Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΌΤΑΝ ΤΟ 1992 ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ: ΗΤΑΝ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ! ΈΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ! Ο «ΨΗΛΟΣ» ΤΟΥ…

TO ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! 

Η ιστορία της περιόδου διακυβέρνησης του Μητσοτάκη, σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, είναι λίγο πολύ γνωστή στους Ελληνόψυχους.
Είναι όμως πολύ διαφορετικό να το ακούς δια στόματος εκείνων που πήραν μέρος στις «διαπραγματεύσεις».
Και αναφερόμαστε στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά.

Ο γεροδεινόσαυρός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γνωστός για τον κυνισμό και τον παχυδερμισμό του ήθελε να λύσει το… πρόβλημα αποδεχόμενος ακόμη και την ονομασία «Νέα Μακεδονία», που «έπαιζε» απο τότε και επανέρχεται δριμύτερη!

Και για να διώξει απο πάνω του κάθε ιστορική ευθύνη, τα έριξε όλα στον Υπουργό Εξωτερικών, τον Αντώνη τον Σαμαρά, ο οποίος σύμφωνα με τον πολιτικό δεινόσαυρο «τα έκανε μούσκεμα». Φυσικά το «μούσκεμα» του Μητσοτάκη αφορά τις αντιδράσεις και αντιρρήσεις του Υπουργού Εξωτερικών να κάνει πίσω, να ρεζιλευτεί η χώρα και ο ίδιος προσωπικά, όταν ο ίδιος ο Μιλόσεβιτς -τον οποίον «περιποιήθηκαν» αρμοδίως οι… φίλοι και… σύμμαχοι στέλνοντάς τον στον άλλο κόσμο!- είχε προτείνει ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ!


Μάλιστα στην εκπομπή του Παπαχελά ο Σαμαράς δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Μητσοτάκη «η άλλη πλευρά της διγλωσσίας», αφήνοντας μάλιστα σαφείς υπαινιγμούς για τα οικονομικά συμφέροντα της «οικογενείας»!
Αμετανόητος ο Μητσοτάκης μέχρι και σήμερα… «Φοβούμαι ότι σύντομα θα μετανιώσει για αυτά που κάνει και αυτά που λέει.
Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και οι συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι υπάρχει Μια Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ήταν η απάντηση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, στον Γκλιγκόροφ αλλά και στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τους χειρισμούς του!

Ο Μητσοτάκης δεν πίστεψε ποτέ ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει νικήτρια στην δίκαιη διεκδίκησή της. Και μάλιστα λέει «ήμουν ο μόνος που πίστεψα σε αυτή την ανοησία»!!!
Όπου «ανοησία» το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ! Αυτός ήταν και ο λόγος που… εκπαραθύρωσε άρον- άρον τον Σαμαρά, που του χάλαγε την μανέστρα τότε.
Και ανέλαβε ο ίδιος… Παρέα με τον κολλητό του Γρυλλάκη!
Όσο για τις πιέσεις του Έβερτ;
Με ύφος 1000 πιθήκων ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι «ο Έβερτ είναι ανύπαρκτο πρόσωπο»!
Η ιστορία θα τα κρίνει όλα και όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: