Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

LIVE: Η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης Ερντογάν - Σε μειονοτικό σχολείο ο Τούρκος Πρόεδρος


2/08/2017 16:17Βίντεο από τον χαιρετισμό Ερντογάν στο Τζελάλ Μπαγιάρ Phaedra

Βίντεο από τον «Παρατηρητή της Θράκης».
12/08/2017 16:09 Phaedra

Κόσμος συγκεντρωμένος έςξω από το τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής που επισκέφθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος νωρίτερα σήμερα το πρωί και πριν την επίσκεψή του στο μειονοτικό σχολείο.
12/08/2017 15:58«Ολα βάσει προγράμματος»
Κανένα διπλωματικό επεισόδιο δεν υφίσταται, σχολίασαν λίγο νωρίτερα πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σχετικά με το ρεπορτάζ της Καθημερινής ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Αμανατίδης επεσήμανε προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν ότι δεν προβλέπεται στη συμφωνία των δύο μερών να εκφωνήσει λόγο από μικροφώνου στα παιδιά του μειονοτικού σχολείου της Κομοτηνής.
«Ολα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος» συμπλήρωσε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος.
12/08/2017 15:34Ενωση Δικαστών για τους «8»
Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου σχετικά με τη δικαστική μεταχείριση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών εξέδωσε η Ενωση Διοικητικών Δικαστών. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Updated: 12/08/2017 16:07Ερντογάν: «Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της»
«Είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος είπε: «Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της»
Ευχήθηκε ακόμη να επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας ως πρόεδρος της Τουρκίας και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα»
Σχολίασε ακόμη πως η χώρα του είναι μια χώρα δημοκρατική και «κοσμική»
Πριν την ομιλία του Τούρκου Προέδρου απηύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης.
Updated: 12/08/2017 14:40
Μετά από διαβουλεύσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γ.Αμανατίδη, ο Ερντογάν κατάφερε τελικά να εκφωνήσει ομιλία στο προαύλιο του μειονοτικού σχολείου Τζελαλ Μπαγιάρ.
Τον Τούρκο Πρόεδρο προλόγισε, ωστόσο, ο κ. Αμανατίδης 
12/08/2017 14:30Μινι διπλωματικό επεισόδιο Ερντογάν - Αμανατίδη
Μινι διπλωματικό επεισόδιο έλαβε χώρα στην είσοδο του σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ που επισκέπτεται ο Ερντογάν. 
Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε ένα μικρόφωνο να μιλήσει, και τότε ο υφυπουργός εξωτερικών Γ. Αμανατίδης του είπε χαρακτηριστικά «Αλλα έχουμε συμφωνήσει κ . Πρόεδρε»,
Ο Ερντογάν αντέδρασε και στη συνέχεια κατέβηκε σε αίθουσα του σχολείου όπου ανέφερε σε μια μαθήτρια ότι ζήτησε μικρόφωνο και δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα - σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα να βάλει τα κλάματα.
Ο Τούρκος Πρόεδρος πάντως στη συνέχεια συνομίλησε και με άλλους μαθητές.
12/08/2017 14:20
  
Πλάνα από την τηλεόραση του Σκάι
Updated: 12/08/2017 14:19
Το μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο Κομοτηνής επισκέπτεται αυτή τη στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος. Τον υποδέχτηκαν κορίτσια με παραδοσιακές στολές και η διοίκηση του σχολειού, που είναι μικτή.
Στο σχολείο φοιτούν περίπου 900 παιδιά και εγκαινιάστηκε πριν από 65 χρόνια από τον Τούρκο Πρόεδρο Τζελάλ Μπαγιάρ, από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Τα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης γίνονται στα τουρκικά ενώ τα θεωρητικά στα Ελληνικά.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κόσμος υποδέχτηκε τον Ερντογάν με επευφημίες και χειροκροτήματα ενώ οι περισσότεροι με υψωμένα τα χέρια προσπαθούσαν να τον απαθανατίσουν.
12/08/2017 14:06
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: