήθηκαν ετοιμοπόλεμα ρωσικά άρματα μάχης Τ-90 στην Συρία και μάλιστα απ'ότι φαίνεται είναι "φορτωμένα" με κάθε είδους αντιπυραυλικά μέσα και βέβαια τα νέας τεχνολογίας κατευθυνόμενα με λέηζερ βλήματα που εκτοξεύονται από το πυροβόλο των 125 χλστ.!

 
Αρα: Η επέλαση στην περιοχή των Τουρκμένων της Συρίας είναι θέμα ημερών. 
 
Ο Β.Πούτιν σύμφωνα με πληροφορίες θα ενισχύσει και την ρωσική βάση στην Αρμενία δημιουργώντας έναν ακόμα "πονοκέφαλο" στην Τουρκία, αλλά και στο δεύτερο τουρκικό κράτος του Αζερμπαϊτζάν.

 
Δίνει τους S-300 στο Ιράν και ενεργοποιεί τους S-400 στην Συρία με αποτέλεσμα να "κλειδώνει" όλη την αχανή έκταση από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι και την Τεχεράνη.

 
Εφοδίασε τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας με δύο κορβέτες που εκτοξεύουν βλήματα cruise Kalibr προς στοχοποίηση των βορείων παραλίων της Τουρκίας.

 
Η νότια στρατιωτική Διοίκηση πραγματοποιεί ασκήσεις στον Καύκασο.

 
Το ρωσικό υπερκαταδρομικό "Μoskva" βρίσκεται στα ανοιχτά της Συρίας και "ασφαλίζει τον συριακό εναέριο χώρο με την ναυτική έκδοση των S-300 αλλά και στοχοποιεί τα νότια παράλια της Τουρκίας με πυραύλους cruise Kalibr, ενώ πλέει και ένα ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Κilo στην Α.Μεσόγειο το οποίο επίσης εκτοξεύει πυραύλους kalibr.













Δεν υπάρχουν σχόλια: