Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Ξεσπάει ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! Η σταγόνα που ξεχείλιζε το ποτήρι... (ΕΙΚΟΝΑ)

ellada_tourkia_692523125
Όσο συνεχίζεται η επιχείρηση στη Μοσούλη, αυξάνεται ο εθνικισμός. Σύμφωνα με τον "εθνικό όρκο", η Μοσούλη ανήκει στην Τουρκία.


Αναγκαία απάντηση στην τρομοκρατία χαρακτήρισε την παρουσία του στρατού ο Ερντογάν, λέγοντας ότι στόχος του είναι η συνεργασία της Τουρκίας με το Ιράκ. Αναφερόμενος στο "Misak-i Milli" ή "Ahd-i Milli" που σημαίνει "εθνικός όρκος", έδειξε την επιθυμία του για την ανατολή και τη δύση.


Ακόμα, αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάνης αλλά και τα σύνορα της Τουρκίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα σύνορα θα έπρεπε να ορίζονται στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ερντογάν δήλωσε: "Τα σύνορα αυτού του κράτους δεν τα αποδεχτήκαμε εθελοντικά, να το πω και αυτό έτσι ;


Δεν πρέπει να ξεχνιέται πως ακόμη και εδάφη στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν κάποιοι εξ αυτών που ίδρυσαν την δημοκρατία, έμειναν εκτός των συνόρων του νέου μας κράτους. 


Καταλαβαίνετε τι εννοώ έτσι δεν είναι ;


Ενδεχομένως κάτω από την επίδραση των μακροχρόνιων και ασταμάτητων πολέμων και υπό την επίδραση των απωλειών να ειπώθηκε τότε ¨εντάξει".


Ο "Εθνικός Όρκος" παρατηρείται από το 1920.

Το κοινοβούλιο της οθωμανικής αυτοκρατορίας τον Ιανουάριο του 1920 έδωσε έγκριση και υιοθετήθηκε μετά από τέσσερις μήνες και από την νεοϊδρυθείσα Τουρκική Εθνοσυνέλευση των εθνικιστών του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα.


Έξι σημεία περιλάμβαναν οι αποφάσεις, οι οποίες καθόριζαν δημοψηφίσματα των κατοίκων στις επονομαζόμενες «αδούλωτες περιοχές» που είχε χάσει η Οθωμανική Αυτοκρατορία με την Ανακωχή του Μούδρου. 

Στα δημοψηφίσματα αυτά οι κάτοικοι θα έπρεπε να αποφασίσουν την επανένωση με την πατρίδα Οθωμανική Αυτοκρατορία και μετέπειτα Τουρκία.

Οι περιοχές αυτές αφορούσαν στο Βόρειο Ιράκ στα νοτιοανατολικά σύνορα, στις επαρχίες Καρς, Αρνταχάν και Βατούμι στα βορειο- ανατολικά αλλά και στην δυτική Θράκη.

 Ωστόσο, κι άλλα σημεία αφορούσαν στις μεταφορές και ελεύθερες συναλλαγές μέσω των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων που θα υποδείκνυαν από την Τουρκία και άλλες χώρες, στα δικαιώματα των μειονοτήτων που θα εκδίδονταν έχοντας την προϋπόθεση πως τα δικαιώματα των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε γειτονικές χώρες προστατεύονται, αλλά και πως η νέα Τουρκία θα πρέπει να είναι θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη να ισχύουν όλοι οι περιορισμοί με στόχο την πολιτική, δικαστική και οικονομική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: