Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Τι συνέβη χθες στο Αιγαίο και γιατί Χειριστές των Μαχητικών και των Α/Α είναι με το δάκτυλο στο»ΟΝ»!

tt-1024x609
Είχαμε την εισβολή δυο Οπλισμένων Τούρκικων Μαχητικών στο FIR Αθηνών με στόχο καθαρά να προκαλέσουν  αφού οι ελιγμοί τους δεν ήταν τίποτε περισσότερο από καθαρά  προκλητική επιθετική τακτική …αλλά μέχρι εκεί !


Η εισβολή των Τούρκικων Μαχητικών έγινε  χθες το πρωί και πριν προβούν σε Υπερπτήση της νήσου Παναγιάς οι Τούρκοι εκτελούσαν ελιγμούς στα Όρια ..
Παρακολουθούνταν δε στενά από δύο Ελληνικά Μαχητικά της 336 Μοίρας της 116 ΠΜ που είχαν απογειωθεί απο το νησί της Σκύρου!

Με το που μπήκαν στο FIR Αναχαιτίστηκαν αμέσως  από τα Ελληνικά Μαχητικά και εγκατέλειψαν την περιοχή αφού  είναι γνωστό οτι τα ελληνικά Α/Φ F-16 Block 52+ ADV της 336 Μ της 116 ΠΜ είναι τα καλύτερα και τα  ισχυρότερα  Μαχητικά του ΝΑΤΟ!

Με τό που οι Τούρκοι έφυγαν τα Μαχητικά μας συνέχισαν την Περιπολία, αλλά οι Τούρκοι επέστρεψαν πετώντας σε μεγάλο ύψος 25.000 πόδια πάνω από 8χλμ …
Τα Ελληνικά΄μαχητικά πήραν στο κυνήγι τα Τούρκικα που στο φεύγα  κυνηγημένα πέρασαν πάνω από την νήσο Παναγιά !

Τα Τούρκικα F-16 δεν έδειξαν ότι έχουν διάθεση να εμπλακούν σε αερομαχία, αλλά να επισημανθεί ότι ήταν στο στόχαστρο και των Αντιαεροπορικών Όπλων της Αεράμυνας των νησιών που είναι σε συνεχή  επιφυλακή !

Προκαλούν οι Τούρκοι και ξύνονται …Στα όρια τους όμως είναι οι Χειριστές μας και ο διάολος έχει πολλά ποδάρια !

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 17η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 ε/π
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 3
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 3
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 4
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
α. 1 εκ των ανωτέρω 4 παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησε το ζεύγος F-16 την 11:30 άνωθεν ν. Παναγιά σε ύψος 25.000 ft.


β. Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: