Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

57 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στο Tendürek και στο Όρος Kato….Εσπευσμένα ο Τούρκος Υπουργός Σουλεϊμάν Σοϊλού στη περιοχή!

Ο το Τούρκος υπουργός των Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού μετέβη εσπευσμένα  στο όρος Κάτο στην πόλη Μπεϊτουσεμπάμπ του Σίρνακ όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατά  των Μαχητών της οργάνωσης PKK εδώ και 40 μέρες  για ενημέρωση


Ο Σοϊλού και ο διοικητής της 23ης Συνοριακής Μεραρχίας, Υποστράτηγος Αϊντογάν Αϊντίν, ενημερώθηκαν για την επιχείρηση από τον διοικητή του 8ου Συντάγματος Καταδρομών Στρατοχωροφυλακής με έδρα το Μπεϊτουσεμπάμπ, Συνταγματάρχη Μουράτ Μπουλούτ.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επιχείρηση που διεξάγεται στην περιοχή.

Το  HPG επέστησε την προσοχή στην πολεμική προπαγάνδα των Τούρκων μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία – όπως είπε – προσπάθησαν να κρύψουν τις μεγάλες απώλειες που υπέστη ο τουρκικός στρατός ως αποτέλεσμα των ενεργειών και των επιχειρήσεων των ανταρτών, στο έδαφος του Κουρδιστάν.

Το HPG έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά με τις συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και στρατιωτών στις περιοχές του όρους Kato και  στο Tendürek: σύμφωνα με το http://kurdishdailynews.org/

Kato
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που ξεκίνησε από τον τουρκικό στρατό στην περιοχή του όρους Kato, οι αντάρτες διείσδυσαν στις θέσεις των Ειδικών δυνάμεων επιχειρήσεων που είχαν στρατοπεδεύσει γύρω από το λόφο Geznax στις 19:00 στις 24 Μαΐου.

Οι αντάρτες έπληξαν και κατέστρεψαν 4 θέσεις μάχης και 2 σκηνές εδώ, με αποτέλεσμα 12 μέλη των ειδικών δυνάμεων επιχειρήσεων να πέσουν νεκρά και αρκετοί  τραυματίστηκαν !

  Οι επιζήσαντες εγκατέλειψαν τις θέσεις και ο τουρκικός στρατός ΠΕΡΙΣΥΝΕΛΕΞΕ  τους νεκρούς και τραυματίες με ελικόπτερα Sikorsky 2 ώρες μετά το συμβάν.
TENDÜREK

Οι αντάρτες πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιθέσεις στην περιοχή Tendürek μεταξύ 23 Μαΐου και 25 Μαΐου.

45 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες  που διεξήχθησαν στις 25 Μαΐου, ενώ οι αντάρτες κατέλαβαν 1 πολυβόλο BKC, 1 τυφέκιο HK-33, 1 εκτοξευτήρα χειροβομβίδων, 1 θερμική κάμερα (φώτο) και μεγάλες ποσότητες προμηθειών των στρατιωτών.

Οι αντάρτες χτύπησαν επίσης και τα ελικόπτερα Cobra που έσπευσαν  στην περιοχή των επιχειρήσεων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: