Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι κάνουν την «πάπια» – Ολλανδοί σώζουν την τιμή της Ευρώπης – «Πίθηκος» ο Ερντογάν

ImageHandler-2β
Ολλανδική εφημερίδα ξεφτιλίζει τον «πίθηκο» Ερντογάν σε πρωτοσέλιδο


Με ένα δημοσίευμα «γροθιά στο στομάχι» η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ολλανδίας απεικονίζει τον «πίθηκο» Ερντογάν να καταπατά την ελευθερία της έκφρασης στην Ευρώπη σε έναν αποτυχημένο δημόσιο λόγο

Η Ολλανδία «χτυπά» τον Ερντογάν κάτω από τη μέση, δεν φοβάται τίποτε και ανοίγει τα πυρά της κατά του Τούρκου ηγέτη.


Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε όταν η γνωστή Ολλανδή δημοσιογράφος Εμπρού Ουμάρ συνελήφθη στην Τουρκία για προσβλητικά σχόλια κατά του προέδρου Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν.


aaerdogan-β

Σύμφωνα με ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης, δημοσιογράφος που έχει τουρκική καταγωγή, έγραψε στην στήλη της στην εφημερίδα Metro σχόλια που εξόργισαν τον Τούρκο Πρόεδρο. 

Μεταξύ άλλων χαρακτήριζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «μεγαλομανή δικτάτορα» και «Σουλτάνο», καλώντας τον μάλιστα να «πάει να γ….εί».


Με ένα πρωτοσέλιδο «γροθιά στο στομάχι» η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ολλανδίας απεικονίζει τον «πίθηκο» Ερντογάν να καταπατά την ελευθερία της έκφρασης στην Ευρώπη σε έναν αποτυχημένο δημόσιο λόγο.

 Στο σκίτσο ο Πρόεδρος της Τουρκίας συνθλίβει την Ολλανδή δημοσιογράφο, μαζί και με την πένα της.


Η γελοιογραφία δημοσιεύτηκε στην λαϊκή εφημερίδα «De Telegraaf» και φέρει τον τίτλο «Το μακρύ χέρι του Ερντογάν».


Την Κυριακή, αφότου ανακρίθηκε, η Ουμάρ αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και, όπως δήλωσε η ίδια, δεν της επετράπη η έξοδος από τη χώρα.

πηγη : Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: