Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις στους κόλπους της Εκκλησίας

Εξέγερση λαού και Ιεραρχών κατά Ιερώνυμου-Κυβέρνησης
«Δεν θα σιωπήσουμε όπως μας λέει ο Μακαριώτατος» (βίντεο)


«Εξέγερση» σε λαό και κλήρο για την στάση του Ιερώνυμου αλλά και της Κυβέρνησης για το θέμα των θρησκευτικών και  του ν/σ αλλαγής φύλου. Ηδη ο Αμβρόσιος καλεί σε «εξέγερση» για την ταυτότητα φύλου ενώ ο π. Ιωάννη Κατής είναι αποκαλυπτικός για ότι έρχεται.

«Δεν θα σιωπήσουμε όπως μας λέει ο Μακαριώτατος, θα σηκώσουμε το ανάστημα μας, ο λαός περιμένει να ξεσηκωθεί, περιμένουμε έναν Έλληνα».
Φαίνεται ότι όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει και άμεσα.
 
 
Οι καμπάνες σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων θα χτυπούν πένθιμα, για μία εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.
Σε σύναξη κληρικών στο Αίγιο, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κάλεσε σε εξέγερση και αποφασίστηκε λήψη μέτρων διαμαρτυρίας.
Πέρα από τις πένθιμες καμπάνες- από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου- για τρία λεπτά κάθε ημέρα στις 12 το μεσημέρι, θα αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία του Αιγαίου και θα αποσταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
«Το μόνο που επιθυμώ είναι να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία της ψυχής μου, ώστε αυτή την αγωνία να την μετατρέψουμε σε μια κίνηση διαμαρτυρίας. Προτείνω, λοιπόν, να προβούμε, ως Μητρόπολις, σε μια δυναμική αντίδραση, όχι ότι με αυτόν τον τρόπο θα λύσουμε το πρόβλημα, αλλά θα ικανοποιήσουμε τη συνείδησή μας, πράττοντας το καθήκον μας.

 Έτσι, ίσως να μπορέσουμε να παρασύρουμε και κάποιους άλλους ώστε να γίνει μια… εξέγερση και να μην περάσουν αμαχητί και σιωπηλά ό,τι προσπαθούν να περάσουν οι σημερινοί κυβερνώντες», είπε ο Αμβρόσιος στη σύναξη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.
 
Στο ψήφισμα, το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται αντιχριστιανικό και ανθελληνικό, αλλά και «εξωφρενική έμπνευση». Ακόμη, γίνεται λόγος για επιπόλαιη νομοθέτηση και ζητείται η άμεση απόσυρση του νόμου.
Το ψήφισμα διαμαρτυρίας:
 
«Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας παρακολουθούμε με αγωνία και αγανάκτηση τις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού σχήματος και του πολιτικού κόσμου γενικότερα διά την αποδόμηση της παραδοσιακής ελληνικής κοινωνίας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας ιστορικά υπήρξε η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Διαμαρτυρόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για το αντιχριστιανικό και ανθελληνικό Νομοθέτημα, όπου δίνεται η δυνατότητα για τη “νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου”.

Είναι εξωφρενική έμπνευση να αλλάζει κανείς το φύλο του με απλή αίτηση, σε λίγα λεπτά, πράγμα που είναι αντίθετο από εκείνο που χάρισε ο Θεός στους ανθρώπους και μάλιστα όταν γίνεται από την εφηβική ηλικία, την πιο ευαίσθητη ηλικία για το μέλλον κάθε εφήβου.

Έτσι πλέoν δημιουργείται αναστάτωση και σύγχυση με την τόσο επιπόλαιη θεσμοθέτηση Νόμου, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με την φυσιολογία, οντολογία και βιολογία του ανθρώπου και που οδηγεί στο βδελυρό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας.

Μετά το ΄΄σύμφωνο συμβίωσης΄΄ για τα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, την καθιέρωση της θεματικής εβδομάδος περί ΄΄εμφύλων ταυτοτήτων΄΄, αφιερωμένη στην κάθε είδους κτηνώδη διαστροφή, τώρα πλέον με μια απλή αίτηση μπορεί κάποιος να δηλώνει το επιθυμητό φύλο.

Μπροστά σ’ αυτή την αντιχριστιανική και βιολογική τραγωδία:
Ζητούμε την άμεση απόσυρση του Νόμου που αφορά την αλλαγή φύλου στους δεκαπεντάχρονους με βάση την κάτωθι τεκμηρίωση της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων: «Σύμφωνα με την Επιστήμη και το Δίκαιο ο ανήλικος κάτω των 18 ετών έχει περιορισμένο ποινικό καταλογισμό και περιορισμένη ικανότητα να ελέγχει τις υποθέσεις του, διότι θεωρείται ότι δεν έχει ακόμα την ωριμότητα να αποφασίζει ως ενήλικος.

Ειδικά, μέχρι την ηλικία των 15 ετών, στο μεν αστικό δίκαιο το μόνο που μπορεί να πράξει, όμως με την συναίνεση των προσώπων που έχουν την επιμέλειά του, είναι να εργαστεί και να διαθέσει ελεύθερα τον μισθό του, στο δε ποινικό δίκαιο, ο ανήλικος που έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του περιορίζεται σε ειδικό Κατάστημα Κράτησης, μόνο αν τελέσει ιδιαίτερα σοβαρό αδίκημα, όπως φόνο ή απόπειρα φόνου και όμοια βαριά αδικήματα.

Εφ’ όσον, λοιπόν το δίκαιο αναγνωρίζει ότι ο ανήλικος δεν διαθέτει την ωριμότητα να αντιληφθεί την βαρύτητα των πράξεών του και να υποστεί τον ποινικό σωφρονισμό που προβλέπεται για τους ενηλίκους, πόσο μάλλον είναι ικανός να αντιληφθεί τον οριστικό του σεξουαλικό προσανατολισμό, όταν μάλιστα η επιστήμη δέχεται ότι αυτή η διεργασία είναι ρευστή έως και αρκετά μετά το 18ο έτος ηλικίας».

Καλούμε όλους τους πολιτικούς της χώρας μας να ακυρώσουν το συγκεκριμένο Νόμο.

Καλούμε τους γονείς να αντισταθούν στην μεθοδευμένη διαστροφή των παιδιών μας σε συνεργασία με την Εκκλησία μας, η οποία διαφυλάσσει το ήθος και σέβεται την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου όπως την δημιούργησε ο Θεός.

Ως κατ’ εικόνα Θεού πλασμένοι, δεν έχουμε δικαίωμα στον γενετήσιο αυτοπροσδιορισμό, γιατί είναι πράξη εγωιστική και αποτελεί άρνηση του Δημιουργού μας Τριαδικού Θεού, ο οποίος μας έπλασε με τόση σοφία και χάρη. Όποιος έχει «δυσφορία για το φύλο» που του χάρισε ο Θεός πάσχει από ψυχική ασθένεια.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι «διαφορετικότητα», αλλά είναι θανάσιμο αμάρτημα που επισύρει την οργή του Θεού. Οδηγεί στην παράχρηση του σώματος και δημιουργείται ένα νέο είδος ανθρώπου, που δεν είναι άνθρωπος, αλλά υποχείριο της αμαρτίας και του διαβόλου.

Η Εκκλησία μας ως πνευματική Μητέρα, κι εμείς οι κληρικοί που αφουγκραζόμαστε τα υπαρξιακά προβλήματα των ανθρώπων, δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν μισούμε τον αμαρτωλό άνθρωπο αλλά την αμαρτία. Φοβόμαστε, όμως, ότι γρήγορα θα ψηφισθεί και άλλος νόμος για την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Φτάνει πια!!! Ας μετανοήσουμε, κληρικοί και λαϊκοί, για τις υποχωρήσεις μας στην μεθοδευμένη απεμπόληση της ελληνοχριστιανικής παραδόσεως, της ιστορίας και της γλώσσας μας, που κατά τρόπο προκλητικό πολεμούνται από τη Μασονία και όλες τις σκοτεινές δυνάμεις. Σκοπός τους να διαλύσουν τον οικογενειακό θεσμό που αποτελεί ύψιστο ιδανικό της πατρίδος μας και ανέδειξε Ήρωες και Αγίους.

Προσευχόμαστε στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον αρχηγό της Πίστεώς μας, την Παναγία μας και όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας, να δώσουν δύναμη σε όλους μας, ώστε να διαφυλάξουμε τα ζώπυρα της Πίστεως και της Πατρίδος μας.

Αποφασίζουμε:
Α) Από την Κυριακή 15 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 21 Οκτωβρίου να κτυπούν οι καμπάνες των Ιερών Ναών πένθιμα καθημερινά και περί ώρα 12.00 το μεσημέρι για τρία λεπτά.

Β) Να αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου με ανάλογα συνθήματα.

Γ) Τη δημοσίευση του παρόντος ψηφίσματος και την αποστολή του στον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και στα Μέσα».

Ταυτόχρονα, την στιγμή που η διοικούσα Εκκλησία παντελώς συνένοχη για το συνονθύλευμα των νέων Θρησκευτικών δεν πήρε απολύτως καμία θέση στην πρόσφατη Ιεραρχία για το θέμα οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι αυτού του τόπου συντονίζονται μόνοι τους και δημιουργούν ισχυρούς πυρήνες αντίστασης.

Στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Αιγιαλεία, την Καλαμπάκα και αλλού τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί ενημερωτικές συναντήσεις σχετικά με το θέμα του νέου απαράδεκτου μαθήματος. Την ίδια στιγμή καταγγελίες για “μπουλινγκ” εναντίον όσων επιστρέφουν τα βιβλία ολοένα και αυξάνονται….

Η αρχή των κινητοποιήσεων γίνεται με συγκέντρωση στην εκκλησία στο Αίγιο για τα θρησκευτικά του δημοτικού αλλά και για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου.

Στις 6 χτες το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Ναό της Φανερωμένης οι Ορθόδοξοι της Αιγιαλείας βροντοφώναξαν το δικό τους ΟΧΙ με μπροστάρη τον π. Αθανάσιο Λιακόπουλο που από τους πρώτους έστειλε πίσω το βιβλίο ως απαράδεκτο.
«Είναι υποχρέωσή μας να αντισταθούμε σε όλους εκείνους που επιχειρούν να βάλλουν κατά της οικογένειας, της πατρίδας και της θρησκείας μας!

Εμείς λογοδοτούμε μόνο στον Θεό και σε κανέναν άλλον!» σημειώνει σύμφωνα με τοπικά μέσα ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, π. Αθανάσιος Λιακόπουλος καλώντας από άμβωνος τους πιστούς της περιοχής να διατρανώσουν την αντίθεσή τους αφενός στο ψηφισθέν πλέον κυβερνητικό νομοσχέδιο περί διόρθωσης φύλου και αφετέρου στο νέο βιβλίο Θρησκευτικών της Δ΄ Δημοτικού, που ως γνωστόν έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σχετικά με το περιεχόμενό του (η πιο σοβαρή «ένσταση» έχει να κάνει με τις αναφορές στον Μουσουλμανισμό, με όσους εναντιώνονται να ισχυρίζονται πως το νέο βιβλίο είτε προσπαθεί να περάσει «υπογείως» αλλόθρησκα μηνύματα, είτε αποτελεί ευθεία προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να προωθήσει τον Ισλαμισμό στα ελληνόπουλα).

«Έχουμε μάθει από τους προγόνους μας να στηρίζουμε πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια, που το τελευταίο διάστημα βάλλονται από παντού.
Για όλα αυτά έχουν πάρει θέση τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, τον αγώνα του οποίου οφείλουμε όλοι εμείς να συνεχίσουμε.

Έτσι λοιπόν, εγώ, ως πνευματικός σας πατέρας, ως γονέας αλλά και ως Έλληνας, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ανταλλάσσοντας πρώτα σκέψεις και απόψεις πάνω σε αυτά τα καυτά θέματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Αθανάσιος, με πρωτοβουλία του οποίου χτες Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – συζήτηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με αντικείμενο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και το νέο βιβλίο Θρησκευτικών”.

Μάλιστα, σε αυτή τη συζήτηση ο εφημέριος κάλεσε ακόμα και όσους έχουν αντίθετη άποψη με τον ίδιο, “ώστε να αναπτυχθεί ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος, μέσα από τον οποίο μπορεί να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που θα αφυπνίσουν συνειδήσεις και θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό «κύμα» αντίδρασης στις ατυχείς κυβερνητικές επιλογές”.

Σήμερα Σάββατο έχει προγραμματιστεί ενημερωτική εκδήλωση για τα Θρησκευτικά στην Καλαμπάκα με θέμα: «Τι ισχύει για το μάθημα των Θρησκευτικών – Δικαιώματα και υποχρεώσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών». Την διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας σε συνεργασία με το Σύλλογο «Μετεώρων Λιθόπολις» και τους υπόλοιπους Συλλόγους των Δημοτικών Σχολείων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», με ομιλητές τον δικηγόρο Δήμο Θανάσουλα και τον αιδεσιμότατο Ιωάννη Ζώτο.

Και οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται την άλλη εβδομάδα.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και οι συνεργαζόμενοι Ορθόδοξοι Χριστιανικοί Σύλλογοι της πόλης προσκαλούν σε σχετική εκδήλωση την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Γ.ΕΧ.Α. Λαρίσης (Μανδηλαρά 14) για τα ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ.

Ομιλητές θα είναι:
Ο κ. Ιωάννης Φύκαρης, επίκουρος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: «Οι νέοι “φάκελοι μαθητή” για το μάθημα των Θρησκευτικών: Τα όρια του μύθου και της πλάνης», και ο κ. Δήμος Θανάσουλας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με θέμα: «Η ομολογιακή διδασκαλία ως συνταγματικό δικαίωμα».




Μια ημέρα μετά η Εστία Πατερικών Μελετών, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και η Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων διοργανώνουν ειρηνική διαμαρτυρία, την Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 5:00 μ.μ., από το Δημαρχείο Αμαρουσίου προς το Υπουργείο Παιδείας, με θέμα: Λέμε ΟΧΙ στα νέα Θρησκευτικά.





Αυτήν την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, αλλά και την Τετάρτη 18 τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις στην πόλη, σε διαφορετικές ημερομηνίες και αίθουσες (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ) , ώστε να έχουν την δυνατότητα όσοι εκπαιδευτικοί και γονείς επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα βιβλία Θρησκευτικών («φάκελοι Θρησκευτικών») σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.


Η ενέργεια αυτή κρίθηκε απαραίτητη, καθώς εκ πρώτης όψεως δεν γίνεται κατανοητή η αρνητική συμβολή των «Φακέλων» αυτών στην θρησκευτική αγωγή των ορθόδοξων μαθητών.



Πριν από λίγες ημέρες είχαμε αντίστοιχη εκδήλωση στην Κοζάνη.
Δείτε την ομιλία του κ. Δημητρίου Νατσιου

 
 
 
 
 

Χειρότερα από την Ιστορία της Ρεπούση


Δείγμα ενός πολυθρησκειακού αχταρμά, χαρακτηρίζει στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ τα βιβλία των θρησκευτικών του δημοτικού σχολείου, ο Νεκτάριος Δαπέργολας εκπαιδευτικός, διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής εκφράζοντας δημόσια την άποψή του για ένα θέμα που προβληματίζει πολλούς.

Οι επιστροφές βιβλίων στο υπουργείο Παιδείας ως απαράδεκτα, αυξάνουν, σύμφωνα με ενημέρωση που έχει εκπαιδευτικός από την Κομοτηνή μιλώντας με νούμερα για πόλεις όπως Γιάννενα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. «Είναι ένα φαινόμενο που όσο πάει και επεκτείνεται και εδώ υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπορώ όμως ακόμα να εκτιμήσω το μέγεθός τους», λέει ο κος Δαπέργολας.

Μιλώντας για το περιεχόμενο των βιβλίων των θρησκευτικών κάνει λόγο για «σχολικά βιβλία επιπέδου Ρεπούση, το λέω σχηματικά για να καταλάβετε για τι μιλάμε. Όσο έκτρωμα ήταν εκείνο για την ιστορία, έτσι είναι και αυτά για τα θρησκευτικά. Είναι νεοταξικά εργαλεία που στόχο έχουν την αποδόμηση όλων των βασικών στοιχείων της ταυτότητάς μας.

Είναι ο ευρύτερος στόχος μιας παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που να αποτελεί έναν πολτό χωρίς κανένα εθνικό, γλωσσικό, πολιτισμικό ή θρησκευτικό χαρακτηριστικό». Αυτό, κατά την εκτίμηση του κου Δαπέργολα, συμβαίνει εδώ και χρόνια, με τις παρεμβάσεις αυτού του είδους να επιχειρούνται μέσω των σχολικών εγχειριδίων.

Ειδικά για τα βιβλία των θρησκευτικών του δημοτικού, ο εκπαιδευτικός και διευθυντής λέει με έμφαση «αυτά δεν είναι βιβλία θρησκευτικών είναι δείγματα ενός πολυθρησκειακού αχταρμά που αναδεικνύουν μια νέα θρησκεία στην πραγματικότητα.
Ζούμε το φασισμό των μειοψηφιών και το φτύσιμο των δικαιωμάτων των πολλών.

Σε αυτή τη φάση αυτό ισχύει παγκοσμίως. Με τη θρησκειολογία εγώ δεν έχω πρόβλημα, με τη διαφορά ότι και αυτή προϋποθέτει κάποιους ανθρώπους ηλικίας με κάποια κρίση και αφού πρώτα μάθουν τη δική τους θρησκεία.

Η θρησκειολογία δεν μπορεί να γίνει σε παιδάκια 9-10 χρονών γιατί εκεί πέρα έχουμε σύγχυση, εδώ όμως δεν μιλάμε καν για θρησκειολογία, μιλάμε για ένα κράμα ορθοδοξίας, καθολικισμού, ισλαμισμού, βουδισμού, ιουδαϊσμού ακόμα και σαμανισμού, δεν είναι τυχαία αυτή η εικόνα με την Παναγία ινδιάνα που έχει στην αγκαλιά της ένα Χριστό ινδιάνο και μια Παναγία γκέισα που έχει στην αγκαλιά της ένα γιαπωνεζάκι με φωτοστέφανο. Αυτό το πράγμα προκαλεί λοβοτομή και σύγχυση. Φανταστείτε πόση σύγχυση και πόση πνευματική βλάβη προκαλείται σε μικρά και αθώα παιδάκια».

Το βιβλίο αυτό, κατά την άποψη του κου Δαπέργολα, δεν αναδεικνύει μόνο αντιπαιδαγωγικά ζητήματα αλλά και νομικά. «Δεν έχουμε γίνει ακόμα επίσημα κοσμικό και αθεϊστικό κράτος, ακόμα το ελληνικό σύνταγμα αναγνωρίζει θρησκεία επικρατούσα και χρέος της εκπαίδευσης είναι η διαμόρφωση χαρακτήρα με ορθόδοξη πίστη.

Αυτά είναι ρητά γραμμένα και δεν είναι μόνο το σύνταγμα είναι και η ευρωπαϊκή σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επίσης κατοχυρώνει τον πλήρη σεβασμό στη θρησκευτική επιλογή. Στην Ελλάδα έχουμε μουσουλμάνους και καθολικούς μαθητές που διδάσκονται την πίστη τους και πολύ σωστά, όμως την ίδια ώρα οι χριστιανοί μαθητές στην ακόμα ορθόδοξη πατρίδα μας δεν διδάσκονται τη δική τους πίστη αλλά ένα τεχνητό πολυθρησκειακό τουρλού».

Αντίδραση με συγκεκριμένους τρόπους «βλέπει» ο Νεκτάριος Δαπέργολας «πρέπει όλα αυτά τα βιβλία να επιστραφούν ως απαράδεκτα στο υπουργείο ή στο σχολείο και από εκεί και μετά να γίνει δήλωση απαλλαγής από το μάθημα. Βέβαια εφόσον οι γονείς διαπιστώνουν ότι οι δάσκαλοι που κάνουν το μάθημα δεν θα βασιστούν στα βιβλία, γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις δασκάλων που έχουν συνείδηση και θα τα παρακάμψουν τα βιβλία με τρόπους οφθαλμοφανείς, υπάρχουν τέτοιοι τρόποι. Εκεί πάντως που δεν θα γίνει αυτό, θα πρέπει οι γονείς να κάνουν αίτηση απαλλαγής.

Υπάρχουν μερικοί ψευτοπροοδευτικοί διευθυντές και ψευτοκουλτουριάρηδες που προκαλούν κωλύματα στους γονείς, να μην κομπλάρουν οι γονείς από τέτοιου είδους αρνήσεις ή εμπόδια γιατί είναι απολύτως υποχρεωμένοι οι διευθυντές να δέχονται τις δηλώσεις απαλλαγής και να φροντίζουν εκ του νόμου τα παιδιά να απασχολούνται με άλλο μάθημα την ίδια ώρα. Όπως ο μουσουλμάνος μπορεί να απαλλαγεί από το μάθημα των θρησκευτικών έτσι και ο χριστιανός μπορεί να ζητήσει απαλλαγή από αυτό το μάθημα το οποίο πια δεν είναι θρησκευτικά είναι μεταλλαγμένα θρησκευτικά αθλίου τύπου».

Η συγκυβέρνηση αφού δεν κατάργησε το μάθημα των Θρησκευτικών όπως διακήρυττε, εισήγαγε στα σχολεία, αντί για βιβλία Θρησκευτικών, φάκελο μαθητή που χρησιμοποιεί ο εκπαιδευτικός σαν μπούσουλα για το μάθημα.

Να σημειώσουμε ότι το περιεχόμενο του φακέλου δέχτηκε κριτική από την Εκκλησία και από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, που επικεντρώνουν στο γεγονός ότι δημιουργεί σύγχυση στους μαθητές, είναι μια πολυσυλλεκτική «σαλάτα» θρησκειών, χωρίς να αναγνωρίζεται η ορθόδοξη χριστιανική πίστη ως κυρίαρχη, στην οποία ο μαθητής πρέπει να εμβαθύνει.

Επικαλούνται μάλιστα το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία, με νόμους και της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δώσει τη δυνατότητα σε άλλες θρησκευτικές κοινότητες Ελλήνων πολιτών (Μουσουλμάνων, Ιουδαίων, Καθολικών) να επιλέγουν τα διδακτικά τους εγχειρίδια στα ελληνικά δημόσια σχολεία.

Μπούλινγκ στους αντιδρώντες

Στο μεταξύ εκφοβισμό εναντίον γονέων και παιδιών για τα Θρησκευτικά καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων από τους κυβερνώντες και μια μικρή μερίδα Διευθυντών Σχολικών μονάδων καθώς και κάποιων δασκάλων ή καθηγητών.
Η άσκηση βίας εκφράζεται είτε μέσω λεκτικών προπηλακισμών και απρεπών χαρακτηρισμών είτε μέσω απειλών για χαμηλή βαθμολογία στους μαθητές των οποίων οι γονείς επιστρέφουν τα βιβλία

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΠΕΘ έχει ως εξής:
Α) Η ΠΕΘ, όπως εξάλλου και η μεγάλη πλειονοψηφία του ορθόδοξου χριστιανικού ελληνικού λαού, με μεγάλη ικανοποίηση και αισθήματα χαράς και αγαλλίασης, δέχθηκε την αγωνιστική ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους η οποία:

1) ζητεί από τους πολιτικούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προτείνει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου στα 15 έτη και να κληθεί να αποφανθεί επ’ αυτού ο ελληνικός λαός – προφανώς μέσω δημοψηφίσματος,

2) ζητεί να αποσυρθούν από τα σχολεία τα βιβλία (Φάκελοι του μαθήματος των Θρησκευτικών), που διδάσκουν ένα πανθρησκειακό μάθημα, που, όπως υποστηρίζουν,ενσταλάζει εντέχνως στις ψυχές των μαθητών την πεποίθηση ότι «όλες οι θρησκείες είναι λίγο-πολύ το ίδιο», και

3) δηλώνει ότι η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στέκεται στο πλευρό των γονέων, οι οποίοι επιστρέφουν τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, ως απαράδεκτα, συναισθανόμενοι τον κίνδυνο για την πνευματική μόλυνση των ψυχών των παιδιών τους από αυτά.

Το Αγιώνυμο Όρος, όπως πάντα έτσι και τώρα, τίθεται τοιουτοτρόπως πνευματικός επικεφαλής και καθοδηγητής του αγώνα για τη διατήρηση της ελληνορθόδοξης ταυτότητας του Γένους.


Β) Η ΠΕΘ απορρίπτει και καταδικάζει τα διχαστικά κηρύγματα μίσους των κυβερνητικών χριστιανομάχων και προπαγανδιστών της ατομικής θρησκείας και της αθεΐας, όπως του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη ο οποίος ευκαίρως-ακαίρως επιτίθεται εναντίον της Εκκλησίας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, διότι προφανώς, με τον λόγο και τη στάση της εμποδίζει την πλήρη εφαρμογή των αποδομητικών, για την ελληνική κοινωνία, νεοταξικών σχεδίων της «προοδευτικής» σοσιαλμαρξιστικής, αριστερής, ελληνικής ιντελιγκέντσιας, η οποία, εκούσια ή ακούσια, έχει προσδεθεί στο νεοεποχήτικο άρμα της διεθνούς Νέας Τάξης Πραγμάτων, με στόχο τη συνολική αποδόμηση και μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας.

Γ) Η ΠΕΘ καταγγέλλει την αντιδημοκρατική, αντιπαιδαγωγική και αντορθόδοξη πολιτική του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου ο οποίος:

1. Απαξιώνει τον αγώνα των γονέων που αγωνίζονται, φιλότιμα, ως οι πλέον υπεύθυνοι, για την ορθόδοξη χριστιανική αγωγή των παιδιών τους, χαρακτηρίζοντάς τους μειοψηφίες, αγνοώντας εσκεμμένα ότι η επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών, αυτή η επαναστατική και πρωτοφανή στα παγκόσμια εκπαιδευτικά χρονικά, πρωτοβουλία των ελλήνων γονέων, τείνει πλέον να πάρει χαρακτηριστικά μαζικού κινήματος ενάντια στην αντορθόδοξη εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησής του.

2. Δεν λαμβάνει καμία παιδαγωγική μέριμνα για όλα αυτά τα παιδιά, που επιστρέφουν μεν το πολυθρησκειακό βιβλίο των Θρησκευτικών, θέλουν όμως και δικαιούνται, με βάση το ελληνικό δίκαιο, να παρακολουθήσουν ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών.

Ακόμη, η ΠΕΘ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές βίας και εκφοβισμού εναντίον των γονέων και των παιδιών τους από τους κυβερνώντες και μια μικρή μερίδα Διευθυντών Σχολικών μονάδων καθώς και κάποιων δασκάλων ή καθηγητών.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν ήδη καταγγελθεί στην ΠΕΘ για τη βίαιη και άπρεπη συμπεριφορά τους εναντίον μαθητών και γονέων, που επιστρέφουν στα σχολεία τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ως απαράδεκτα.

Η άσκηση βίας από αυτούς τους «εκπαιδευτικούς», εκφράζεται είτε μέσω λεκτικών προπηλακισμών και απρεπών χαρακτηρισμών είτε και μέσω απειλών για χαμηλή βαθμολογία στους μαθητές, των οποίων οι γονείς επιστρέφουν τα βιβλία, ή ακόμη αρνούμενοι να παραλάβουν τα επιστρεφόμενα βιβλία, θέλοντας, έτσι, να προσκομίσουν στην Κυβέρνηση τα πιστοποιητικά της κομματικής τους νομιμοφροσύνης, ενθαρρυμένοι προφανώς και από την στάση του Υπουργού στο συγκεκριμένο θέμα.

Δ) Τέλος, η ΠΕΘ καλεί όλο τον λαό σε συνεχή και δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση για να μην περάσουν οι αντορθόδοξες κομματικές ιδεοληψίες που επιχειρεί η Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το οργανωμένο σχέδιό της, που είναι η αποδόμηση της πίστης των Ορθοδόξων.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: