Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

“Ισλαμικό στρατό” θέλει να φτιάξει ο Ερντογάν και “δένει” τις ΕΔ με θρησκευτικά σχολεία

erdogan_stratigoi-660x330

“Ισλαμικό στρατό” φαίνεται να έχει στα σχέδιά του ο Ερντογάν.

Η βίαιη αναδιοργάνωση που που επιχειρείται στην γειτονική Τουρκία είναι λογικό να απασχολεί έντονα την Αθήνα ,το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία.


Μία από τις πληροφορίες που έχουν φθάσει από την Άγκυρα και αξιολογούνται ανάλογα,αναφέρει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων στην Τουρκία θα μετατραπούν  σε Θρησκευτικά σχολεία! 

Οι απόφοιτοι αυτών  των σχολείων θα μπορούν από τώρα και στο εξής να εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές!

Ο Ερντογάν αρκετά χρόνια τώρα προσπαθούσε να προωθήσει στο στράτευμα αξιωματικούς της αρεσκείας του που είχαν “ασπαστεί” τις ισλαμικές του ανησυχίες και δεν ήταν “κεμαλιστές”. 


Είχε αρχίσει αυτή τη προσπάθεια από τις στρατιωτικές σχολές.

Η αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος του δίνει την ευκαιρία να κάνει τις αλλαγές που θέλει άμεσα.

Στο ΓΕΕΘΑ όσοι παρακολουθούν και εκτιμούν την κατάσταση δεν συμφωνούν καθόλου μ΄όσους βλέπουν με κάποιο είδος …ικανοποίησης τα όσα συμβαίνουν στην γειτονική Τουρκία.


Όπως έχει γράψει το Militaire.gr οι επιτελείς που παρακολουθούν την κατάσταση εκτιμούν ότι ο Ερντογάν προχωρά σε πολύ βαθιά αναδιοργάνωση των ΕΔ του,αναλαμβάνοντας πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο βεβαίως για το αποτέλεσμα που θα προκύψει.


Ωστόσο επισημαίνουν ότι αν κατορθώσει να δημιουργήσει ένα στράτευμα με σύγχρονες δομές τα πράγματα δεν θα είναι ευχάριστα για εμάς.


Σ΄ αυτούς τους προβληματισμούς έρχεται να προστεθεί και η πληροφορία περί συνέχισης με μεθοδικό τρόπο της “ισλαμοποίησης” των τουρκικών ΕΔ.

Λογικό λοιπόν να υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: