Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής κοντά στις Οινούσσες

oup6Zg0
Σε μία ακόμη επίδειξη ισχύος στο ελληνικό Αιγαίο προχώρησε η Τουρκία τη Μεγάλη Πέμπτη (28/4).


Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Mega, δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εισέβαλλαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε περιοχή κοντά στις Οινούσσες, πολύ κοντά στην κανονιοφόρο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα το ελληνικό σκάφος να προβεί σε προειδοποιήσεις προς τους Τούρκους προκειμένου να απομακρυνθούν.


Εξάλλου, χθες Μεγάλη Τετάρτη (27/4) τουρκικοί σχηματισμοί προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.


Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τη Ρω στα 27.500 πόδια.


«Σήμερα (27/4) εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, 3 σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών – δύο ήταν ζεύγη και ένας εξάδα – 4 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 9 τουρκικά ελικόπτερα.


Καταγράφηκαν 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.


Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι έξι τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: