Άρχισαν τα παρατράγουδα πριν ακόμη ο Ρ.Τ. Ερντογάν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα.

Μετά τα άκρως ανησυχητικά φαινόμενα που εκτυλίχθηκαν στη Θράκη, με τους Τουρκόσπορους να αντιδρούν στις αφίσες που απεικόνιζαν τον Τούρκο πρόεδρο με την λέξη «ανεπιθύμητος» και να τις ξηλώνουν κάνοντας λόγο για «ρατσιστικά φαινόμενα» ήρθε η σύλληψη Κυπρίων φοιτητών που θέλησαν να διαδηλώσουν έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.
 
Με εντολή της Άγκυρας και της φρουράς του Ερντογάν που έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα εδώ και δύο ημέρες όχι μόνο δεν επετράπη στους Κύπριους φοιτητές να προσεγγίσουν την τουρκική πρεσβεία, αλλά και τους συνέλαβαν και με κλούβες της Αστυνομίας τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ για κατάθεση και εξακρίβωση στοιχείων. Θέλησαν με τον τρόπο αυτό να δείξουν πώς δεν πρόκειται να υπάρξει ανοχή.

Κι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η Αθήνα βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες παραδομένη στο έλεος των «μπαχαλάκηδων» και του Ρουβίκωνα, με τις πολιτικές ευθύνες να είναι μεγάλες και βεβαίως τα βάρη να πέφτουν στην Ελληνική Αστυνομία που μετατρέπουν σε «σάκο του μποξ».

Ο Πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ, Κωνσταντίνος Χατζηκώστας, μετά την σύλληψη 60 Κυπρίων φοιτητών παραχώρησε δηλώσει στο Sigmalive, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών όπου και ο ίδιος βρέθηκε εξιστορώντας τα όσα επαίσχυντα έλαβαν χώρα χθες λίγο πιο έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ξεκινήσαμε μια ειρηνική διαμαρτυρία με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.
Μόλις φτάσαμε κοντά στην πρεσβεία αστυνομικές δυνάμεις έτρεξαν προς το μέρος μας με σκοπό να πας απωθήσουν με αποτέλεσμα να απομακρυνθούμε.

 Εμείς εξηγήσαμε ότι πρόκειται για ειρηνική εκδήλωση και ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθούμε.
Υπήρξε ένταση και μέλη των αστυνομικών δυνάμεων έσπρωξαν φοιτητές, ζητώντας επίμονα την απομάκρυνση τους από τον χώρο κοντά στην πρεσβεία.
 
Παραμείναμε εκεί ειρηνικά ενώ σε μερικά λεπτά έγινε νέα χρήση χημικών.
Λίγο αργότερα μας φωνάξαν ότι δεν θα μας επέτρεπαν να φύγουμε και μας ενημέρωσαν ότι θα μας οδηγούσαν στην Γενική Αστυνομική διεύθυνση Αττικής και με κλούβες μας οδήγησαν εδώ και αναμένουμε να μας ενημερώσουν ποιο είναι το αδίκημα μας».