Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ! ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ!

ΜΟΛΟΤΟΦ, ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΕΥΘΕΙΑΣ ΒΟΛΗΣ!
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙΝΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΘΕΑΤΗΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!
(ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ) – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Οι μπαχαλάκηδες κινούνται στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα, Τζόρτζ και Καλλιδρομίου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να τους απωθήσουν, κάνοντας πριν από λίγο περιορισμένη χρήση χημικών.
Ταυτόχρονα,οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, έβαλαν φωτιές και πέταξαν… ό, τι είχαν και δεν είχαν εναντίον των αστυνομικών!
mpa1

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ! ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ! ΜΟΛΟΤΟΦ, ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ! ΘΕΑΤΗΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ!

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγα λεπτά στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου πριν από 9 χρόνια.
Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι η πορεία που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα από τα Προπύλαια προς το σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

mpa2

Στην πορεία αυτή την ώρα μετέχουν περίπου 1.000 άτομα τα οποία έχουν υψώσει πανό με συνθήματα για «την εξέγερση του Δεκέμβρη» και κατά της κρατικής καταστολής.
Οι αντιεξουσιαστικές ομάδες συγκεντρώθηκαν μετά την πορεία στο σημείο όπου ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

ayto1

Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο αυτή την ώρα: Άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται αριστερά και δεξιά των πεζοδρομίων και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης βρίσκονται παραταγμένοι στα κάθετα στενά των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου.

ayto2
Μπαχαλάκηδες… εν δράσει
Φωτογραφίες από το αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες!  
ayto3
Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας. Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του Reuters
Κυκλοφοριακά προβλήματα
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο.
Η Βασ. Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα, η Βασ. Σοφίας επίσης και στα δύο ρεύματα, αλλά και η Κηφισίας θυμίζουν… απέραντο πάρκινγκ!
fire3
Τεράστιο μποτιλιάρισμα και στον Κηφισό. Στο ρεύμα προς Αθήνα η ουρά ξεκινάει από την Κηφισιά και μέχρι τα ΚΤΕΛ τα οχήματα πηγαίνουν σημειωτόν. Δύσκολη και η άνοδος από Αιγάλεω μέχρι Μεταμόρφωση.
fire2
Γενικά, οι κεντρικές λεωφόροι είναι μποτιλιαρισμένες ενώ και στους κεντρικούς δρόμους των περισσότερων περιοχών, επικρατούν χαμηλές ταχύτητες και απαιτείται μεγάλη υπομονή.
Τα μέτρα της αστυνομίας
a3
Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί, οι οποίοι ωστόσο ήταν άφαντοι νωρίτερα στο μαθητικό συλλαλητήριο οπού σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
a1
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εντολές που έχουν λάβει οι αστυνομικοί είναι να μην επέμβουν παρά μόνο αν τα πράγματα… ξεφύγουν. Φαίνεται πως αυτό συμβαίνει προκειμένου να μην προκαλέσουν την έκρηξη των κουκουλοφόρων, καθώς αναμένεται να κάνουν τις καταστροφές τους και να σταματήσουν.
a2

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες πέφτουν βροχή στα Εξάρχεια!
α2
Οι συγκεντρωμένοι έχουν υψώσει πανό με συνθήματα για «την εξέγερση του Δεκέμβρη» – Οι αντιεξουσιαστές βρίσκονται στο σημείο όπου ο Αλέξης Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια

Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια πραγματοποίησαν μέλη αριστερών συλλογικοτήτων και της εξωκοινοβουλευτικης αριστεράς καθώς και αναρχικές οργανώσεις.
 
 

 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: