Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Γ.Παπανδρέου: Oύτε ίχνος ντροπής!- Αντί να σωπάσει... επιτίθεται στον Κ.Καραμανλή (βίντεο)

Δ.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ»
της Μαρίνας Νικολάκη
Ούτε ίχνος ντροπής δεν είδαμε σήμερα όπως βέβαια και στις εκλογές του 2009 από τον πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, μετά την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης για όλους τους κατηγουρούμενους στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο κύριος «Λεφτά υπάρχουν» που δεν έχει δείξει καμιά πράξη μεταμέλειας από τη στιγμή που τότε ακόμα ο κ. Καραμανλής μίλησε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό και «έδωσε» με αυτό τον τρόπο το «δαχτυλίδι» στον Γ.Παπανδρέου με τη φράση:

«H χώρα δεν αντέχει, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, μία προεκλογική περίοδο μέχρι το Φεβρουάριο, η οποία θα απέβαινε καταστροφική για την οικονομία μας.
Έρχεται πολύ σοβαρή διεθνή κρίση η οποία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για όλες τις οικονομίες, αλλά η οικονομία της Ελλάδας θα βιώσει βαριά κρίση από το διαρθρωτικό δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και κυρίως το υπέρογκο δημόσιο χρέος.
Έρχονται δύσκολα χρόνια».

Τότε ο Κ.Καραμανλής προειδοποιούσε για όλα όσα ζούμε μέχρι σήμερα με τον κυκεώνα μνημονίων, ενώ είχε χαρακτηρίσει όλα αυτά «κληρονομιά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ». Σήκωσε το βάρος της ήττας αφού είχε πει την αλήθεια την ώρα που ο κ. Παπανδρέου μοίραζε 500ευρα στους ταλαιπωρημένους χαμηλοσυνταξιούχους για να αγοράσει ψήφους και να πουλήσει ψεύτικες ελπίδες.

Τώρα ακόμα και μετά την αθώωση του Κώστα Καραμανλή, ο Γεώργιος Παπανδρέου έρχεται να ειρωνευτεί την απόφαση της Δικαιοσύνης αν μη τι άλλο και να πει: 

«Οχτώ χρόνια μετά την πλήρη αφωνία, ο πρώην Πρωθυπουργός αντί να μιλήσει για τη χώρα, αντί να εξηγήσει πώς την οδήγησε σε πλήρη εκτροχιασμό, βγήκε σήμερα ως αγανακτισμένος, για να πανηγυρίσει την απόφαση του Βατοπεδίου.
Από την οποία μάλλον κατάλαβε ότι δικαιώθηκε...


Να επισημάνουμε στον κ. Καραμανλή ότι οι «παραπλανηθέντες Υπουργοί» του, με τη σημερινή δικαστική απόφαση παύουν να θεωρούνται «παραπλανημένοι», αφού το Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι κατηγορούμενοι - υπάλληλοι «εκτελούσαν κυβερνητικές εντολές», συμπληρώνει ο κ.Παπανδρέου. (Δηλαδή και το δικαστήριο παραπλανήθηκε;)


Και συνεχίζει: «Οι επισημάνσεις αυτές ισχύουν και για όλους τους συμπανηγυρίζοντες, που σπεύδουν να μιλήσουν για φούσκα και δήθεν σκάνδαλο.


Είναι θλιβερό για τους Έλληνες και τη χώρα, ότι κ. Καραμανλής, αν και πρώην πρωθυπουργός, μίλησε σήμερα ως άρχοντας της συγκάλυψης και του σκότους, μόνο και μόνο για να ρίξει εκ νέου σκιά στις δικές του ανομίες» (!)


Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του Κ.Καραμανλή μετά την έκδοση της απόφασης ήταν η εξής:

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου.
Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία.

Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση.
Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους.
Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.


Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή.
Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν.
Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα.
Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».


Ομως, και ο κ. ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όσον αφορά την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ολόκληρο το tweet του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Αφού ο Κ. Καραμανλής αποφάσισε να "σπάσει" την πολύχρονη σιωπή του, θα ήταν καλό να πει κάτι για τα ελλείμματα και χρέη που άφησε η ΝΔ το 2009».
Τέλος να σημειωθεί ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος ζητά άμεσα να ανοίξει η συζήτηση για τους λόγους που οδήγησαν την χώρα στην μέγγενη του ΔΝΤ και των μνημονίων!

Κάτι που έχει ζητήσει έντονα και ο «πυρήνας των Καραμανλικών» προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα στο κόμμα και στη συνείδηση των πολιτών.
Στη τελική να αναλάβει η ΝΔ το μερίδιο που της αναλογεί, και όχι όλο το βάρος των μνημονίων και της κατάστασης που βρέθηκε η χώρα.


Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κληθείς να σχολιάσει τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Βατοπεδίου υποστήριξε ότι πέραν της «πολιτικής τρομοκρατίας» που ασκήθηκε εκείνη την περίοδο κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, η υπόθεση διευκόλυνε την μετέπειτα κυβέρνηση Παπανδρέου για να θέσει την χώρα στο όχημα των μνημονίων.


«Πέρα από την σπέκουλα και την πολιτική τρομοκρατία κατά της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, η υπόθεση Βατοπεδίου άνοιξε τον δρόμο της εισόδου του ΔΝΤ στην Πατρίδα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος για να προσθέσει «Αίτιον και αιτιατόν!


Ο νοών νοείτω. Ας ανοίξει και αυτή η συζήτηση!».
Δείτε στο βίντεο τη στιγμή όπου ο κ. Καραμανλής είπε την αλήθεια για δημόσιο χρέος και την κρίση που ερχόταν...






Δεν υπάρχουν σχόλια: