Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το Afrin και στα κουρδικά το Efrin, θα είναι η αρχή του τέλους του Ερντογάν και της τουρκικής επιθετικότητας, ανήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου του PYD, δηλαδή των Κούρδων της Συρίας, Ciwan Mustafa, μετά την αναγγελία από τον ίδιο τον Ερντογάν ότι άρχισαν οι πολεμικές επιχειρήσεις στον κουρδικό θύλακα.





Η κατάσταση στην περιοχή είναι συγκεχυμένη και ενώ τα τουρκικά κανάλια μεταδίδουν συνεχώς ειδήσεις ότι άρχισε η επιχείρηση κατάληψης του θύλακα, δεν δείχνουν καμία εικόνα από το πεδίο των μαχών. 

Μέχρις στιγμής απουσιάζει η τουρκική αεροπορία, ενώ υπάρχει και η προειδοποίηση της Δαμασκού ότι τα συριακά αναβαθμισμένα αεροπλάνα θα αντιμετωπίσουν τους Τούρκους στον αέρα.

 
Εντωμεταξύ η Δαμασκός μεταδίδει ότι δυνάμεις του καθεστώτος περικύκλωσαν τις δυνάμεις της Al Nusra, δηλαδή της δυνάμεις της αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία στην περιοχή του İldib, νότια του Afrin.


Ο εκπρόσωπος των Κούρδων δήλωσε στην Özgür Politika ότι η επιχείρηση αυτή θα βάψει στο αίμα τους Τούρκους και το τίμημα θα είναι πολύ ακριβό, ενώ ο δεύτερος στόχος τους, το Menbiç, είναι απόρθητο για τις τουρκικές δυνάμεις.




Όπως υποστήριξε η επίθεση αυτή τινάζει στον αέρα όλα τα σχέδια για ειρήνευση στην Συρία και ανοίγει ένα νέο μεγάλο κύκλο αίματος.

Οι Κούρδοι θα αμυνθούν μέχρις εσχάτως.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: