Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΤΑ ΠΡΩΤΑ F-35-B ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2017!

rnoaf-f-35-maneuvering
cebdceafcebacebfcf8o11

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πεποίθηση ότι στα τέλη του 2017, ή το αργότερο αρχές του 2018 θα παραλάβουν οι Τούρκοι τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-35ö που έχουν χαρακτηριστεί σαν αεροσκάφη-φάντασμα ,διατυπώνουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ήδη τα πρώτα F-35 έχουν παραδοθεί από τους Αμερικανούς στις Ιάπωνες σε μια τελετή στο Yamaguçi της Ιαπωνίας, στο αεροδρόμιο του πολεμικού ναυτικού, İwakuni.

Όπως αναφέρεται, η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin έχει προγραμματίσει  την παράδοση F-35 εκτός από την Ιαπωνία και στις χώρες Καναδά, Αυστραλία, Δανία, Ισραήλ, Ολλανδία, Νορβηγία, Μεγάλη Βρετανία και Νότιο Κορέα.
 
Η Τουρκιά έχει παραγγείλει 107 (!!!) μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35, τα οποία όπως αναφέρεται η πρώτη δόση αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2017.

Περιττό να τονιστεί ότι η απόκτηση από την Τουρκία αυτών των αεροσκαφών ανατρέπει δραματικά την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και θα προκαλέσει τριγμούς στην εθνική μας κυριαρχία στην περιοχή, αν δεν υπάρξει αντίστοιχη ελληνική αντίδραση.

Το μόνο ελπιδοφόρο προς το παρών σε αυτή την υπόθεση, είναι ότι υπάρχουν κάποιες ενστάσεις από την αμερικανική πλευρά να δοθούν στην Τουρκία αυτά τα αεροσκάφη, ενστάσεις που μάλλον θα αυξηθούν καθώς έχουν επιδεινωθεί οι σχέσεις των δυο χωρών.

Πάντως η απειλή παραμένει και θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει αντίστοιχη αντίδραση από ελληνικής πλευράς πριν είναι αργά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: