Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΟΜΙΛΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν: Τώρα κάποιοι επιχειρηματίες τα κεφάλαια τους…

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν, είπε πως κάποιοι επιχειρηματίες προσπαθούν να βγάλουν τα κεφάλαια τους στο εξωτερικό
Ο πρόεδρος της Δημοκρατιας Ερντογάν μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος του στο Μους είπε πως ¨Ακούω πως κάποιοι επιχειρηματίες προσπαθούν να βγάλουν στο εξωτερικό τα περιουσιακά τους στοιχεία. Απευθύνομαι καταρχήν στην κυβέρνηση μας.
Αυτά δεν πρέπει να τα επιτρέψετε¨
Οι επικεφαλίδες της ομιλίας του Ερντογάν ήταν οι εξής:
¨Σας χαιρετίζω με τα πιο εγκάρδια αισθήματα μου. Αισθάνομαι μεγάλη ευλογία που μετά από μεγάλο διάστημα βρίσκομαι πάλι στο Μους. Εύχομαι το συνέδριο του κόμματος μας στην πόλη να αποτελέσει ένα νέο σημείο αντίστασης για την πόλη μας.
……………….

Το Μους είναι η ιστορία μας, η ταυτότητα μας, το στήριγμα μας. Από εδώ, από το Μους, στέλνω την αγάπη μου σε όλους τους αδερφούς μου στα χωριά και τις επαρχίες. 
Μνημονεύω με σεβασμό τον νικηφόρο στρατηγό Σουλτάνο Αλπαρσλάν που το 1071 άνοιξε για εμάς τις πύλες της Ανατολίας στο Ματζικέρτ.
Για τους εορτασμούς της επόμενης χρονιάς στο Μαζικέρτ, ζήτησα κάποια πράματα,  μόλις καλυφθούν εκείνα, οι εορτασμοί μας αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο λαμπροί.
……………..
Είχαμε χρέος προς το ΔΝΤ. Το είχαν κάνει αυτοί που ήταν πριν από εμάς.
Ο κύριος Κεμάλ. Μας τα άφησε εκείνα κληρονομιά. Εμείς αυτά τα 23,5 δις $ τα μηδενίσαμε το 2013.

Πάλι κάποιοι επιχειρούν να στήσουν κόλπα κατά της Τουρκίας.
Μαζί σας από εδώ δίνω ένα σήμα προς όλη την Τουρκία.
Μαθαίνω κάποιες ειδήσεις, παίρνω κάποια σήματα πως κάποιοι επιχειρηματίες προσπαθούν να βγάλουν στο εξωτερικό τα περιουσιακά τους στοιχεία. 

Απευθύνομαι καταρχήν στην κυβέρνηση μας.
Αυτά δεν πρέπει ποτέ να τα επιτρέψετε.
Δεν μπορούμε να βλέπουμε με καλό μάτι, αυτούς που κερδίζουν σε αυτή τη χώρα και μετά προσπαθούν να βγάλουν τις περιουσίες τους στο εξωτερικό.  

Και επειδή δεν φερόμαστε σύμφωνα με τον Χανς και τον Μάικ, αλλά σύμφωνα με τον Αλή, κάποιοι στενοχωριούνται.
 Δεν μπορούν να χωνέψουν πω εκείνη η χώρα που την πετούσαν έξω από το παιχνίδι όποτε ήθελαν, είναι τώρα μια ισχυρή και ανεξάρτητη χώρα.
…………………
http://www.yeniakit.com.tr/haber/erdogan-simdi-de-bazi-is-adamlari-sermayelerini-401433.html
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: