Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ερντογάν ζητάει εκδίκηση – Στήνουν προβοκάτσια στη Θράκη οι Τούρκοι

Προκαλεί ο ψευδομουφτής: «Πρόεδρε αγκάλιασε την «τουρκική» μειονότητα»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετά το άγριο πέσιμο που του έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε ακόμη και από ελληνικού εδάφους ζητάει εκδίκηση. Και είναι πολύ πιθανό να την πάρει στην δυτική Θράκη που επισκέπτεται σήμερα προκειμένου να συναντήσει τους μουσουλμάνους, τους οποίους ο ίδιος αποκαλεί «ομοεθνείς» του κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης.
 
Για την υποδοχή του έχει κινητοποιηθεί το Προξενείο Κομοτηνής και ετοιμάζουν μεγάλη φιέστα, ενδεχομένως και προβοκάτσια προκειμένου να στραφούν σε βάρος του ελληνικού κράτους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πώς η Άγκυρα έχει κινητοποιήσει χιλιάδες φανατικούς οπαδούς και ετοιμάζεται να τους περάσει με λεωφορεία από τους Κήπους προκειμένου να χειροκροτήσουν τον ηγέτη της «μητέρας πατρίδας» Ταγίπ Ερντογάν.

Ήδη, ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος έχει φτιάξει ένα κλίμα «πολεμικό» στην δυτική Θράκη με τη συνέντευξη του στον Αλέξη Παπαχελά, αλλά και στη συνέχεια, με τις δηλώσεις του Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου αξιώνοντας η μουσουλμανική μειονότητα να λέγεται «τουρκική», ενώ στην ίδια  γραμμή κινήθηκε και ο ψευδομουφτής της Θράκης, Αχμέτ Μετέ, ο οποίος ζήτησε από τον Ερντογάν να «αγκαλιάσει τους Τούρκους», κάνοντας λόγο για σκοτεινές και εχθρικές δυνάμεις εναντίον της μειονότητας.
 
Οι τουρκόφρονες του Προξενείου Κομοτηνής, υπολογίζουν πως θα καταφέρουν να κινητοποιήσουν 10.000 με 15.000 μειονοτικούς στην φιέστα υποδοχής, στις 12:00 το μεσημέρι στο τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως. 

Εάν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες για εισαγόμενους «κλακαδόρους» που θα έρθουν στην Κομοτηνή με ναυλωμένα λεωφορεία από την Αδριανούπολη, την Προύσα και την Κωνσταντινούπολη, τότε ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά με την Τουρκία και τους εγχώριους πράκτορες της να πετυχαίνουν τον επικοινωνιακό τους στόχο

Ανησυχίες υπάρχουν για το αν ακραία στοιχεία της μειονότητας, μετά και τα όσα προκλητικά δήλωσε ο Ερντογάν στην Αθήνα, εμφανιστούν κρατώντας στα χέρια τουρκικές σημαίες ή ακόμη και πανό με συνθήματα αλυτρωτικού περιεχομένου.
 
Οι κινητοποιήσεις του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και των σκληροπυρηνικών της μειονότητας, συνεχίζονταν εντατικά έως αργά το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου χιλιάδες «μειονοτικών» να παραβρεθούν στην υποδοχή του Ταγίπ Ερντογάν στις 12:00 το μεσημέρι στο τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως.

 
Ιδιαίτερο βάρος έπεσε στα χωριά της μειονότητας στην Ροδόπη, μετά την απροθυμία που φαίνεται πως δείχνουν μειονοτικοί της πόλης να συμμετάσχουν. Αυτός ίσως είναι και ο βασικός λόγος που επιλέχτηκε η προσευχή του Τούρκου προέδρου να γίνει στο μικρό συνοικιακό τέμενος του Κιρ Μαχαλά και όχι το κεντρικό Εσκί τζαμί της πόλης.

 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12:00 o Toύρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν, και η πολυπληθής συνοδεία του, θα φτάσουν από το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης στην Κομοτηνή, όπου θα κατευθυνθούν αμέσως προς το τζαμί της οδού Φιλιππουπόλεως Κιρ Μαχαλέ για την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής. Πρόκειται για το ίδιο τέμενος που είχε επισκεφθεί τον περασμένο Ιούνιο και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, με τις τότε εμπρηστικές δηλώσεις.


Μετά την προσευχή στο Κιρ Μαχαλέ, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» της πόλης, όπου θα συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς – πολλοί από τους οποίους είναι από την Τουρκία αποσπασμένοι στην Ελλάδα βάση διμερών συμφωνιών – και τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στις 13:30 ο πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους μειονοτικών φορέων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε prive γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αναμένεται να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό προς τη μειονότητα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: