Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ανήμερα του Αι Νικόλα έβγαλαν και τους Εποχούμενους «EXOSET MM-40» οι Κύπριοι!

1-1
Πραγματοποιήθηκε την 06 Δεκεμβρίου 2016 στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» ο επίσημος εορτασμός του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου.

   2-1
 Στον εορτασμό παρευρέθηκε ο υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, o Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, ο πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, ο Διοικητής της UNFICYP, Ακόλουθοι Άμυνας, Στελέχη και Ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού και εκπρόσωποι άλλων Όπλων και Κλάδων και πλήθος κόσμου.
3
     Μετά το πέρας του τελετουργικού ακολούθησε στατική έκθεση οπλικών συστημάτων και μέσων της Διοίκησης Ναυτικού…
Όπου οι Κύπριοι επέδειξαν και τους    Εποχούμενους «EXOSET MM-40»
35
Οι γαλλικής προέλευσης εκτοξευτές πυραύλων που φέρουν πυραύλους επάκτιας άμυνας Exocet MM-40 αγοράστηκαν από την Εθνική Φρουρά το 1994 επί Γλαύκου Κληρίδη και είναι ίσως το μόνο σοβαρό όπλο που (ίσως) έχουν να φοβούνται όσοι θέλουν να πλησιάσουν τις Νότιες ακτές της Κύπρου.

Ο Exocet είναι ένα εξαιρετικά προηγμένο βλήμα αφού πραγματοποιεί την πτήση το σε πολύ χαμηλό ύψος (2 μέτρα πάνω από το νερό) μέχρι να πλησιάσει το πλοίο – στόχο.

Συγκεκριμένα, ο πύραυλος εκτοξεύεται με αδρανειακά δεδομένα ενώ, όταν φτάσει σε κοντινή απόσταση από την προκαθορισμένη εκτιμώμενη περιοχή του στόχου, χωρίς πρακτικά να έχει εντοπιστεί, τότε και μόνο ενεργοποιεί το ραντάρ του εντοπίζοντας και κλειδώνοντας το στόχο, αφήνοντας έτσι τα ελάχιστα δυνατά περιθώρια αντίδρασης.

Ακόμα και στην περίπτωση που ο στόχος προλάβει να ενεργοποιήσει τα συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών (ECM), ο πύραυλος «κλειδώνει» στην τελευταία θέση του στόχου και, υπολογίζοντας την προβλεπόμενη μελλοντική του θέση με βάση την τελευταία γνωστή πορεία και ταχύτητα, εκτελεί την αποστολή του.

Δείτε εδώ μέχρι που θα μπορούσαν να χτυπήσουν οι Exocet από 3 τυχαία σημεία στις ελεύθερες ακτές!

exocetcyp

Έχουν εμβέλεια που φτάνει μέχρι και τα 70 χιλιόμετρα και είχαν έρθει ξανά στην επικαιρότητα όταν το 2011 η Τουρκία ανακοίνωνε ότι θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει έρευνες σε όλη την θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: