Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Κ.Χρηστίδης: «Θα έκανα τους Τούρκους στα Ίμια να αισθανθούν την ανάσα της… αρκούδας»

 Άψογο το πλήρωμα της «Νικηφόρος»


Για ακόμη πιο σκληρό μήνυμα στους Τούρκους, που τόλμησαν να επιχειρήσουν να αλλάξουν την πορεία της κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» στα Ίμια ενώ αυτή έπλεε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στέλνοντας μία ακταιωρό να κάνει τσαλιμάκια και τελικά να πέσει πάνω στο ελληνικό πλοίο, έκανε λόγο ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης
 
Ο κ. Χρηστίδης συγχαίρει τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της κανονιοφόρου για την ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό που έδειξαν και μιλάει για ένα πιο σαφές μήνυμα στους Τούρκους προκειμένου να μην τολμήσουν να προκαλέσουν ξανά με αυτόν τον θρασύ τρόπο. «Θα τους έκανα να νοιώσουν την ανάσα της αρκούδας», λέει.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Κοσμάς Χρηστίδης αναφερόμενος στο επεισόδιο στα Ίμια το μεσημέρι της Τετάρτης όταν τουρκική ακταιωρός «έξυσε» την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος», προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας ότι ο ίδιος θα έκανε τον Τούρκο κυβερνήτη «να αισθανθεί την ανάσα της αρκούδας, δηλαδή το Πολεμικό Ναυτικό στον σβέρκο του», ώστε να μην τολμήσει ξανά τέτοια πρόκληση.

Ο ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης είπε συγκεκριμένα:

«Η αντίδραση του κυβερνήτη της κανονιοφόρου Νικηφόρος ήταν άκρως επαγγελματική και ιδιαίτερα ψύχραιμη.

Τώρα από προσωπική εμπειρία ένα βήμα που θα έκαναν παραπάνω θα ήταν ο κυβερνήτης του Νικηφόρος αφού ήρθε σε αυτή την πλεονεκτική θέση να διατηρήσει την επαφή επακούμπισης στην πρύμνη του Τούρκου για να αισθανθεί την ανάσα της αρκούδας, δηλαδή το ΠΝ στον σβέρκο του, με αποτέλεσμα να μην ξανατολμήσει να σκεφτεί να κάνει αυτή την πρόκληση».




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: