Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

O Ρ.Τ.Ερντογάν «στοχοποίησε» για πρώτη φορά την Ελλάδα με το νέο δόγμα «προληπτικής επίθεσης»

edoganangry
ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΓΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ»
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

***«Η Τουρκία θα πάει οπουδήποτε υπάρχει πηγή τρομοκρατικής απειλής» δήλωσε ο πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν αναφερομενος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία και στο Ιράκ αλλά δημιουργώντας σοβαρές υπόνοιες για εφαρμογή ***του νέου δόγματος «προληπτικής επίθεσης» όπου «διαπιστωθεί» ότι η Τουρκία έχει προβλήματα ασφάλειας που είχε εξαγγείλει λίγο μετά την Πρωτοχρονιά.

 
Μόλις πριν λγες ημέρες βασικός σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ετοίμαζε «εισβολή» στην Τουρκία κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος

 
Αμέσως μετά συνέχισε λέγοντας ότι «η Τουρκία εγκαταλείπει την αμυντική στάση και τώρα βρίσκεται στην επίθεση» δημιουργώντας συνειρμούς με το δόγμα «προληπτικής επίθεσης»

 
Ένα δόγμα που περιλαμβάνει χώρους από τη Θράκη, τη Μαύρη Θάλασσα την Ν.Α. Μεσόγειο, την Κύπρο και την Συρία.

 
Ο Ερντογάν τότε είχε αναφέρει ότι η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινά από τα σύνορά της αλλά από εκεί που «δημιουργούνται τα προβλήματα» λέγοντας πως αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε «εν τη γενέσει τους», όπως κάναμε και στη Συρία!

 
Με λίγα λόγια εάν η Τουρκία αντιληφθεί ότι στην Θράκη για παράδειγμα θα υπάρξουν προβλήματα με την μειονότητα, ή μάλλον καταστάσεις που η Άγκυρα ερμηνεύσει ως «προβλήματα» τότε το δόγμα της χώρας είναι η αντιμετώπισή τους εν τη γενέσει τους δηλαδή με στρατιωτική επέμβαση.

 
Όμως τώρα προκύπτουν και άλλα θέματα. Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα για τους 8 Τούρκους φυγάδες στρατιωτικούς πραξικοπηματίες που αιτούνται άσυλο και την μη έκδοσή τους στην Τουρκία επέιδή απειλείται η ζωή τους.

 
Συνεπώς μπορεί η Άγκυρα να θεωρήσει ότι η Ελλάδα υποθάλπτει τρομοκράτες γκιουλενιστές.

 
Θεωρεί επίσης ήδη ότι η Ελλάδα υποθάλπτει κουρδικούς πυρήνες του ΡΚΚ τους οποίους φυσικά χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατικούς» ενώ θεωρεί την Ελλάδα «καταφύγιο» και πολλών στελεχών της ακροαριστερής οργάνωσης  Revolutionary People's Liberation Party/Front της γνωστής DHKP-C.

 
Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως η Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί αυθαίρετα ως «πηγή τρομοκρατικής απειλής» και ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί το δόγμα «προληπτικής επίθεσης» προς εξάλειψη των απειλών.

 
Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρθηκε σαφώς στην χθεσινή ομιλία τους σε «άλλες χώρες» που άμεσα ή έμμεσα υποστηρίζουν το ISIL και το YPG και συνέχισε λέγοντας «η βοήθειά τους θα τους επιστρέψει πίσω υπό την μορφή προβλημάτων»

 
Και άφησε το καλύτερο για το τέλος «θα επεκτείνουμε το πεδίο συγκρούσεων με την λογική ότι όποιοι δεν στηρίζουν την Τουρκία είναι εναντίον της Τουρκίας» παραφράζοντας παρόμοιες φαεινές δηλώσεις του πρώην Αμερικανού προέδρου Τ.Μπους του νεότερου το 2001.

 
Σημειώνεται ότι ο βασικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιγίτ Μπουλούτ,  αναφερόμενος στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων και στο αίτημα Ελλάδας και Κύπρου να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί ως προϋπόθεση της συμφωνίας επίλυσης,, αφ'ενός το απέρριψε κατηγορηματικά, αφ'ετέρου "φωτογράφισε" την Ελλάδα ότι επρόκειτο να εισβάλλει στην Τουρκία την βραδιά του πραξικοπήματός της 15ης Ιουλίου!

 
Με την φράση "Ανέμενε στρατός κράτους της Μεσογείου για να εισβάλλει στην Τουρκία, ναι ή όχι;" ρίχνει λάδι στην φωτιά, καθώς υποστηρίζει ότι η κινητοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκείνη την βραδιά και το σχέδιο αντεπίθεσης στον Εβρο του Ελληνικού Στρατού που είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφορούσαν σχεδιασμό εισβολής στην Τουρκία!

 
Άρα είναι σαφές ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν περιλαμβάνει την χώρα μας εντός του πλασίου επίθεσης που ονειρεύεται.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: