Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τούρκοι έκαναν έρευνα διάσωση δυτικά της Λέσβου! Επίδειξη δύναμης

xartis_aigaio-copy-640x330
Η Τουρκία έκανε έρευνα και διάσωση δυτικά της Λέσβου, σε διεθνή ύδατα και 42 ναυτικά μίλια από τα παράλιά της!


Επαναλαμβάνουμε δυτικά της Λέσβου.

Πρόκειται ασφαλώς για μια “επίδειξη δύναμης” στο τομέα της έρευνας και διάσωσης που η Τουρκία χρησιμοποιεί για να προωθήσει τις απαιτήσεις της για μοίρασμα του Αιγαίου στη μέση!


Θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Έτσι συνεχίζεται το παιχνίδι των εντυπώσεων από τις τουρκικές αρχές οι οποίες προσπαθούν να εμφανίσουν ότι τα Αιγαίο ελέγχεται από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, προσπαθώντας παράλληλα να υποτιμήσουν το ρόλο της Ελλάδας, αλλά και της ΝΑΤΟϊκής δύναμης SNMG-2, η οποία επιχειρεί στην υπόψη περιοχή.

Η τουρκική ανακοίνωση:

«Tην 22 00:53 Φεβρουαρίου 2017, σκάφος της Ακτοφυλακής (ΔΑΑ) έλαβε σήμα για 1 γκρουπ παράνομων μεταναστών οι επέβαιναν σε λέμβο, αναχώρησε από το ακρωτήριο του Babakale της επαρχίας Çanakkale .

Άμεσα το σκάφος της Ακτοφυλακής καθώς και 2 λέμβοι κατέπλευσαν στην περιοχή με σκοπό να σταματήσουν την λέμβο, η οποία συνέχισε να κινείται Δυτικά της Μυτιλήνης παρά τις προειδοποιήσεις. 

Τα σκάφη μας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν την λέμβο 42 ναυτικά μίλα ΝΔ του ακρωτηρίου Babakale, εντός των διεθνών χωρικών υδάτων.


Σαράντα εννέα (49) παράνομοι μετανάστες από το Πακιστάν, 1 από το Αφγανιστάν και 1 από την Ρωσία συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Küçükkuyu, ενώ η λέμβος που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε και ρυμουλκήθηκε από τα σκάφη της Ακτοφυλακής στο λιμάνι του Βabakale».

Δεν υπάρχουν σχόλια: