Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ντροπή: Δεν κάλεσαν την Άννα Κορακάκη στην εκδήλωση τιμής για τους Ολυμπιονίκες στο Προεδρικό Μέγαρο (vid) (upd)



ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ;

Tην υποδέχτηκαν με τιμές αρχηγού κράτους, ωστόσο δεν προσκλήθηκε να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση τιμής που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.


 Ο λόγος για τη χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκη, Άννα Κορακάκη.
Οι πρώτες πληροφορίες ή τουλάχιστον αυτό που αφήνουν να διαρρεύσει είναι ότι την..."ξέχασαν", με τον πατέρα και προπονητή της Τάσο Κορακάκη να κρατά κάποιες επιφυλάξεις... 

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω... Νιώθω απογοήτευση, νιώθω ότι δέχομαι πόλεμο από παντού. 

Τα έχω βάλει με όλους και προφανώς πληρώνω το τίμημα γι αυτό. Πραγματικά δεν θέλω να πιστέψω ότι επί τούτου δεν προσκληθήκαμε, αλλά όσο και να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου γι αυτό, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. 

Έμαθα από δημοσιογράφους για την τιμητική εκδήλωση χθες το βράδυ και επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος θεωρώ ότι δεν ευθύνεται για όλο αυτό, όμως σίγουρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Γνώριζαν ότι η Άννα θα βρίσκεται στο εξωτερικό και είχαμε συνεννοηθεί στην περίπτωση που η εκδήλωση πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία που επρόκειτο να επιστρέψει, να μας ενημέρωναν εγκαίρως ώστε να είμαστε παρόντες. Νιώθω τεράστια απογοήτευση...», δήλωσε ο Τάσος Κορακάκης.

 
Με δική του πρωτοβουλία ο Τάσος Κορακάκης, επικοινώνησε με τους διοργανωτές της εκδήλωσης για να διασταυρώσει την πληροφορία η οποία επιβεβαιώθηκε.
 
Αφού κατάλαβαν το σοβαρό ατόπημα που είχαν υποπέσει, οι διοργανωτές δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι το “ξέχασαν” αφού η εκδήλωση προγραμματίστηκε τελευταία στιγμή.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ευθύνη για όλο αυτό φέρεται να έχει ο Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος έστειλε το σχετικό e-mail αργά το απόγευμα χθες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με αποτέλεσμα όλα να γίνουν τελευταία στιγμή και προφανώς έχασαν τον μέτρημα των Ολυμπιονικών παρότι δεν ήταν και τόσοι πολλοί...
 
Πηγές από την Προεδρία της Δημοκρατίας υποστηρίζουν τα εξής:
 
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον πατέρα της χρυσής Ολυμπιονίκη. Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Τάσος Κορακάκης ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι σήμερα η Άννα Κορακάκη λείπει στο εξωτερικό ευρισκόμενη στη Γαλλία".

 
Yπενθυμίζουμε ότι με μία απόφαση που έλαβε και εκτέλεσε λίγο πριν τον μεγάλο τελικό των 25 μέτρων όπου η Άννα Κορακάρη κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, ο Δήμος της Δράμας γκρέμισε το αυτοσχέδιο σκοπευτήριο που έκανε την προπόνηση προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

 
Η μητέρα της Άννας Κορακάκη λίγο μετά την μεγαλειώδη νίκη της κόρης είχε ξεσπάσει λέγοντας:

 «Πες τα Τάσο …όλα να τα πεις …να πεις για το νταμάρι και την παράγκα, που έκανε προπόνηση… 

Δεν το ξέρει, ο Τάσος, ότι το πρωί την γκρεμίσανε…». 

 
«Πρέπει η Πολιτεία να βοηθά όλους τους αθλητές πριν καταφέρουμε από μόνοι μας να κατακτήσουμε μετάλλια. 

Χρειαζόμαστε υποδομές για να φτάσουμε στην επιτυχία.


 Όταν εμφανίζονται όλοι μετά, δεν έχει νόημα» δήλωσε με νόημα η χρυσή Ολυμπιονίκης της σκοποβολής.
 
Ενδεικτικό του παράπονού της με αφορμή και το γκρέμισμα του προπονητηρίου-παράγκα ήταν το γεγονός ότι είχε ζητησει στη γιορτή των Δραμινών για το πρόσωπό της να μην παραστεί κάποιος επίσημος.

 
Αφού επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε ενημερωθεί, χαρακτήρισε «βίαιη και αιφνίδια» την κίνηση. «Απογοητεύτηκα που γκρέμισαν την παράγκα μου...» είπε. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: