Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ! Γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψή του – Με ποιους θα συναντηθεί, τι θα συζητήσουν

obama_tsipras-600x275
Ως ιδιαίτερα σημαντική εκτιμάται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη που έχει προγραμματιστεί από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μπρατισλάβα και εννέα ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής των μεσογειακών χωρών της ΕΕ που συγκαλεί στην Αθήνα ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί -εκτός πολύ μεγάλων απρόοπτων εξελίξεων- στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκεται η συμφωνία της ΕΕ με την Άγκυρα για το προσφυγικό, ενώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα συζητηθεί εκ των πραγμάτων και το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στη ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει και στις δυο Διασκέψεις για το προσφυγικό που πραγματοποιούνται στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Την πρώτη (19 Σεπτεμβρίου) τη διοργανώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τη δεύτερη ( 20 Σεπτεμβρίου) ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας θα συμπροεδρεύσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει στο περιθώριο συνάντηση και με τον Μπάρακ Ομπάμα, καθώς ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο μη ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

Στην Αθήνα ο Φ. Γκράντι
Τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο νέος επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Ιταλός διπλωμάτης Φίλιπο Γκράντι που αντικατέστησε πρόσφατα τον Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ο Φ. Γκράντι θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το προσφυγικό πρόβλημα στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: