Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ρωσοτουρκικό ειδύλλιο! Η Μόσχα “θυματοποιεί” την Τουρκία που δήθεν κινδυνεύει από δυτική επέμβαση!

russia-threatens-nukes-660x330

Από τα “χαρακώματα του πολέμου” έχουν βρεθεί σε αναζήτηση “κοινής στρατηγικής στη Συρία,είναι έτοιμες να συνεργαστούν πολύ στενά στον αμυντικό-εξοπλιστικό τομέα και γενικώς οι σχέσεις τους θυμίζουν άλλες εποχές οι οποίες είχαν και οδυνηρες συνέπειες για τον ελληνισμό.


Η Ρωσία και η Τουρκία από “ορκισμένοι εχθροί” έχουν γίνει τουλάχιστον “στενοί συνεργάτες”.

Η Μόσχα φαίνεται ότι παρέχει “ασπίδα προστασίας” στην Τουρκία,την οποία δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ περίπου …θυματοποιούν με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί για την τύχη των αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο Ιντσιρλίκ.

Το Sputnik το οποίο έχει πολύ καλή και άμεση ενημέρωση απ΄ευθείας από το Κρεμλίνο,αφιέρωσε ολόκληρο άρθρο για “το τι πραγματικά συμβαίνει στο Ιντσιρλίκ”.

Αφού παραθέτει τα γεγονότα με το tweet του “μυστικοσύμβουλου” του Ερντογάν που ζήτησε την …αρπαγή των όπλων από την Τουρκία,το Sputnik καταλήγει στο σύμπερασμα ότι όλη η φασαρία για το Ιντσιρλίκ γίνεται επειδή κάποιοι στη δύση -δηλαδή οι ΗΠΑ- θέλουν να…επιτεθούν στην Τουρκία!

Το Sputnik επικαλείται δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Inosmi που υποστηρίζει την άποψη ότι μετά από την αποτυχία του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου η δύση επεξεργάζονται άλλα σχέδια τα οποία θα έχουν ως αφορμή οποιασδήποτε παρέμβασης ή επέμβασης στην Τουρκία,το Ιντσιρλίκ!

Πολύ…προωθημένο σενάριο αλλά είναι γνωστό ότι οι Ρώσοι είναι …εξπέρ σ΄ αυτού του είδους της επικοινωνία όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ρωσίας.
Στην Ελλάδα υπάρχει συγκεκριμένος ιστοχώρος που υιοθετεί “αμάσητα” όλα τα ρωσικά σενάρια ειδικά όσα φλερτάρουν με την επιστημονική φαντασία.

Η προσπάθεια “θυματοποίησης” του καθεστώτος Ερντογάν το οποίο λειτουργεί απροκάλυπτα πλέον ως χούντα,από τη Ρωσία είναι μια ακόμη απόδειξη ότι τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις κάθε κράτους καθορίζουν τη διπλωματία κι όχι οι “συναισθηματισμοί” και η στρεβλή ανάγνωση και ερμηνεία της ιστορίας.

Αυτό το τελευταίο για όσους πίστεψαν ή πιστεύουν στο “ορθόδοξο τόξο” που θα μας έσωζε.

Αυτή τη στιγμή η πραγματικότητα είναι ότι η ορθόδοξη Ρωσία είναι πολύ κοντά με την όλο και πιο ισλαμική Τουρκία.
Και δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα να υπηρετήσει αυτό το ρόλο για όσο την συμφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: