Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Π.Καμμένος επιβεβαίωσε το «pentapostagma.gr»: «Τούρκοι πιλότοι εκτόξευσαν αντίμετρα για να ξεφύγουν – Διαλυμένες οι Ένοπλες Δυνάμεις τους» (βίντεο)

kammenos
Επιβεβαίωσε το χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα του «pentapostagma.gr» σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος λέγοντας πώς οι Τούρκοι πιλότοι προκειμένου να βγουν από την εμπλοκή με τους Έλληνες χειριστές στο Αιγαίο «εκτόξευσαν μέχρι και αντίμετρα».


Το «pentapostagma.gr» είχε γράψει πώς Τούρκος πιλότος που βρίσκονταν «κλειδωμένος» από τα ραντάρ ελληνικού F-16 σε μία προσπάθεια να ξεφύγει εκτόξευσε chaff και flares, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τον πανικό του, αλλά ταυτόχρονα και το πως η απειρία μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις στο Αιγαίο ***(δείτε πατώντας ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο).

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό το πρωί μίλησε για διαλυμένες τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Εμείς θα προσθέσουμε ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο από την επίσκεψη στο Καστελόριζο του Πάνου Καμμένου και των βουλευτών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.


Όταν το «Σινούκ» που τους μετέφερε συνοδεύονταν από ζευγάρι ελληνικών F-16 που είχαν απογειωθεί από την Κρήτη οι Τούρκοι έστειλαν επίσης ένα ζεύγος F-16 για να δηλώσουν την παρουσία τους…

Η διαφορά είναι πώς δυσκολεύονταν να ανανεώσουν τα δύο μαχητικά τους οι Τούρκοι και απογείωσαν ιπτάμενο τάνκερ προκειμένου να τα ανεφοδιάσουν στον αέρα.
Τα ελληνικά εναλλάσσονταν όχι βεβαίως επειδή εμείς έχουμε την άνεση αλλά επειδή διαθέτουμε έμπειρους χειριστές και λόγω της άσκησης στην οποία συμμετείχαν με την Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφερες ότι «είναι διαλυμένες.

Οι συνεχείς ήττες στη Συρία, η εμπλοκή δυνάμεων μαζί με τους τζιχαντιστές του ISIS στην περιοχή της Συρίας κατά του Ασαντ και των Κούρδων, η απόφαση της διεθνούς κοινότητας για την ίδρυση του κουρδικού κράτους, τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση.

Δεν μπορούν να σηκώσουν αεροπλάνο.
Το 60% των πιλότων έχει αποστρατευθεί.
Αυτή τη στιγμή πετάνε τα αεροπλάνα στα όρια του προσωπικού με πιτσιρικάδες, οι οποίοι φαίνεται ότι μόλις αναχαιτίζονται φοβούνται και εκτοξεύουν μέχρι και αντίμετρα.
Και άρματα δικά τους τα οποία ήταν στον Έβρο έχουν κατέβει αυτή τη στιγμή κάτω στη ΝΑ Τουρκία.

Θέλω να σας πω ότι το ηθικό των ΕΔ στην Τουρκία είναι διαλυμένο.

Οι μισοί κατηγορούνται ως συνεργάτες του Γκιουλέν και αποστρατεύονται. 420 ζήτησαν άσυλο στο Βέλγιο από τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που υπηρετούσαν στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι χαρακτηριστικό του πανικού.

Μάλιστα μέσα στο επίσημο κύκλωμα του ΝΑΤΟ υπάρχει μια συγκλονιστική επιστολή ενός πιλότου Τούρκου ο οποίος λέει εγώ υπηρετώ 27 χρόνια στην τουρκική Αεροπορία, είμαι συνεπής προς την πατρίδα μου και αυτή τη στιγμή χωρίς αιτία, λόγω ενός λογαριασμού που είχα σε μια τράπεζα η οποία φέρεται να συνδέεται με τον Γκιουλέν, αποστρατεύομαι, διώκομαι, μένω χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη, χωρίς ασφάλεια, η οικογένειά μου βρίσκεται υπό περιορισμό και παρακολούθηση.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στις ΤΕΔ και γι αυτό το λόγο ο Ερντογάν κάνει εξαγωγή κρίσης».
O υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση μη έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία.

Ώς προς τις δυνατότητες των Ελληνικών Ε.Δ. ανέφερε ως παράδειγμα τα νέα υποβρύχια λέγοντας «Έχουμε το Πολεμικό Ναυτικό μας, με την ισχύ των υποβρυχίων που δεν ανιχνεύονται, είναι «στελθ» τα υποβρύχια μας».

Τόνισε τέλος τη σημασία της κοινής αεροναυτικής άσκησης με την Αίγυπτο και αναφέρθηκε σε επέκταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την στρατιωτική συνεργασία, που έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά μας.



***(δείτε πατώντας ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο).

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: