Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Κλιμάκωση: Είκοσι τουρκικά άρματα μάχης εισήλθαν στην βόρεια Συρία ενώ η Δαμασκός κηρύσσει πόλεμο στην Άγκυρα!

turkeyinsyria
Είκοσι τουρκικά άρματα μάχης εισήλθαν στην βόρεια Συρία το Σάββατο για να στηρίξουν τους αντάρτες του FSA στον αγώνα τους  να καταλάβουν μια πόλη από τους Κούρδους εν μέσω απειλών από την κυβέρνηση της Συρίας.


clfv-ewwsaalocn
Τα τουρκικά άρματα διέσχισαν τα σύνορα βόρεια της  πόλης του Χαλεπίου, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν του αντάρτες  του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) να καταλάβουν την πόλη  Ταλ Rifaat, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι al-Mayadeen.

Η κίνηση  αυτή της Άγκυρας έχει εξοργίσει την Δαμασκό και την συριακή κυβέρνηση, η οποία κατήγγειλε την εισβολή αυτή ως  «κατάφωρη τουρκική παραβίαση».
599754264539dab2374e668714b4d452
Η συριακή κυβέρνηση ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να παρέχει άμεση στήριξη στους τρομοκράτες στηρίζοντας τους με πυρά πυροβολικού και άρματα μάχης για να συνεχίσουν τα  εγκλήματα τους εναντίον αμάχων» στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.
turkey-us-isis-syrian-conflict-birgun-gazetesi
«Αυτή η νέα επιθετική στάση είναι μια άλλη επικίνδυνη κλιμάκωση και μια σαφή παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας», αναφέρει η Συρία .

Η δήλωση προειδοποίησε ακόμη ότι «κάθε παρουσία του τουρκικού στρατού στο εσωτερικό της Συρίας στα σύνορα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια κατοχική δύναμη «και θα σας απαντήσουμε σε αυτό με κάθε δυνατό μέσο».
erdogan-isis-turkey-syria-kurds-altagreer
Αυτό που πολλοί ειδικοί αναμένουν τα επόμενα 24ωρα είναι η πρώτη αψιμαχία Τούρκων και Σύρων κυβερνητικών , και τότε όλα μα όλα θα αλλάξουν στον πιο βρώμικο πόλεμο της  πρόσφατης ιστορίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: