Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ… ΚΟΛΟΥΤΟΜΠΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΚΟΥΡΔΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ!

1434065587177
cebdceafcebacebfcf8o1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το άγχος της δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στην βόρειο Συρία με την στήριξη των ΗΠΑ, προκαλεί πολλές εντυπωσιακές «κολουτούμπες» στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.


Έτσι μετά την εντυπωσιακή επαναπροσέγγιση με την Ρωσία και με το Ιράν, μια τελευταία είδηση από την Άγκυρα δείχνει πως οι Τούρκοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή ακόμα και με τον Άσαντ, που μέχρι χτες το κατήγγειλαν με τα πιο αιχμηρά λόγια, όπως αιμοσταγή δικτάτορα, κλπ.

mit_sam_a_gitti_iddiasi_h117798_9a39e
 
Η είδηση αναφέρει ότι για πρώτη φορά μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου ο αρχηγός της ΜΙΤ, Hakan Fıdan, αυτές τις μέρες επισκέφτηκε μυστικά την Δαμάσκο και είχε σημαντικές επαφές με την συριακή μυστική υπηρεσία. El Muhaberat.
57bb797b18c773259850fa06
Την είδηση μετέδωσε η λιβανέζικη εφημερίδα Es Sefir και την αναμεταδίδει ο τουρκικός τύπος, ενώ δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από τουρκικής πλευράς.

Οι εντυπωσιακές αλλαγές και κολουτούμπες από τουρκικής πλευράς συνεχίζονται με αποκορύφωμα αυτή την νέα προσέγγιση με το καθεστώς Άσαντ, καθώς ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε πως ο Σύριος πρόεδρος μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο σε μια μεταβατική περίοδο μετά τον εμφύλιο.
 
Ο εφιάλτης των Κούρδων όσο πάει μεγαλώνει όλο και περισσότερο για την Άγκυρα και οι τουρκικές κολουτούμπες κυριολεκτικά «σπάζουν κόκαλα».
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: