Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Το διαρκές έγκλημα κατά του εξοπλισμού της χώρας πότε θα σταματήσει;

Ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ βρίσκεται από σήμερα στο Ισραήλ για συνομιλίες πολύ σοβαρές,γιατί έχουν να κάνουν με τη συντήρηση  πολύ σημαντικών οπλικών συστημάτων που θα μπορούσαν οι ισραηλινοί να αναλάβουν ως εναλλακτική λύση των αμερικανών.


Την ίδια ώρα η ΓΔΑΕΕ καλείται να να διαχειριστεί αυτή τη περίοδο:

•Την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των F-16 στην οποία ενδέχεται να υπάρχει και σύγκρουση εταιρειών.

•Την προμήθεια ελικοπτέρων Kiowa τα οποία παρά τις πολλές,μεγάλες και αιτιολογημένες αντιρρήσεις η ηγεσία του ΓΕΣ επιμένει να λέει ότι τα θέλει!

•Την δύσκολη υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90.

Όλα αυτά δεν θα ήταν πρόβλημα αν στο κοινοβούλιο δεν είχε δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά νοσηρό κλίμα που θυμίζει “άλλες εποχές”.
Τότε που “χρήματα υπήρχαν” και τα σκάνδαλα -υπαρκτά ή ανύπαρκτα- είχαν να κάνουν με αγορές,συνήθως αχρείαστες.

Τώρα το κλίμα σκανδαλολογίας ξεκίνησε με την προσπάθεια πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αλλά με την …έλλειψη άλλων θεμάτων φαίνεται να επεκτείνεται σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς των ΕΔ!
Οι οποίοι πλέον δεν έχουν να κάνουν με αγορές αλλά με συντηρήσεις!

Ότι έγιναν μεγάλα σκάνδαλα στους εξοπλισμούς είναι γεγονός.
Και όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, αποκαλύφθηκαν.

Υπήρξαν συλλήψεις,δίκες καταδίκες και αυτή τη στιγμή υπάρχουν δικαστήρια σε εξέλιξη.
Όλα αυτά στους εξοπλισμούς που τα τελευταία 20 χρόνια αποτελούν το 2% του προϋπολογισμού.

Για τα άλλα τρικούβερτα πάρτυ όπως αυτό των φαρμάκων θα μάθουμε τελικά κάτι; Ή θα παραμείνουμε στις φήμες και στην ονομοταλογία;

Συμπέρασμα: θα ήταν καλό το κομματικό σύστημα της χώρας να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η συνεχιζόμενη απαξίωση υπηρεσιών όπως η ΓΔΑΕΕ ζημιά στη χώρα κάνει.
Σε κανέναν άλλο…

Και κάτι τελευταίο που το ΄χουμε ξαναγράψει. Ευθύνες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΕΔ σ΄ ότι έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς,δεν έχουν μόνο όσοι τους αγόρασαν.

Έχουν και όσοι ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για να διορθώσουν τα λάθη που είχαν γίνει,αφήνοντας στη τύχη τους τα πανάκριβα όπλα που οι φορολογούμενοι πλήρωσαν.

Όσοι απλά κάθησαν σε καρέκλες κι έλεγαν “άστο για τον επόμενο” σπαταλώντας έτσι 12 ολόκληρα χρόνια με υποβρύχια που έλεγαν πως έγερναν, αεροσκάφη “του κουτιού” που δεν πετάνε, ελικόπτερα που έγιναν…τροφή για ποντίκια και άλλα πολλά! Κι αυτά εγκλήματα είναι.

Ας σοβαρευτούν λοιπόν όσο είναι καιρός ,γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: