Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ετοιμάζονται για πόλεμο με μια τεράστια ναυτική άσκηση που διεξάγεται στην ακτές της χώρας  αυτό το Σαββατοκύριακο με 35 πολεμικά πλοία τα οποία στοχοποιούν άμεσα την Ρωσία .


Στην άσκηση συμμετέχουν πλοία από την Βρετανία, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, τον Καναδά, τη Δανία, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τις Κάτω Χώρες και την Ισπανία.

Η άσκηση περιλαμβάνει 35 πλοία, 70 αεροσκάφη και περίπου 13.000 στρατιωτικό προσωπικό συνολικά από τις 14 χώρες που συμμετέχουν.
  
Πρόκειται για την ναυτική άσκηση με την επωνυμία «Joint Warrior» στην οποία συμμετέχουν πολεμικά πλοία του βρετανικού ναυτικού και χωρών του  ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε μια τεράστια άσκηση με πραγματικά πυρά .

Θα εκτοξευθούν πύραυλοι επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας -αέρος, θα  εκτελεστούν πυρά με  πυροβόλα όπλα, ενώ θα συμμετέχουν και μαχητικά αεροσκάφη σχετικά κοντά στις ακτές της Σκωτίας.

Η άσκηση «Joint Warrior» είναι η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση του είδους της στην Ευρώπη και συμμετέχουν σε αυτή πολεμικά πλοία από νατοϊκά κράτη  εν μέσω φόβων ενός Τρίτου παγκοσμίου πολέμου τονίζει με σκεπτικισμό ο βρετανικός τύπος.
 
Αμερικανικό και το βρετανικό ναυτικό κάνουν την μαζικότερη εμφάνιση των  ναυτικών τους δυνάμεων τους στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
 
Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου  συναντήθηκαν στις ακτές της  Σκωτίας για να συμμετάσχουν σε μια τεράστια εκδήλωση ναυτικής ισχύος εκτιμούν πολλοί αναλυτές.

Το αεροπλανοφόρο USS George H W Bush μαζί με το βρετανικό HMS Queen Elizabeth, φορτωμένα με μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα αποτελούν τις ναυαρχίδες της αρμάδας του ΝΑΤΟ.
 
Επτά πολεμικά πλοία από το Βασιλικό βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό  αποτελούν την αιχμή των νατοϊκών δυνάμεων , ανέφεραν  Βρετανοί ανώτατοι αξιωματικοί του ναυτικού .
Τα πολεμικά παιχνίδια θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 Οκτωβρίου στις ακτές της Σκωτίας εν μέσω αυξανόμενων παγκόσμιων εντάσεων.

Η Ρωσία παραμένει σε αντίθεση με τη Δύση για την Κριμαία και τη Βαλτική, οι εντάσεις με την Κίνα για τη θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι ενεργές ενώ  απειλείται ανοικτός πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα για τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Kim Jong-un.

Η άσκηση Joint Warrior είναι η μεγαλύτερη ενιαία στρατιωτική άσκηση στην Ευρώπη και έχει ως στόχο να προωθήσει την καλύτερη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Οι ασκήσεις αποσκοπούν στην παροχή των χωρών του ΝΑΤΟ με την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία που απαιτείται για σενάρια, όπως ειναι οι επιθέσεις ενάντια μικρών σκαφών, ανθυποβρυχιακού πολέμου, και ασκήσεις ελιγμών – οι οποίες έχουν γίνει πολύ πιο σημαντικές για τους στρατούς των χωρών του ΝΑΤΟ μετα την αύξηση της Ρωσικης επιθετικότητας κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ καθώς και των ρώσικων εναέριων παραβιάσεων.

Το σίγουρο όμως είναι ότι όλες αυτές οι κινήσεις δεν αποτελούν προγραμματισμένες ασκήσεις αλλά πρόβα τζενεράλε ενός παγκόσμιου πολέμου που όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμα και  πιο πιθανός .  

ΒΙΝΤΕΟ