Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Σε πλήρη εξέλιξη οι Επιχειρήσεις στο Αφρίν …Βομβαρδίζεται από Tούρκικα F-16 & Πυροβολικό! (φωτό & κάμερα Live)

Μαχητικά F-16 και το Αυτοκινούμενο πυροβολικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, σφυροκοπούν  στόχους Μαχητών της PYD/PKK στο Αφρίν, οι θέσεις των Κούρδων Ανταρτών  που βρίσκονται στη Συρία.

 

Τουλάχιστον 15 βολές πραγματοποιήθηκαν με οβιδοβόλα fırtına από τις μονάδες στα σύνορα στις περιοχές Κιρίκχαν και Χάσσα του Χάταϊ.

Τούρκοι στρατιωτικοί  πυροβολούν από στρατιωτική θέση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στην επαρχία Hatay, Τουρκία 20 Ιανουαρίου 2018 © Osman Orsal / Reuters

 

Καπνός υψώνεται από πολλά σημεία έξω από το Αφρίν.Την επιχείρηση στο Αφρίν θα ακολουθήσει η Χερσαία επιχείρηση στην Μανμπίτζ.

 

Οι Δυνάμεις  της PYD/PKK που ανέπτυξε η Αμερική στηρίζοντας τους, εξακολουθούν  να παίρνουν θέσεις μάχης  στην περιοχή Μανμπίτζ παρά τις υποσχέσεις που έχουν γίνει για την εκκένωση της.

Μετά από την διέλευση τουρκικών αεροσκαφών από την γραμμή των συνόρων, ακούστηκαν εκρήξεις από την μεριά του Αφρίν.

 
 

Ένα μέρος των Μονάδων που υπάγονται στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, άρχισαν να εισέρχονται στα μέρη στα οποία έχει καταλάβει η Κουρδική οργάνωση PYD/PKK στη Συρία.

Ρωσικά μαχητικά έπληξαν την περιοχή Τζισρ αλ Σουγούρ.


Ο στόχος των Ρώσων  ήταν Τουρκομάνοι αντιπολιτευόμενοι ενώ σύμφωνα με αναφορές υπάρχουν νεκροί και  πολλοί τραυματίες


.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, διέψευσε τις πληροφορίες ότι τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρούν από το Αφρίν.

 

 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: