Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ… ΤΟΥΡΚΟΓΕΝΗ!

unnamed-6
cebdceafcebacebfcf8o11Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με ιδιαίτερη ένταση οι Τούρκοι συνεχίζουν τελευταία τις ανασκαφές που άρχισαν εδώ και 28 χρόνια στην αρχαία πόλη της Λυκίας, τα Πάταρα, που είναι και η γενέτειρα του μεγάλου Αγίου της Μικράς Ασίας, του Αγίου Νικολάου.


Το πιο εντυπωσιακό όμως σε αυτή την είδηση, είναι ότι σύμφωνα με τον υπεύθυνο των ανασκαφών, τον Τούρκο καθηγητή İşkan Işık, η προσοχή των ανασκαφών έχει επικεντρωθεί με ιδιαίτερη ένταση στο να βρεθεί όπως πιστεύουν οι Τούρκοι ο ναός του Αγίου Νικολάου, που όπως δηλώνουν έχει αναφερθεί ότι υπήρχε στα Πάταρα και όπως διατείνονται είναι ένα μεγάλο θαύμα για την Λυκία με πολύ μεγάλη σημασία.

kalkan_tourist_hotels-2
Η μεγάλη ένταση των Τούρκων για να βρεθεί αυτό ο ναός, φαίνεται και από τα μεγάλα ποσά που έχουν ρίξει στα συνεργία των ανασκαφών και όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, (Cumhurriyet 26/9), τους τελευταίους μήνες έχει διατεθεί περίπου ένα εκατομμύριο τούρκικες λίρες, ποσό που κρίνεται ιδιαιτέρα υψηλό.


Αλλά το τουρκικό άγχος φαίνεται και από κάτι άλλο πολύ χαρακτηριστικό. 

Αυτό είναι ο τουρκικός φόβος μήπως ταυτιστεί ο Άγιος Νικόλαος και ο ναός του με την παρουσία του ελληνισμού. 

Όπως δήλωσε πολύ χαρακτηριστικά ο γενικός υποδιευθυντής της Τράπεζας Εργασίας της Τουρκίας, Senar Akkuş, που μετέχει με μεγάλη χορηγία στις ανασκαφές, ο Άγιος Νικόλαος δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες και τον Ελληνισμό της περιοχής.

605658_cover_rect

Έφτασε δε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η Λυκία είναι αναπόσπαστο τμήμα της Μικράς Ασίας και του πολιτισμού της Ανατολίας, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την παρουσία των Ελλήνων : «Likya Yunan değil Anadolu halkıdır», δηλαδή, «Η Λυκία δεν είναι ελληνική, είναι λαός της Ανατολίας» και προχωρώντας ισχυρίστηκε πως οι… τουρκογενείς Ίωνες δεν έχουν καμία σχέση με τους αθηναϊκούς επικοισμούς της περιοχής.

Συνεπώς και ο Άγιος Νικόλαος είναι… τουρκογενής!
Το ξέρατε αυτό ;;;
 Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: