Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκικά & Ελληνικά Μαχητικά σε διπλή Εμπλοκή στο Αιγαίο!!

f-16-aggressors-2-600x398

Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που μπαινόβγαιναν πριν από λίγο στον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου-Χίου-Σάμου, προκάλεσαν δύο φορές Εμπλοκές με  ζευγάρι ελληνικών F-16

Με σαφή προκλητική διάθεση λειτούργησαν οι πιλότοι δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 οι οποίοι νωρίς το πρωί μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου.


Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση παρά το γεγονός ότι  αναχαιτίστηκαν  από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο.


Τα τουρκικά F-16 ενεπλάκησαν σε  αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά…

Αλλά δεν εγκατέλειψαν την περιοχή!!!


Επέστρεψαν τα τουρκικά F-16 και παραβίασαν ξανά ….

Πετώντας νοτιότερα, μπήκαν και πάλι χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια προχώρησαν σε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στηνπεριοχή μεταξύ Χιου και Σάμου.


Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 αλλά οι Τούρκοι πιλότοι προκάλεσαν και δεύτερο dogfight με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν σε readiness.


Αν και   οι Τούρκοι πιλότοι  έχασαν και αυτήν  την εμπλοκή δεν επέστρεψαν  στον τουρκικό εναέριο χώρο.


Κινήθηκαν νοτιοανατολικά πετώντας στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου επιστρέφοντας στην τουρκική αεροπορική βάση του Ντάλαμαν.


Να σημειωθεί οτι στην Περιοχή  βρίσκεται ο ΥΕΘΑ,Ο ΑΝΥΕΘΑ και Βουλευτές της Επιτροπής  Εξωτερικών Άμυνας και δεν είναι άσχετο το θέμα των Εμπλοκών!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: