Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

AFERİN AFERİN ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα ελεγχόμενα σε συντριπτική πλειοψηφία τουρκικά ΜΜΕ εξυμνούν σήμερα τον Ερντογάν για την στάση του στην Αθήνα να τα πει ξεκάθαρα στους Έλληνες και να τους… σοκάρει προσγειώνοντας τους στηνççç πραγματικότητα και για το Αιγαίο και για την Θράκη και για το Κυπριακό. Μάλιστα!


Παράλληλα όμως άνοιξε μεγάλη συζήτηση και στην Τουρκία για την συνθήκη της Λοζάνης και το Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ερντογάν, γατί την συνθήκη αυτή την είχε υπογράψει το δεξί χέρι του Κεμάλ, ο Ισμέτ Ινονού και θεωρείται η συνθήκη ουσιαστικά ίδρυσης της νέας Τουρκικής Δημοκρατίας.
 
Το ερώτημα είναι τι έβγαλε αυτή η κατά μέτωπο αντιπαράθεση μέσα στην Αθήνα και τελικά τις εξυπηρέτησε αυτή η επίσκεψη, που σημειωτέον εκκρεμεί η Θράκη και η Κομοτηνή όπου το κλίμα είναι πολύ τεταμένο.

Το συμπέρασμα είναι ότι όχι μόνο δεν εξυπηρέτησε τίποτα για τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά έδωσε την δυνατότητα στον υπερφίαλο και απρόβλεπτο Τούρκο ηγέτη να θέσει δημόσια και σε διεθνή κλίμακα όλες τις τουρκικές θέσεις και διεκδικήσεις.
Βέβαια πήρε την αναγκαστικά αναμενομένη και υποχρεωτική απάντηση, αλλά ποια θα είναι η συνέχεια που δεν προβλέπεται και ρόδινη, είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Το γνώριζαν και έπρεπε να αναβάλλουν αυτή την επίσκεψη «φωτιά»!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: