Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Τσίπρας έφαγε γκολ από τα αποδυτήρια – Ο Ερντογάν ζήτησε Αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης

Απόλυτη επιβεβαίωση για το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Του Βασίλη Καπούλα
 
Όπως ακριβώς είχαμε γράψει.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μία ημέρα πριν έρθει Αθήνα ζήτησε αναθεώρηση ή όπως το είπε «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάννης, αποκάλυψε ότι ο Α.Τσίπρας του υποσχέθηκε την παράδοση των 8 Τούρκων φυγάδων.
Άρα γιατί τον καλέσαμε;
Ξεκινάει με αυτογκόλ ο Α.Τσίπρας και μακάρι να διαψευσθούμε γιατί θα πέσουν πολλά…τεμάχια!
Ήδη στη Θράκη έχει στηθεί κλίμα πανηγυρικό…

Οσο για τη επιστροφή των 8 φυγάδων, το γράψαμε στο άρθρο μας ***Γη και ύδωρ από Α.Τσίπρα σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα» – Θα τους παραδώσει…

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο…μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ένα θέμα το οποίο, ως φαίνεται, είναι βασικό στην ατζέντα του ενόψει της αυριανής επίσκεψης στην Ελλάδα.

Ας δούμε τι είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στην συνέντευξη-προπομπό των όσων θα ακολουθήσουν όταν έρθει.
 
«Όταν οι Τούρκοι πραξικοπηματίες ήρθαν στην Ελλάδα και αναζήτησαν καταφύγιο, κάλεσα αμέσως τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και του είπα »Αγαπητέ φίλε μου, αυτή είναι η κατάσταση.

Δραπέτευσαν από την Τουρκία και προσγειώθηκαν στην Ελλάδα.
Αυτά τα άτομα οργάνωσαν πραξικόπημα, ή επιχείρησαν να οργανώσουν πραξικόπημα.
Και θέλω την έκδοσή τους στην Τουρκία».
 
«Ο Αλέξης Τσίπρας μου υποσχέθηκε την έκδοση σε 15-20 ημέρες των οκτώ Τούρκων αξιωματικών», οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα πριν από την επίσκεψή στην Ελλάδα.

Ο Ερντογάν, αφού αποκάλυψε την υπόσχεση του Έλληνα πρωθυπουργού το δύσκολο εκείνο διάστημα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως«ακόμα βρίσκονται στην Ελλάδα».

Αυτό ήταν την πρώτη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Και μου είπε ότι θα δρομολογήσει την κατάσταση, και ότι σε 15-20 ημέρες θα εκδίδονταν στην Τουρκία.
Αυτό είπε.
Αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ερντογάν.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε και στο θέμα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, το οποίο έχει σημειώσει σε πολλές ομιλίες του και στο οποίο καθορίζεται το καθεστώς και τα σύνορα στο Αιγαίο.

«Πρώτα και κύρια, η Συνθήκη της Λωζάνης δεν περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Αφορά ολόκληρη την περιοχή και ακριβώς εξαιτίας αυτού, πιστεύω συγχρόνως ότι όλες οι συνθήκες χρειάζονται μία επικαιροποίηση.

Και η Λωζάνη σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα, χρειάζεται επικαιροποίηση».

«Οταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α ως το Ω.
Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε και να συζητήσουμε».

Σε ερώτηση του Αλέξη Παπαχελά για τα ελληνικά νησιά και τη σχετική του ομιλία, ο Τούρκος, πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θυμάται ακριβώς τι είχε πει…

Είναι φανερό ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να βάλει στην ατζέντα των επίσημων συζητήσεων το θέμα της αναθεώρησης-επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης, φανερώνοντας τους σκοπούς της επίσκεψής του στην Ελλάδα.





***Γη και ύδωρ από Α.Τσίπρα σε Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα» – Θα τους παραδώσει…
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: