Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε με την συνοδεία ΤΟΜΑ σήμερα το πρωί προς την πλευρά της Αφριν έχοντας πλήξει μέχρι στιγμής 153 στόχους, συμπεριλαμβανομένων των καταφυγίων και των καταφυγίων που χρησιμοποιούν οι κουρδικοί μαχητές.

 
Το YPG ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας σκότωσαν έξι πολίτες και τρεις από τους μαχητές της και τραυμάτισαν 13 πολίτες.
Την ανακοίνωση της χερσαίας εισβολής έκανε ο  ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.



Το YPG κατηγόρησε επίσης την Τουρκία ότι χτύπησε πολιτικές συνοικίες και στρατόπεδο για τους εκτοπισμένους στην Αφρίν.
Ένας δημοσιογράφος του Reuters στη βόρεια Συριακή πόλη Αζάζ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών του ελεύθερου Συριακού Στρατού, άκουγε τις εκρήξεις  πυροβολικού  στην περιοχή.
 
Δεν υπήρχαν άλλα σημάδια συγκρούσεων και η ζωή φαίνονταν να συνεχίζονταν  κανονικά, με κυκλοφορία στους λασπωμένους δρόμους με την παρουσία αστυνομικών  δυνάμεων στις κυριότερες κυκλικές διασταυρώσεις…αλλά όλα άλλαξαν .
 
Η ουσία είναι ότι οι χερσαίες μονάδες του τουρκικού στρατού εισέβαλαν στο έδαφος του κουρδικού θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στις 11.05 της Κυριακής.
Παράλληλα, τουρκόφιλοι ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), επιτέθηκαν στις θέσεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων στην ίδια περιοχή.
Το τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπά τις κουρδικές θέσεις. Η εισβολή των Τούρκων στην Εφρίν έχει ονομαστεί «Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας».

 

Πολλοί θεωρούν ότι οι Τούρκοι έχουν εισέλθει σε μια τεράστια «παγίδα» από την οποία θα χάσουν τα πάντα τόσο εκτός όσο και εντός χώρας.
Την ίδια στιγμή το «πράσινο φως» δόθηκε  από την Ρωσία για επιδρομές κατά κούρδων και αμερικανών και ραγδαίες εξελίξεις στην Συρία.

Αμέσως μετά το διάγγελμα Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη των επιχειρήσεων στην Αφρίν , 20 τουρκικά μαχητικά σφυροκοπούν θέσεις των Κούρδων στο κέντρο και περιμετρικά της πόλης. Μαζί τους βρίσκονται και Αμερικανοί σύμβουλοι.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι Κούρδοι εξαπέλυσαν πυραύλους κάνοντας χρήση φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων.
Δύο τουρκικά μαχητικά έγιναν στόχοι των Κούρδων και αναγκάστηκαν να ρίξουν chaff και Flares για να ξεφύγουν.

Τα τουρκικά μαχητικά εφορμούν από τις περιοχές Hatay, Reyhanli και Kirikhan κοντά στα συριακά σύνορα.
Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) σκότωσαν τουλάχιστον τέσσερις Τούρκους στρατιώτες το βράδυ της Παρασκευής στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.


Μετά όμως από το γεγονός ότι  Τούρκοι προχωρούν πλέον  σε κανονικές  χερσαίες επιχειρήσεις…τα πράγματα αλλάζουν και θα δούμε πολλά επεισόδια ακόμη με πολλούς νεκρούς και τραυματίες .
«Εδώ θα γίνει ο τάφος σου» φωνάζουν οι Κούρδοι καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα προχωρά  σε χερσαία επιχείρηση μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και όλα πλέον είναι ανοικτά .