Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Που το πάει η Άγκυρα με την Ελλάδα; - Δόγμα «προληπτικής επίθεσης» και «ανακάλυψη» ελληνικής «εισβολής» κατά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα

turkisharmybeach
ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Που το πάει τελικά η Άγκυρας; Μόλις πριν μερικές ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν προανήγγειλε δόγμα «προληπτικής επίθεσης» όπου «διαπιστωθεί» ότι η Τουρκία έχει προβλήματα ασφάλειας από τη Θράκη, στη Μαύρη Θάλασσα στην Ν.Α. Μεσόγειο, στην Κύπρο στην Συρία ενώ μόλις χθες ο βασικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιγίτ Μπουλούτ, ***  "φωτογράφισε" την Ελλάδα ότι επρόκειτο να εισβάλλει στην Τουρκία την βραδιά του πραξικοπήματός της 15ης Ιουλίου!

 
Δηλαδή δημιουργεί κλίμα ότι υπάρχει απειλή για την Τουρκία από γειτονική μεσογειακή χώρα και εφόσον αυτή αποκλείεται να είναι η διαλυμένη Συρία άρα είναι η Ελλάδα, μπορεί η Άγκυρα ανα πάσα στιγμή όποτε αυτή το θεωρήσει αναγκαίο και προπαντώς εφικτό να κάνει πρώτη επίθεση κατά ελληνικού εδάφους.

 
Αρκούν για αυτό κάποις τουρκικές προβοκάτσιες για να το δικαιολογήσουν στα «μάτια» του τουρκικού λαού, άλλωστε οι Τούρκοι είναι μανούλες σε αυτά, υπενθυμίζεται ότι τα Σεπτεμβριανά του 1955 που «ξερίζωσαν» τον Ελληνισμό της Πόλης έλαβαν χώρα μετά από βομβιστική επίθεση στο πατρικό σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, που αποδείχτηκε στην συνέχεια ότι ήταν σκηνοθετημένη προβοκάτσια από την ίδια τη τουρκική κυβέρνηση Μεντερές και απλώς όταν αυτό αποδείχτηκε περίτρανα η Άγκυρα απαγχόνισε τον πρωθυπουργό Μεντερές.

 
Ο Ερντογάν *** ανέφερε πριν λίγες ημέρες πως η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινά από τα σύνορά της αλλά από εκεί που «δημιουργούνται τα προβλήματα» λέγοντας πως αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε «εν τη γενέσει τους», όπως κάναμε και στη Συρία.

 
Με λίγα λόγια εάν η Τουρκία αντιληφθεί ότι στην Θράκη για παράδειγμα θα υπάρξουν προβλήματα με την μειονότητα, ή μάλλον καταστάσεις που η Άγκυρα ερμηνεύσει ως «προβλήματα» τότε το δόγμα της χώρας είναι η αντιμετώπισή τους εν τη γενέσει τους δηλαδή με στρατιωτική επέμβαση.

 
Το ίδιο επανέλαβε και για την Κύπρο, ενώ φυσικά (αν και δεν το ανέφερε) το ίδιο θα υπονοεί και για το Αιγαίο.

 
Πιο συγκεκριμένα μιλώντας στα εγκαίνια της νέας γραμμής του μετρό της Αγκυρας, ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε τη στρατιωτική επέμβαση της χώρας του κατά της ISIS και των κουρδικών δυνάμεων, υποστηρίζοντας ότι η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινάει όχι από τα σύνορά της, αλλά πολύ πιο πέρα όπως τη Συρία, το Ιράκ, τον Καύκασο, αλλά και τα Βαλκάνια με την Κύπρο.

 
«Όσοι μας κατηγορούσαν στο παρελθόν ότι δεν αντιμετωπίζουμε την ISIS τώρα μας λένε να μην προχωρήσουμε, να μην περάσουμε τα 20 χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος.

 
Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε εν τη γενέσει τους τiς απειλές κατά της χώρας μας.


 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή το εξής: Η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινάει από τη Γκαζιάντεπ αλλά από το Χαλέπι, δεν ξεκινάει από την Αλεξανδρέττα αλλά από το Ιντλίμπ, δεν ξεκινάει από τη Μερσίνα αλλά από την Κύπρο, δεν ξεκινάει από το Αρτβιν αλλά από το Βατούμι, δεν ξεκινάει από τη Θράκη αλλά από τα Βαλκάνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 
Και μολις χθες ο σύμβουλός του Γ.Μπουλούτ ανάβει φωτιές με την την φράση "Ανέμενε στρατός κράτους της Μεσογείου για να εισβάλλει στην Τουρκία, ναι ή όχι;" καθώς υποστηρίζει ότι η κινητοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκείνη την βραδιά και το σχέδιο αντεπίθεσης στον Εβρο του Ελληνικού Στρατού που είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφορούσαν σχεδιασμό εισβολής στην Τουρκία!

 
Το βράδυ του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κανείς δεν ανακοίνωσε τι έγινε στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.
 
Ηταν σε αναμονή, στρατός γειτονικού κράτους της Μεσογείου για να εισβάλλει στην Τουρκία, το βράδυ του πραξικοπήματος, ναι ή όχι (σ.σ: εδώ σαφώς υποννοεί την Ελλάδα!);

 
Εν ολίγοις χθες ο σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε επίσημα την δικαιολογία που αναζητά η Άγκυρα για να επιτεθεί στην Ελλάδα «προληπτικά» αφού όπως είπε η Ελλάς ετοίμαζε εισβολή το καλοκαίρι στην Τουρκία!

 
Δεν ξεκαθάρισε βέβαια τι εννοούσε για τον ρόλο των Άγγλων αλλά μάλλον τους προσάπτει ρόλο στο πραξικόπημα όπως και σε όλη την Δύση και ειδικότερα στις ΗΠΑ του Συστήματος Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος.

 
Όλα αυτά έχουν φέρει μεγάλες ανησυχίες στα ελληνικά Επιτελεία.

 
Ενα καθαρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε χθες με πτήση την αμέσως επόμενη ημέρα από την ανάδειξή του στην ηγεσία του Ελληνικού Στρατού ο αντιστράτηγος και Αρχηγός ΓΕΣ, πλέον, Αλκιβιάδης Στεφανής με το ταξίδι στο Καστελλόριζο.

 
Λίγες ημέρες μετά την δέσμευση από την Αγκυρα για ολόκληρο το 2017 (με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα), για την διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων και την πραγματοποίηση βολών με πραγματικά πυρά, ακόμα και σε περιοχές που περιλαμβάνουν και ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο ο νέος Α/ΓΕΣ θέλει να δείξει ότι "η άμυνα θα είναι προωθημένη".

 
Το κακό σε όλα αυτά είναι ότι το πλεονέκτημα πάντα το έχει αυτός που διαθέτει την πρωτοβουλία των κινήσεων και κτυπάει πρώτος ακριβώς όπως γίνεται και σε έναν καβγά στο δρόμο.

 
Εάν η Τουρκία επιλέξει ένα προληπτικό κτύπημα κατά της Ελλάδας θα έχει πλεονέκτημα και ευκαιρίες να κτυπήσει και σε άλλα σημεία μέχρι να επιτύχει την επιθυμητή για αυτήν τοπική υπεροπλία και να κερδίσει αυτά που επιδιώκει: Την απώλεια ελληνικού εδάφους
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: