Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ο Ερντογάν κατέβασε από τα “συννεφάκια” τους αιθεροβάμονες της “λύσης” του Κυπριακού

erdogan_acinci-500x330
Ο Ταγίπ Ερντογάν με δυο φράσεις τους κατάβασε από τα “συννεφάκια” τους όσους “αιθεροβάμονες” ,πίστευαν (;) ότι υπήρχε έστω κι ένα ενδεχόμενο να κάνει η Άγκυρα ακόμη και μισό βήμα πίσω.


Τις τελευταίες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη στη Γενεύη, όλοι οι αξιόλογοι καθηγητές Γεωπολιτικής και Διεθνών Σχέσεων που έχει η χώρα έλεγαν ότι δεν πρέπει να αναμένουμε τίποτα θετικό.

Αν προέκυπτε κάτι αυτό θα ΄ταν μόνο δραματικό για τη τύχη του Κυπριακού.

Το πρώτο δεδομένο δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει.
Ελπίζουμε ότι δεν θα ζήσουμε το δεύτερο.
Ο Ερντογάν τα ΄πε ξεκάθαρα και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ειλικρίνειά του:
•”Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων”, είπε . Ακόμη κι αν ο Ερντογάν υποθέσουμε πως ήθελε να προχωρήσει σ΄ αυτή τη κίνηση , είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να το κάνει.

Προσπαθώντας να …ξεπεράσει τον Κεμάλ δεν μπορεί να παρουσιαστεί ως ο πρόεδρος που δέχεται να αποσύρει τουρκικά στρατεύματα απ΄ οπουδήποτε.

Πολύ περισσότερο από την Κύπρο.
•Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι “σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα θα έχουμε ισάριθμο στρατό με την “Βόρεια” και την “Νότια Κύπρο”.

Τα είχαμε πει και παλαιότερα».
Ισάριθμο στρατό δεν έχουμε.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε και μια άλλη αλήθεια στην οποία νομίζουμε ότι δεν έχουμε δώσει σημασία.

Η Τουρκία είναι αυτή που μπορεί πολύ εύκολα να επαναφέρει τον στρατό της στην Κύπρο κι όχι η Ελλάδα, που είναι πολύ δυσκολότερο να μεταφέρει ακόμη και στρατό του μεγέθους των δύο ταγμάτων της ΕΛΔΥΚ.

Συνεπώς αν κάποιοι πρέπει να δηλώνουν ανασφαλείς είναι οι Ελληνοκύπριοι.
Έχουν τους λόγους τους…
Θα τολμούσαμε να πούμε ότι η προσπάθεια να επιβληθεί λύση με το ζόρι στην Κύπρο ναυάγησε οριστικά.

Δεν τολμάμε,γιατί όσο κι αν δεν λέγεται δημοσίως,είναι γνωστό ότι την …όποια λύση την επιθυμούν μεγάλα συμφέροντα,εταιρείες κολοσσοί που θέλουν να “ξεμπερδέψουν” με όλα τα…ενοχλητικά για τα συμφέροντά τους θέματα και να ασχοληθούν με την πώληση του φυσικού αερίου.

Ας μην εφησυχάζουμε λοιπόν ότι το ναυάγιο της Γενεύης, απομακρύνει οριστικά την επιβολή καταδικαστικής για τη Κύπρο λύσης.Όσοι έχουν συμφέροντα να διαλύσουν τη Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα το βάλουν εύκολα κάτω.

Νομίζουμε ότι θεωρούν πως οι συγκυρίες αυτή τη στιγμή είναι ιδανικές για την αυτοδιάλυση της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: