Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Αξημέρωτα χτύπησαν τα «Ξωτικά του Κάμπου» στο Λιτόχωρο …ΤΑΜΣ (Πύρινος -Γρύπας) (video)

Ίσως  να είναι από τις καλύτερα οργανωμένες Ειδικές Νυχτερινές  Ασκήσεις με συνεργασία Των  Φονιάδων της Α.Σ τα Απάτσι ,


Τα μεταγωγικά Χιουι που μετατράπηκαν σε Ιπτάμενα  Πολυβολεία κατά εχθρικών Στόχων ,αλλά και την μεταφορά των Πεζοναυτών της 32 ΤΑΞ-ΠΖ  … Που Χτύπησε Αξημέρωτα ! ΤΑΜΣ  «Πύρινος Γρύπας στο Λιτόχωρο !»

Η Αποστολή εκτελέστηκε με 4 Ελικόπτερα Χιούι ,Επιθετικά Ελικόπτερα Απάτσι και Ειδικά Κομάντο των Πεζοναυτών σε σημείο όπου Εχθρικό Τμήμα Καταδρομών εισχώρησε απο την Παραλία του Αγιοκάμπου και αποβιβάστηκε στο Λιτόχωρου όπου κατέβαλε το σημείο και δημιούργησε ισχυρό προγεφύρωμα !

Το ΓΕΣ διέταξε την 1η ΤΑΞΑΣ να εκτελέσει απο κοινού με την Ταξιαρχία Πεζοναυτών αποστολή εκκαθάρισης του εδάφους με εντολή να μην μείνει κανείς ζωντανός

Τα Ελικόπτερα μετά την ενημέρωση απογειώθηκαν νύχτα αι έφτασαν στην περιοχή κυριολεκτικά και μεταφορικά γλείφοντας τη Θάλασσα!



Εκεί ανέλαβαν οι δράση οι Πολυβολητές που με πραγματικά πυρά  εκκαθάρισαν τις προχωρημένες θέσεις και ακολούθησαν 
Οι Ιπτάμενοι Φονιάδες της Α.Σ που διέλυσαν τα οχυρωματικά έργα των Τούρκων Καταδρομέων !


Επόμενη κίνηση ήταν η άφεση των Πεζοναυτών που υποστηριζόμενοι από πυρά των Σκαθαριών δεν άφησαν κανέναν ζωντανό και εγκατέστησαν φρουρά μέχρι της αφίξεως των Φιλιών Τμημάτων !


Η Όλη επιχείρηση έγινε κατά την διάρκεια της Νύχτας και άπαντες χρησιμοποίησαν Θερμικές Κάμερες και όργανα πλοήγησης !







 
1ο Tάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (1ο ΤΕΑΣ)

Έμβλημα
O γρύπας που φέρει ξίφος, με φόντο λευκό σταυρό. Ο γρύπας είναι φανταστικό ζώο με κεφάλι και φτερούγες αετού και σώμα λιονταριού.

Πρωτοεμφανίστηκε σε μνημεία της Κρήτης στη μεσομινωική εποχή, στις Μυκήνες και πολύ αργότερα στη βυζαντινή τέχνη.

Στην Ελλάδα ήταν το ιερό ζώο του Απόλλωνα, του Θεού του Ήλιου και μάλιστα απεικονιζόταν και στο κράνος της Αθηνάς.

Θεωρούνταν φοβερά επικίνδυνα θηρία που υπηρετούσαν ως φύλακες θεών, εδαφών και περιουσιών.

Συμβολίζει την γενναιότητα και τον δυναμισμό στο έδαφος (λιοντάρι), την κυριαρχία στον αέρα (αετός) και με το ξίφος καταδεικνύεται η αποφασιστικότητα, με την οποία είναι οπλισμένη η Μονάδα για την εκτέλεση της αποστολής της.


Στο φόντο υπάρχουν τα χρώματα του Ελληνισμού και το σύμβολο της θρησκείας μας, ο σταυρός , για τα οποία η Ελληνική ψυχή μεγαλούργησε όταν απαιτήθηκε..

ΕΔΡΑ : Στεφανοβίκειο Μαγνησίας Hμερομηνία Συγκροτήσεως: 15 Σεπτεμβρίου 1971

Δεν υπάρχουν σχόλια: