Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Απειλεί με πόλεμο σύμβουλος του Ερντογάν: «Η Κύπρος είναι τουρκική, θα χυθεί αίμα»

yigit-bulut-487

Σημαντικές δηλώσεις για το Κυπριακό πραγματοποιεί ο σύμβουλος του τουρκικού Προεδρικού για θέματα Κυπριακού. 


Ο Γιγίτ Μπουλούτ, μιλώντας στο τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι TRT HABER, ασκεί κριτική στον Μουσταφά Ακιντζί εξαιτίας πρόσφατων δηλώσεων του.

Στις αρχές των δηλώσεων του, ο  Μπουλούτ ξεκαθαρίζει ότι θα τοποθετηθεί ως «ένας Τούρκος πολίτης». Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να παρέχει κάλυψη στο τουρκικό Προεδρικό.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με την τ/κ ιστοσελίδα, Κίμπρις Ποστασί, ο Μπουλούτ τονίζει ότι: «Ο κ. Ακιντζί δήλωσε το εξής: «Ας ενταχθούμε πρώτα εμείς στην Ευρώπη και στην συνέχεια θα βοηθήσουμε την Ανατολία που μας παρείχε στο παρελθόν πολύτιμη υποστήριξη». Η Ανατολία δεν έχει ανάγκη την βοήθεια της Ε.Ε. ούτε κάποιου άλλου (παράγοντα). Στην πορεία για ένταξη στην Ε.Ε. η Τουρκία δεν χρειάζεται την βοήθεια και την καθοδήγηση της Κύπρου».


Ο Μπουλούτ προσθέτει τα εξής: «Η ένταξη της ΤΔΒΚ μαζί με την (νότια) Κύπρο στην Ε.Ε. και η μετάβαση των πολιτών της Τουρκίας στην Κύπρο με θεώρηση Schengen ποιους θα ωφελήσει; Τίθεται ένα τέτοιο ερώτημα».

Ο Μπουλούτ αναφέρει ότι η Κύπρος φέρει μεγάλη σημασία για την Τουρκία. Ο ίδιος θεωρεί απαράδεκτη εξέλιξη την παράδοση της τουρκικής ταυτότητας στην «ηγεμονία των Εγγλέζων και της Ε.Ε.» μέσα από την ένταξη της «ΤΔΒΚ» στην Ε.Ε. Η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια τέτοια συμφωνία και έναν αντίστοιχο χάρτη.


Ο  Μπουλούτ αφήνει να εννοηθεί ότι στην Κύπρο στήνονται παγίδες για την Τουρκία με υπονοούμενα για τον ρόλο της τ/κ ηγεσίας.

Συνεχίζοντας, αναφέρει τα εξής: «Πως πήραμε πίσω την Κύπρο; Με τα αίματα των μαρτύρων. Αν στις χώρας της Ε.Ε., στην Αγγλία ή στην Γερμανία υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν την επιστροφή της Κύπρου, θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο.

Αν υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι είναι δυνατόν να αφαιρεθεί από την χώρα του Τούρκου η Κύπρος που πήραμε με τα αίματα των μαρτύρων, και είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο αντίτιμο, η Κύπρος στέκεται εκεί, ορίστε!»

Επίσης αναφέρει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις «βάσεις της Αγγλίας στην Κύπρο», τα «τερτίπια» της Βασίλισσας της Βρετανίας ή κάποιους υποστηρικτές-πράκτορες των ξένων δυνάμεων στην «ΤΔΒΚ».

Τονίζοντας ότι η «η Τουρκία πήρε με αίμα των μαρτύρων την Κύπρο και θα την επιστρέψει μονάχα με αίμα»,  αναφέρει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να παραχωρήσει σπιθαμή γης στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Η Κύπρος είναι πατρίδα τουρκική και έτσι θα παραμείνει», καταλήγει ο κ. Μπουλούτ. Ακόμη, ο σύμβουλος για θέματα οικονομίας του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν αφήνει υπονοούμενα για τον ρόλο των βρετανικών βάσεων στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, και προσθέτει το εξής: «Το τέλος όσων στοχεύουν στην εξουδετέρωση της ύπαρξης της τουρκικής οντότητας, του Τούρκου στρατιώτη και της τουρκικής σημαίας στην Κύπρο θα είναι απογοήτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: