Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΤΣΟΥΖΕΙ! «Πρόκληση προς τη γειτονική χώρα και επίδειξη δύναμης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό»

Πρώτο θέμα σε τουρκικά ΜΜΕ η πτήση Τσίπρα με F16
«Ο Τσίπρας πέταξε στο Αιγαίο με F16», αναφέρει στον τίτλο της η Hurriyet, εκτιμώντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργό με την κίνησή του αυτή έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.


Η Hurriyet επικαλείται τα ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ για την πτήση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφέρει ότι πρόκειται για τον τρίτο πρωθυπουργό της χώρας που πέταξε με πολεμικό αεροσκάφος, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1912 και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1992.


Στην πτήση του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται και η Sabah.
Η κορυφαία τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι διάφοροι κύκλοι στην Τουρκία ερμηνεύουν την κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα ως μήνυμα, αν και «δεν δόθηκε επίσημη εξήγηση για το ‘’σόου’’», όπως το χαρακτηρίζει η Sabah.


Ως μήνυμα προς το εσωτερικό ερμηνεύει την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα και η Bursahakimiyet, σημειώνοντας με τη σειρά της ότι πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα πρωθυπουργό που επιβιβάζεται σε πολεμικό αεροσκάφος στην ιστορία της χώρας.


Το γεγονός ότι κορυφαία τουρκικά ΜΜΕ αξιολόγησαν ως πρώτη είδηση την πτήση Τσίπρα είναι ενδεικτικό της απήχησης που είχε στη γειτονική χώρα η κίνηση αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: