Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Αερομαχίες Ελληνικών και τουρκικών F-16 με το Σινούκ που μεταφέρει τον Π.Καμμένο να είναι στον αέρα! (εικόνες)

%cf%87%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%cf%89%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b1
Ζητούν και το Μαράθι τώρα οι Τούρκοι 
Αναβαθμίζονται διαρκώς ποιοτικά οι τουρκικές προκλήσεις καθώς οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως το Μαράθι είναι τουρκικό λέγοντας πως στην ιταλοτουρκική συμφωνία του 1942 υπήρχε συγκεκριμένος όρος (εικόνες παρακάτω)!

kammenos2_4-700x466
Την ώρα που ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας συνοδείας μαχητικών F-16 κάνει περιοδεία στα ακριτικά νησιά Ρω, Στρογγύλη, Καστελόριζο, τα τουρκικά μαχητικά πετούσαν στα όρια του FIR Αθηνών και εμπλέκονταν σε μπαράζ αερομαχιών στο Αιγαίο με ελληνικά μαχητικά.
kammenos1_4-700x466
Οι πιο πρόσφατες έγιναν το μεσημέρι την ώρα που η επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής βρισκόταν στο σύμπλεγμα της Μεγίστης.
Την ώρα που στην νήσω Ρω, στις 13.38, τελούνταν το μνημόσυνο στην μνήμη της «Κυράς της Ρω», δυο τουρκικά F-16 έμπαιναν στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου κινούμενα μέχρι τα πέντε μίλια απόσταση από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.
kammenos3_0-1-700x466
Ελληνικά μαχητικά F16 που είχαν απογειωθεί απο το αεροδρόμιο του Kαστελίου και βρίσκονταν ήδη πάνω απο την περιοχή και περιπολούσαν, κινήθηκαν προς τα τουρκικά και τους απέτρεψαν να πλησιάσουν.

Τα τουρκικά έφυγαν ενώ ακολούθησε μια τετράδα F4 που παραβίασε το FIR Αθηνών απ” το ίδιο σημείο.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστικαν επιτυχώς.

Νωρίτερα το πρωί τουρκικά μαχητικά F16 ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά στο βόρειο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, στις 7.20 το πρωί δυο τουρκικά F-16 μπήκαν στον ελληνικό εναέριο δυο ανάμεσα σε Χίο και Λέσβο οπλισμένα.

Τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.
Ακολούθησε αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά και μετά την εμπλοκή το ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Στο νησί της Ρω προσγειώθηκε το Σινούκ στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Κατά την άφιξή τους στη Ρω, οι αξιωματούχοι συνομίλησαν με αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που περιφρουρούν τη Ρω, ενώ τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της Κυράς της Ρω, η οποία απεβίωσε το 1982.

Τα δύο Σινούκ που μεταφέρουν την αποστολή (σ.σ.: υπουργό Άμυνας, μέλη Επιτροπής και δημοσιογράφους) απογειώθηκαν λίγο αργότερα και κατευθύνθηκαν προς τη νήσο Στρογγύλη.

Εκεί, ο υπουργός ενημερώθηκε για τη σημασία του φυλακίου που φρουρεί το νησί και χαιρέτησε τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια η αποστολή ξεκίνησε το ταξίδι της για το Καστελόριζο, όπου επισκέφθηκε το στρατόπεδο της Μεγίστης.

Eντός του στρατοπέδου έγινε η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τα έργα στις μονάδες και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των στρατιωτικών δυνάμεων στα ακριτικά νησιά.

kammenos4_0-700x466
Οι βουλευτές που συμμετέχουν:
Αυλώνιτου Ελένη ΣΥΡΙΖΑ
Ιωάννης Δέδες ΣΥΡΙΖΑ
Νίνα Κασιμάτη ΣΥΡΙΖΑ
Γιώργος Ντζιμάνης ΣΥΡΙΖΑ
Ρίζος Δημήτρης ΣΥΡΙΖΑ
Κασιδιάρης Ηλίας Χρυσή Αυγή
Χρήστος Παππας Χρυσή Αυγή
Ιωάννης Αϊβατίδης Χρυσή Αυγή
Κατσίκης Κωνσταντίνος ΑΝΕΛ
Τέλος, σήμερα αναμένεται και η περίφημη εκτόξευση του τουρκικου κατασκοπευτικού δορυφόρου Gokturk-1 παρουσία του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν όπως έχουμε αναφέρει στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκτοξεύουν εσπευσμένα τον κατασκοπευτικό δορυφόρο Göktürk-1 οι Τούρκοι για να «χτενίζουν» το Αιγαίο από άκρη σε άκρη – Πολύ κοντά το ελληνοτουρκικό επεισόδιο .

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος από το απόγευμα θα μπορεί κάθε 90 λεπτά να στέλνει τις ευκρινέστερες φωτογραφίες που είχε ποτέ στη διάθεσή της η τουρκική πολεμική αεροπορία.

Ο τουρκικός δορυφόρος είναι εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Λέγεται μάλιστα ότι έχει τη δυνατότητα να στείλει φωτογραφίες με διαφορά μόλις ενός μέτρου, απίστευτης ευκρίνειας δηλαδή, και μάλιστα μαζικά.
Υπολογίζεται ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει από τον δορυφόρο περίπου 60.000 φωτογραφίες το χρόνο!

Μάλιστα ο δορυφόρος έχει δυνατότητα να κάνει μια ολόκληρη περιστροφή της γης μέσα σε μόλις 90 λεπτά γεγονός που τον καθιστά ένα μοναδικό όπλο στα χέρια των Τούρκων καθώς μπορεί να διαβιβάζει συνεχώς φωτογραφίες με τις εξελίξεις όπου επιλέγει το τουρκικό επιτελείο, αφήνοντας ελάχιστα κενά μέσα στην ημέρα.
 soziou1-700x387soziou-700x763

Δεν υπάρχουν σχόλια: