Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Σοβαρή Πρόκληση από την Αλβανία: Θέλει να καταργήσει τα Ελληνικά από τα σχολεία της Βόρειας Ηπείρου!

0822791001431899054

Δε λένε να τελειώσουν τα βάσανα για τους μαθητές και τα σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας ξεκινάει εφέτος κι άλλο ένα πείραμα με τους μαθητές γενικά, διπλή η δυσκολία και η ταλαιπωρία για τους μαθητές των σχολείων της μειονότητας.


Στις 23 Μάη οι μαθητές της 5ης τάξης θα υποβληθούν σε τρεις εξετάσεις, στην (αλβανική) γλώσσα, τα μαθηματικά και τις επιστήμες.

Τα τεστ θα ετοιμαστούν από το Υπουργείο, και σύμφωνα με πληροφορίες, για τους μαθητές της μειονότητας δεν θα ετοιμαστούν τεστ στην ελληνική γλώσσα, παρά τα παιδιά θα εξεταστούν στην αλβανική γλώσσα, στα μαθηματικά (στην αλβανική επίσης γλώσσα) και στις επιστήμες.


Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για προετοιμασία των τεστ στην ελληνική.

Υποχρεούται όμως το υπουργείο να το κάνει καθώς από τη μια τα παιδιά έχουν διδαχθεί αυτά τα μαθήματα στην ελληνική και κατά συνέπεια τους είναι αδύνατο να απαντήσουν σε ένα τεστ στην αλβανική, από την άλλη το Υπουργείο είναι υποχρεωμένο να κάνει κάτι τέτοιο καθώς έτσι παραβιάζει βασικά μειονοτικά δικαιώματα.


Τη μητρική γλώσσα στην υποχρεωτική εκπαίδευση δεν την είχε καταργήσει ούτε και το καθεστώς Χότζα, τώρα έρχεται η κυβέρνηση του Ράμα που με ένα τέτοιο βήμα κάνει την αρχή κατάργησης της μητρικής γλώσσας στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

(himara.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: