Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΜΕ… ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

453798
cebdceafcebacebfcf8o11Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με απόφαση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Fikri Işik, (15/1/2017), αίρονται όλοι οι περιορισμοί για την στράτευση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις γυναικών, ένα μέτρο που προσπαθεί να καλύψει τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί μετά το αποτυχών πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.


Αλλά ποια είναι η πραγματική κατάσταση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά το πραξικόπημα :

kadin-subay-sinirlamasi-kalkiyor-8361605

Σύμφωνα με τον Mesut Hsana της Hürriyet, (16/1/2017) το 70% του τουρκικού στόλου μετείχε στο πραξικόπημα και όταν διαφάνηκε η αποτυχία πολλά από  τα πλοία… εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. 

Συγκεκριμένα κάνει λόγο για 29 πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου για τα οποία συνεχίζονται οι ανακρίσεις και οι έρευνες.

 
Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2016 μαθαίνουμε ότι σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Σμύρνης, Zafer Dur, σε κατηγορητήριο αναφορά του επισημαίνει ότι στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων υπηρετούσαν 22 χιλιάδες προσωπικό, (kadro) που πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Συγκεκριμένα η κατηγορητήριο αναφορά ανέφερε για 150 στρατηγούς, πτεράρχους και ναύαρχους, 10.000 αξιωματικούς, 12 χιλιάδες υπαξιωματικούς. Συνολικά με τις αποστρατεύσεις ο αριθμός αυξάνεται σε 358 στρατηγούς, πτεράρχους και ναύαρχους, 39.468 αξιωματικούς και 97.145 υπαξιωματικούς.

Οι αριθμοί αυτοί αν και εκ πρώτης κρίνονται υπερβολικοί, εν τούτοις δείχνουν ότι η κατάσταση στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων είναι αποσταθεροποιητική, καθώς μεγάλο μέρος των στελεχών ή έχει συληφθεί, ή έχει αποστρατευτεί, ή είναι υπό διωγμό. Οι συνέπειες σίγουρα επιδρούν στην γενικότερη αξιόμαχη κατάσταση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η κατάσταση των διώξεων στις ένοπλες δυνάμεις συνεχίζονταν και στις 22 Νοεμβρίου του 2016 γίνονταν γνωστό ότι με την επιβολή της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης μετά το αποτυχών πραξικόπημα, έχουν εκδιωχτεί ή συληφθεί από τις τουρκικές ένοπλες 15 χιλιάδες 726 άτομα. Στον τομέα των στελεχών εκδιώχτηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, 1.259 άτομα, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, 391 από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, 338 και από το Γενικό Επιτελείο Στρατοχωροφυλακής 403.

Όλα αυτά αν μη τι άλλο παρουσιάζουν μια άκρως προβληματική εικόνα για μια χώρα που θέλει να είναι το φόβητρο της περιοχής και που συνεχίζει απροκάλυπτα τις παράνομες διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: