Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Σηκώστε τα μαχητικά! Μάχες γύρω από τα οστά των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών

Αλβανοί εθνικιστές ύψωσαν την σημαία τους στα Χανιά!
Προοίμιo ιδρύσεως αλβανικού κόμματος και αλώσεως της ελληνικής επικράτειας ετοιμάζουν τα Τίρανα, καθώς το περιστατικό που έλαβε χώρα στα Χανιά δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.
Τα πράγματα στην πατρίδα μας φέρονται να είναι πλέον αρκετά σοβαρά και τα κρούσματα αλβανικού εθνικισμού πολλαπλασιάζονται συνεχώς με αυξητική τάση.

Η πατρίδα μας ευρίσκεται σε λίαν κομβικό σημείο αυτές τις ημέρες με το θέμα των Σκοπίων, και ταυτόχρονα έρχονται και οι Αλβανικές προκλήσεις.
Το περιστατικό είναι άκρως σοβαρό και ελπίζουμε κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, θόρυβος ξέσπασε στα Χανιά με την παρουσία Αλβανικής σημαίας στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου με αποτέλεσμα οι μαθητές να προχωρήσουν σήμερα το πρωί σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός -όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κατάληψης- ότι «η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό και είχε τοποθετηθεί ανάποδα δίπλα από την αλβανική».


Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά κ. Στέλιος Ζερβάκης, από την Αλβανική Κοινότητα Χανίων είπε ότι έχει υπάρξει αίτημα για την διδαχή της Αλβανικής γλώσσας σε παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς, τα οποία ζουν στα Χανιά και τα οποία δεν την γνωρίζουν.
Το αίτημα έγινε δεκτό από τις αρμόδιες αρχές και την σχολική επιτροπή του δήμου Χανίων και χθες Κυριακή, θα ξεκινούσαν τα μαθήματα σε συγκεκριμένη αίθουσα του σχολείου παρουσία εκπροσώπων, σύμφωνα με πληροφορίες του Αλβανικού Προξενείου και των τοπικών αρχών.
Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Ζερβάκης, αν έχει συμβεί κάτι διαφορετικό, με σημαία που έχει κατέβει για διαφορετικό λόγο από τον ιστό θα ερευνηθεί.
Εν τω μεταξύ και με αφορμή την συγκεκριμένη δράση στο σχολείο σήμερα πραγματοποιήθηκε κατάληψη με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και το 15μελές να ζητούν πάψουν τα μαθήματα στο σχολείο.

Η κατάληψη σταμάτησε μετά από απόφαση της σχολικής επιτροπής, σύμφωνα με την οποία στο σχολείο δεν δέχονται να γίνονται τα μαθήματα της Αλβανικής γλώσσας.
Η ανακοίνωση για την κατάληψη:
«Αγαπητοί γονείς κηδεμόνες καθηγητές και συμμαθητές,

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου μέλη από το 15μελες συμβούλιο του σχολείου βρέθηκαν στο χώρο του σχολείου τυχαία και βρήκαν το σχολείο ανοικτό και μάλιστα αλβανικής καταγωγής άτομα να είναι μέσα στο χώρο. Όπως ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή, ο οποίος ήταν παρόν, αυτά τα άτομα θα φιλοξενούνται στο σχολείο κάθε Κυριακή για την διδαχή της αλβανικής γλώσσας.

Για αυτήν την φιλοξενία δεν είχαν ενημερωθεί ούτε η μαθητική κοινότητα ούτε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Θέλουμε να τονίσουμε ότι η αιτία της κατάληψης δεν ήταν η άγνοια μας για την πράξη αλλά το γεγονός ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό και είχε τοποθετηθεί ανάποδα δίπλα από την αλβανική.

Εμείς θεωρούμε αυτή την πράξη ευθαρσής και προσβλητική. Επιθυμούμε την απομάκρυνση αυτόν τον συγκεκριμένων ατόμων από τον σχολικό χώρο και ενημερώνουμε ότι οι καταλείψεις θα συνεχιστούν ωσότου πραγματοποιηθεί το αίτημα μας.

Επιπλέον θέλουμε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε παρεξήγηση με τους συμμαθητές μας αλβανικής καταγωγής που φοιτούν στο σχολείο μας και τις οικογένειες τους , αναφερόμαστε σε συγκεκριμένο γεγονός και άτομα
Με εκτίμηση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων,
το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Σχολείου»
Την ίδια στιγμή, όπως ακριβώς είχαμε «προβλέψει» στο pentapostagma.gr Αλβανοί εθνικιστές προσπάθησαν  να  εμποδίσουν την προσπάθεια εκταφής των οστών των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών της περιόδου 1940-41.

Οι Αλβανοί Τσάμηδες, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των εκσκαφέων εμποδίζοντας για ένα χρονικό διάστημα  οποιαδήποτε ενέργεια εκσκαφής διότι φοβούνται, όπως  λένε ότι έτσι η Ελλάδα κατοχυρώνει ιστορικά την «παρουσία» της περιοχή.

Πρόκειται για  ομάδα Αλβανών εθνικιστών, η οποία επιχείρησε το πρωί  να παρεμποδίσει την εκταφή οστών Ελλήνων στρατιωτών  του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940 – 1941 στη θέση Ντραγκότι στα Στενά της Κλεισούρας, κοντά στο  Τεπελένι.

Οι προσπάθειες τους σύμφωνα με ανακοινώσεις των ακραίων οργανώσεων τους όπως του κόμματος των Τσάμηδων και της  ερυθρόμαυρης συμμαχίας , αλλά και της ενωμένης Αλβανίας  θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Την πρώτη μέρα αναζήτησης οστών Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκαν τα οστά δύο ηρώων Ελλήνων .
Ο ένας από τους δύο ήταν  περίπου 1,75 ύψος.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στο Twiter, ανέφερε την σημερινή ημέρα ως ορόσημο, κατά την οποία βρέθηκαν τα οστά  δύο Ελλήνων .
«Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα, παρουσία μίας μικτής Ελληνοαλβανικής επιτροπής, σε μια συναισθηματική ατμόσφαιρα»,αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ .

Οι Τσάμηδες εθνικιστές όμως υποστηρίζουν πως η κατασκευή ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων στην Βόρειο Ήπειρο θα νομιμοποιήσει ελληνικές διεκδικήσεις,  ενώ απομακρύνθηκαν από την αστυνομία και οι εργασίες φέρονται να συνεχίστηκαν κανονικά.

Υπολογίζεται πως 620 και πλέον πεσόντες είναι θαμμένοι στη συγκεκριμένη θέση στην οποία έγιναν ομηρικές μάχες με τους Ιταλούς, ενώ οι εκταφές θα συνεχιστούν έως την περιοχή της Κορυτσάς, όπου υπολογίζεται πως βρίσκονται πρόχειρα θαμμένοι περίπου 6.800 από τους 8.000 Έλληνες που σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Ιταλούς.

Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται ότι παραβιάζεται ο νόμος της εμπόλεμης κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών, καθώς οι Έλληνες φθάνουν στον ισχυρισμό ότι τα εδάφη στο νότο είναι ιδιοκτησία τους.
Οι ίδιοι οι Αλβανοί  εθνικιστές αναφέρουν ότι εκεί που σκάβουν δεν υπάρχουν οστά Ελλήνων στρατιωτών, αλλά ότι όλα αυτά γίνονται για εδαφικές αξιώσεις της Ελλάδας.

Υπενθυμίσουμε ότι ο  γνωστός Αλβανός ανθέλληνας Ταχίρ Βελίου του γνωστού κινήματος της «Ενωμένης Αλβανίας» ή «Μεγάλης Αλβανίας», κήρυξε παράνομη την απόφαση του Ε.Ράμα για την δημιουργία κοιμητηρίων για του Έλληνες πεσόντες στρατιώτες της περιόδου 1940-41 που τα οστά τους είναι διασκορπισμένα στην γη της Β.Ηπείρου.

Το πιο αισχρό είναι ότι απείλησε προ ημερών μόνο,  ότι θα απομακρύνει τους τάφους των Ελλήνων τους οποίους εκ των προτέρων θεωρεί ότι θα είναι άδειοι εφόσον κατά τον ίδιο δεν υπάρχουν πλέον οστά Ελλήνων στρατιωτών της περιόδου 1940-41 στην φιλόξενη γη της Βόρειας Ηπείρου.

Ο Τ.Βελίου με την γνωστή ανθελληνική στάση του προσπαθεί να ενεργοποιήσει ακραίους κύκλους στην Αλβανία και το Κόσσοβο και να τρομοκρατήσει κυρίως την ελληνική  μειονότητα

Επίσης και το  γνωστό Κίνημα της Ηνωμένης Αλβανίας αντέδρασε απότομα και ακραία κηρύσσοντας παράνομες τις αποφάσεις της συμφωνίας του ελληνικού κράτους και της Δημοκρατίας της Αλβανίας, για την δημιουργία «νεκροταφείου Ελλήνων πεσόντων στον πόλεμο 1940-1941 .

Οι ακτιβιστές φέρονται να έσπασαν την περιφρούρηση, γεγονός που έκανε την αστυνομία να επέμβει.

Μάλιστα ένας από τους ακτιβιστές συνελήφθη από την αστυνομία, αναφέρθηκε ότι ήταν από τα Σκόπια.

Το  κίνημα  Ηνωμένης Αλβανία αντέδρασε έντονα μιλώντας για ανύπαρκτους τάφους που τοποθετήσει  το ελληνικό κράτος στο κοιμητήριο , ενώ κατηγορείται η Ελλάδα η οποία φέρεται ( κατά το αλβανικό κίνημα) να έχει εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μετά  την  πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, η οποία θα παρέχει σε Έλληνες ειδικούς την δυνατότητα να εντοπίσουν τους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών στην περιοχή Këlcyrë Hall στην επαρχία της Πρεμετής  και στην άνω Δρόπολι  της περιφέρειας του Αργυροκάτσρου.

Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και νέες προσπάθειες ίσως και βεβήλωσης της περιοχής στην οποία ο ένδοξος ελληνικός στρατός έδωσε φονικές μάχες με τους Ιταλούς ποτίζοντας με άφθονο αίμα την ελληνική γη της Β.Ηπείρου.











Δεν υπάρχουν σχόλια: