Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ανοίγει το «κουτί της Πανδώρας»: Πλησιάζει η επέτειος των Ιμίων με βόμβα Κύπρου για ΑΟΖ

Συλλογή με τα ουρλιαχτά των Τούρκων έχει ο Πλωτάρχης της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ»

Πλησιάζουμε στην ώρα μηδέν στα ελληνοτουρκικά καθώς σε λίγες ημέρες έχoυμε την θλιβερή επέτειο των Ιμίων όπου οι τουρκικές προκλήσεις αναμένεται να κορυφωθούν ενώ πριν λίγο έγινε δήλωση-βόμβα για την ΑΟΖ .
Το χτεσινό βίντεο από τα Ίμια δείχνει ότι οι Τούρκοι επεδίωκαν ναυτικό επεισόδιο.
 
Τι είπε η Κύπρος για ΑΟΖ
«Είναι τεχνικό και δεν πρέπει να ανάγεται σε πολιτικό», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, για το ζήτημα που αφορά την κατάθεση συντεταγμένων και για την υπόλοιπη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επεσήμανε δε πως Λευκωσία και Αθήνα βρίσκονται σε συνεννόηση.
Προσέθεσε δε, μιλώντας στο ΡΙΚ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι τεχνικοί των κυβερνήσεων των δύο χωρών συζητούν το θέμα των χαρτογραφήσεων, «ώστε να μη γίνει κάτι που να ζημιώνει είτε την Ελλάδα είτε την Κύπρο».

Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Ιορδανία ανανέωσε τη δυνητική επιθυμία της να προμηθευτεί φυσικό αέριο και από την Κύπρο, σε περίπτωση κατά την οποία οι συνομιλίες καταστήσουν εφικτό κάτι τέτοιο.

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής, η Ιορδανία έχει και το Ισραήλ ως πιθανή χώρα για προμήθεια Φυσικού Αερίου, αλλά έχει και την Κύπρο.

Ο κ. Κασουλίδης επανέλαβε ότι αναλόγως των τουρκικών προκλήσεων, η κυβέρνηση θα επιλέξει τον χρόνο σε ό,τι αφορά τη κατάθεση συντεταγμένων για ολόκληρη την ΑΟΖ της.
 
Στο Πεντάγωνο «βράζουν» για το επεισόδιο στα Ίμια
 
Αποφασισμένοι να προκαλέσουν ναυτικό επεισόδιο στα Ίμια, ακόμη και έτοιμοι να βουλιάξουν την ακταιωρό της Ακτοφυλακής τους με ηθελημένη πρόσκρουση πάνω στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, έδειξαν πώς ήταν οι Τούρκοι χθες, αποσκοπώντας στην δημιουργία με τεχνητής έντασης και ελληνοτουρκικής κρίσης.

Το να επιχειρήσει μία ακταιωρός να προσεγγίσει ένα πολεμικό πλοίο του μεγέθους της κανονιοφόρου όταν αυτό κινείται με ταχύτητα μοιάζει περισσότερο με «αυτοκτονία» παρά με πράξη αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Κι όμως οι Τούρκοι φάνηκε να είναι αποφασισμένοι να βουλιάξουν την ακταιωρό, προφανώς, μιλώντας στη συνέχεια για εχθρική ενέργεια από την πλευρά της Ελλάδας σε μία αμφισβητούμενη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ελληνικό Πεντάγωνο έχει καταγράψει σε Βίντεο όλες τις κινήσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων το οποίο δεν δίνει όμως στη δημοσιότητα.
 
Το Βίντεο αυτό δείχνει τους Τούρκους έντρομους να ουρλιάζουν προς τον πλωτάρχη της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ».
Οι Τούρκοι είχαν στήσει «σκηνικό Ιμίων» με δημοσιογράφο πάνω στην τουρκική ακταιωρο που κατέγραφε και βιντεοσκοπούσε!

Η εγκληματική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά αποτυπώθηκε και στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ενώ εξίσου αποκαλυπτικό είναι και το ντοκουμέντο από το περιστατικό όπως κινηματογραφήθηκε από την κανιοφόρο «Νικηφόρος».

Όπως τόνιζε, πάντως, υψηλόβαθμη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η κίνηση του τουρκικού πλοίου “πέραν του παράνομου χαρακτήρα προσβάλλει και βασικές εννοιες ναυτοσύνης”.

Είναι επίσης σαφές ότι παραβίασε τους Διεθνείς Κανόνες Αποφυγής Συγκρούσεως.

Ένα θεσμικό διεθνές κείμενο που συντάχθηκε στο Λονδίνο το 1972 για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας. Συγκεκριμένα παραβιάζεται ο Κανόνας 15. Ο Κανόνας 15 (Διαγωγή πλοίων “εν όψει αλλήλων”), αναφέρεται στην περίπτωση διασταύρωσης πορειών.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο κανόνα:

“Όταν δύο μηχανοκίνητα πλοία διασταυρώνουν τις πορείες τους. κατά τρόπο ώστε να υπάρχει κίνδυνος συγκρούσεως, το πλοίο που βλέπει το άλλο προς τη δεξιά του πλευρά, οφείλει να φυλάξει το άλλο, δηλαδή να απομακρυνθεί από την πορεία του άλλου.” Εφόσον οι συνθήκες για τη συγκεκριμένη περίπτωση το επιτρέπουν, πρέπει να αποφεύγει να περνά από την πλώρη του άλλου πλοίου”

Μάλιστα υπενθύμισε μια παλιά ναυτική ρήση:

“δεν περνάς ποτέ απο πλώρη καραβιού και απο πρύμνη γαϊδάρου.”

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας της Καλαμπάκας *** ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ, κυβερνήτης της Κανονιοφόρου «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» είναι από τον Αύγουστο του 2017 ο Καλαμπακιώτης Γιώργος Σωκρ. Λαϊάκης. ***(Δείτε το βιογραφικό του από στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΝ ΕΔΩ)

Ο Πλωτάρχης Γεώργιος Λαϊάκης ΠΝ γεννήθηκε στην Καλαμπάκα Τρικάλων το 1977. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1996 και αποφοίτησε το 2000 με το βαθμό του Μαχίμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Σχολεία και Εξειδικεύσεις
Έχει παρακολουθήσει όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού που αντιστοιχούν στο βαθμό του. Έχει λάβει εξειδίκευση Αξιωματικού Ναυτιλίας-Κατεύθυνσης (ΝΚ). Είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΙΕΠΝ).

Θαλάσσια Υπηρεσία
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε στις ακόλουθες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου:
2000-2002 Φ/Γ ΨΑΡΑ ως Βοηθός Διευθυντού Ναυτιλίας-Κατεύθυνσης
2002-2003 ΠΠΚ ΣΤΑΜΟΥ ως Ύπαρχος
2004-2006 Α/Γ ΡΟΔΟΣ ως Διευθυντής Ναυτιλίας-Κατεύθυνσης
2006-2009 Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ ως Αξιωματικός Επιστασίας Αρμένων
2009-2012 Κ/Φ ΜΑΧΗΤΗΣ ως Ύπαρχος
2015-2017 Α/Γ ΧΙΟΣ ως Ύπαρχος

Λοιπές Υπηρεσίες
Από το 2012 έως το 2015 υπηρέτησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως επιτηρητής Ναυτικών Δοκίμων.
Την 17 Αυγούστου 2017 ανέλαβε τα καθήκοντα Κυβερνήτη στην Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.

Παράσημα-Μετάλλια-Διαμνημονεύσεις
Έχει τιμηθεί με:
Τα παράσημα
Του Ιππότου του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής
Του Ιππότου του Χρυσού Σταυρού του Φοίνικα
Τα μετάλλια
Στρατιωτικής Αξίας Β’ Τάξεως
Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτική Αποστολή
Μετάλλιο Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ(UNIFIL MAROPS)
Ξένες γλώσσες-Οικογενειακή Κατάσταση

Ο Πλωτάρχης Γεώργιος Λαϊάκης ΠΝ ομιλεί αγγλικά, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Δείτε το Βίντεο  Τι φώναζαν οι Τούρκοι 










*** ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ,
***(Δείτε το βιογραφικό του από στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΝ ΕΔΩ)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: