Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Γιώργος Τράγκας: «Αν Ο Τσίπρας Ήταν Ιάπωνας Θα Είχε Κάνει 100 Φορές Χαρακίρι Μέσα Στο Μάξιμου»

Τα μεσάνυχτα βλέποντας τον πρωθυπουργό κατάλαβα, συνειδητοποίησα πλήρως πόσο άτυχη είναι αυτή την περίοδο η πατρίδα μας.


Δύο λεπτά πριν από τις 12 ανέβηκε στο βήμα «ολόγυμνος».
Και προφήτεψε σε όλους τους βουλευτές το μέλλον του.
Μίλησε για την πολιτική ευθύνη που πρέπει να υπάρχει για την υπόθεση Novartis.

Φανταστείτε σε πόσα ειδικά δικαστήρια θα πάει ο ίδιος για τα εκατοντάδες δις που έχασε η Ελλάς με βάση όσα λέει ο Ρέγκλινγκ και ο Βίζερ.
Φανταστείτε σε πόσες δίκες με γουνάκια έχει να πάει για όλα τα εθνικά θέματα και για την πολιτική ευθύνη την οποία έχει τόσο για το Σκοπιανό, όσο και για τα υπόλοιπα που έρχονται.

Είναι δυστυχία για την πατρίδα, σε τέτοιους κρίσιμους θανάσιμους καιρούς να έχεις πρωθυπουργό τον Τσίπρα και κυβερνητική ηγεσία την παρέα του. Μίλησε για πολιτική ευθύνη, ο άνθρωπος που ισοπεδώνει την άμυνα της χώρας, διασπώντας την κοινωνική συνοχή και διχάζοντας το λαό.

Μίλησε για πολιτική ευθύνη ολόγυμνος από επιχειρήματα για τα υπόλοιπα, ο άνθρωπος που δεν αισθάνθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο πολιτικά υπεύθυνος για τα χιλιάδες ψέματα που λέει. Ο άνθρωπος που πήρε ένα ΟΧΙ σε δημοψήφισμα και το έκανε με πλαστογραφία ΝΑΙ.

Μίλησε – άκουσον άκουσον – για πολιτική ευθύνη, ο άνθρωπος που θα έσκιζε τα μνημόνια αλλά συμβιβάστηκε στην ιδέα μιας εξουσίας υπό πλήρη εποπτεία. Μίλησε για πολιτική ευθύνη ο άνθρωπος που έδωσε για 100 χρόνια τη διαχείριση των εθνικών πόρων στους ξένους με το υπερταμείο.

Μίλησε για πολιτική ευθύνη ο άνθρωπος που αν ήταν Ιάπωνας θα είχε κάνει χαρακίρι εκατό φορές μέσα στο Μαξίμου, για να πλύνει τις ντροπές και την ταπείνωση που έφερε στη χώρα.
Μίλησε για πολιτική ευθύνη ο μεγαλύτερος ψεύτης της Μεταπολίτευσης.
Ο υβριστής του ελληνικού λαού και ο κατεδαφιστής της γλώσσας, των συμβόλων και της ιστορίας του.

Απογοητεύτηκα πλήρως ακούγοντας και βλέποντας όλη τη συνεδρίαση της βουλής.
Ξενυχτώντας.

Μα πιο πολύ, απογοητεύτηκα από το θέαμα ενός νέου ανθρώπου που με τραβηγμένα τα χαρακτηριστικά, παρουσιάστηκε χωρίς κανένα πολιτικό εσώρουχο, σε αυτή τη βουλή που στο παρελθόν φιλοξένησε πολιτικούς δεινοσαύρους!

Ήταν τόσο μικρός και τόσο ασήμαντος… Σχεδόν φώναξε μόνος του ότι «έφερα δέκα πολιτικούς κατηγορούμενους, χωρίς στοιχεία αλλά επειδή υπάρχει παγκόσμιο σκάνδαλο και γινόταν πάρτι στο χώρο του φαρμάκου!».

Δεν έφερε το σκάνδαλο των εργολάβων στη βουλή.
Δεν έφερε το σκάνδαλο του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών στη βουλή.

Δεν έφερε το λαθρεμπόριο τσιγάρων στη βουλή.
Είπε δεν θα μιλήσω για το ποινικό μέρος.
Δεν είμαι εισαγγελέας.
Δεν είμαι νομικός.
Εγώ – είπε – θα μιλήσω πολιτικά.
Μα το ποινικό μέρος είναι η λάσπη που έριξε με καντάρια εναντίον 2 πρώην πρωθυπουργών και 8 υπουργών.

Δεν μιλάει για λάθος πολιτικές αποφάσεις…
Μιλάει για τροχήλατες βαλίτσες, χαρτονομίσματα στις τσέπες του Σαλμά, μεταφορές βαλιτσών – ντάλα ο ήλιος- στο υπουργείο και στο Μαξίμου.

Τρέμοντας για αυτά που έρχονται και καταλαβαίνοντας ότι όλο αυτό θα γυρίσει επάνω του να τον πνίξει, αποδέχθηκε ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν αναφέρθηκε καθόλου σε στοιχεία, γιατί δεν υπάρχουν – είπε: «αυτά θα τα βρουν οι εισαγγελείς» και άνοιξε μόνος του την πόρτα για να λογοδοτήσει πάνω από 27 φορές στο μέλλον!

Απογοητεύτηκα και για πρώτη φορά ίσως, αισθάνθηκα λύπη τόσο μεγάλη για το θέαμά του…

Κάτω του μετρίου από γνώση νομικής και γενικά ιστορικών και εγκυκλοπαιδικών γνώσεων. Χωρίς στοιχειώδη γνώση της δικογραφίας. Είπε ένα κάρο ανοησίες για το θεσμό των προστατευομένων μαρτύρων στην Αμερική.

Εκεί, οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι καλωδιωμένοι και προσκομίζουν στο FBI ηχητικά και φωτογραφικά ντοκουμέντα ή κουβαλάνε μαζί τους, ολόκληρο το κομπιούτερ του λογιστηρίου της συμμορίας ή του μαφιόζου που παρακολουθούν.

Εκεί δεν λένε: «εικάζω, εκτιμώ ή πιθανολογώ…», γιατί κανένα αμερικανικό δικαστήριο δεν δέχεται τέτοιου είδους στοιχεία. Εκεί δεν φεύγει η δικογραφία στις 5 του μηνός και στις 9 βαπτίζονται προστατευόμενοι μάρτυρες.

Ολόγυμνος ήταν ο Τσίπρας χθες στη βουλή.
Χωρίς γνώσεις, χωρίς αφήγηση, χωρίς επιχειρήματα.

Άκουγες Βενιζέλο και καταλάβαινες τη διαφορά μορφωτικού επιπέδου, σκέψης και συνειρμού που υπάρχει μεταξύ ενός καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και ενός πολιτικού χαμηλής, μέτριας μόρφωσης και παιδείας που άρπαξε με ψέματα την εξουσία.
Ο Βενιζέλος κονιορτοποίησε νομικά και πολιτικά όλο το κατηγορητήριο.

Τρία στελέχη του Τσίπρα θέλησαν να υπερασπιστούν αυτό που έφερε ο πρωθυπουργός στη βουλή για να σκεπάσει το οικονομικό ναυάγιο και την τραγωδία που έρχεται στα εθνικά θέματα. Όποιος άκουσε τον κο Παπαγγελόπουλο κατάλαβε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία κατηγορία και ότι όλο αυτό το πράγμα στήθηκε με επιμέλεια δική του και με παρεμβάσεις τόσο του υπουργού δικαιοσύνης, όσο και του πρωθυπουργικού γραφείου.

Φώναξε ο κος Κοντονής ότι «πότε μας λέτε ότι βάλλουμε κατά της Δικαιοσύνης, και πότε μας λέτε ότι την καθοδηγούμε!
Αποφασίστε τελικά τι κάνουμε».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό την αλήθεια.
Είπε δηλαδή ότι υπάρχουν πράγματι φατρίες και στρατόπεδα στο χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Επιβεβαίωσε πλήρως την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που έχει βγάλει έξι ανακοινώσεις εναντίον αυτής της συγκυβέρνησης και εναντίον αυτού του πρωθυπουργού και της παρέας του.

Ο κος Κοντονής επιβεβαίωσε με τον τρόπο του – εμμέσως πλην σαφώς – ότι πράγματι ο ίδιος, ο κος Παπαγγελόπουλος και η κα Θάνου καθοδηγούν ένα κομμάτι της Δικαιοσύνης και σχηματίζουν διώξεις εναντίον πολιτικών αντιπάλων.

Κακώς φώναξε ο κος Κοντονής για τον Κόλλια.
Ίδια Απριλιανή ατμόσφαιρα επικρατεί σήμερα.
Ίδιες επικοινωνιακές μέθοδοι και νομικά τεχνάσματα και διώξεις.

Εγώ εργάστηκα στην αντιστασιακή Βραδυνή του Αθανασιάδη και έζησα όλες τις μεθοδεύσεις των Απριλιανών.

Έχει δίκιο ο Βενιζέλος.
Αυτά που γίνονται θυμίζουν σκοτεινές σελίδες της ιστορίας και δεν πρέπει να είσαι αντιπολιτευόμενος ή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για να το καταλάβεις.
Τίποτα δεν προσέφερε στην ακροαματική διαδικασία ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Είχε δύο κορώνες και τίποτα περισσότερο.

Λυπήθηκα πολύ, ακούγοντας τον τραχανοειδή λόγο του κου Πολάκη. Νόμιζα, ότι έχει κάποια στοιχεία για τους εμπλεκόμενους πολιτικούς. Νόμιζα ότι θα προσφέρει κάτι για την περίπτωση του προσωπικού αντιπάλου του, του κου Γεωργιάδη.

Νόμιζα ότι θα έχει και κάτι συγκεκριμένο για τη Novartis.

Κατέφυγε στην επίδειξη διαφόρων ασαφών και σίγουρα μη τεκμηριωμένων διαγραμμάτων γύρω από τη φαρμακευτική δαπάνη, ενώ τελικά με την πρόοδο των ομιλιών μέσα στη βουλή, αποδείχθηκε πλήρως ότι μόνο επί Σαμαρά μειώθηκε.

Επί Τσίπρα δεν υπήρχαν ούτε δελτία τιμών, ο Κουρουμπλής εξομολογήθηκε ότι ο Σαλμάς του έδωσε στοιχεία για τη Novartis, κουβέντα – τσιμουδιά πλήρης για την περίοδο που ο Τσίπρας καταψήφιζε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τις περικοπές τιμών των φαρμάκων, εδώ βλέπετε δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη!


Ο Πολάκης – ας δούνε το βίντεο στο Μαξίμου – τα έκανε χθες μαντάρα.
Απέδειξε μιλώντας ότι δεν έχει μια τακτοποιημένη γνώση και σκέψη γύρω από τον κόσμο και το πάρτι στα φάρμακα.
Το μόνο που βγήκε είναι μία τεράστια αύξηση φαρμακευτικής δαπάνης λόγω εμβολίων και αντιδραστηρίων στα χρόνια του Καραμανλή και του Αβραμόπουλου.


Για να τα λέμε όλα.
Χωρίς να υπάρχουν στοιχεία -μέχρι στιγμής- ότι τα πήρε ο Αβραμόπουλος ή ο Καραμανλής.
Όπως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ωφελήθηκε ο Κουρουμπλής από τις επαφές με τον Φρουζή.

Και το ερώτημα στον πιο απλό άνθρωπο είναι: « Τι σόι δικογραφία έχει φτάσει στη βουλή και στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, χωρίς να εξατομικεύει και να τεκμηριώνει στοιχεία εναντίον των κατηγορουμένων;».

«Τι σόι δικογραφία είναι αυτή που δεν ξέρει ούτε ο δικαστής, ούτε ο εισαγγελέας, ούτε η κυβέρνηση πόσα είναι ακριβώς τα χρήματα των μιζών;
Που κατατέθηκαν;
Ποιος τα μετέφερε;».
«Τι σόι δικογραφία είναι αυτή που ο ίδιος ο υπουργός αν και γιατρός, δεν μπορεί να περιγράψει σε 10 λεπτά ένα συγκεκριμένο κύκλωμα τοποθετώντας τη φωτογραφία ενός υπουργού;».
Και μια ερώτηση:
Μόνο η Novartis είναι στο πάρτι των φαρμάκων;

Μόνο η Novartis λάδωνε;
Μόνο αυτή είχε επαφή με τους Υπουργούς;
Μόνο αυτή συμμετείχε στην τιμολογιακή πολιτική;
Ή τώρα μπορεί να πει κάποιος ότι εξυπηρετούνται άλλοι που τα δίνουν χοντρά;

Άκουσα τον Άδωνι Γεωργιάδη σε σχέση με τον Πολάκη, αυτός τουλάχιστον ξέρει τι λέει και τι προσκομίζει προς υπεράσπιση του εαυτού του.
Όποιος ήθελε να τον ακούσει χθες, έβλεπε ότι διαλύει το κατηγορητήριο.

Τι σόι δικαστική έρευνα είναι αυτή και ποια είναι τα ερωτήματα που τέθηκαν στους κουκουλοφόρους μάρτυρες αφού δεν γνώριζαν ούτε ημερομηνίες, ούτε τι ρόλο έπαιζε το πρόγραμμα του Harvard, ούτε τίποτα από όλα αυτά.

Ένας ολόγυμνος πρωθυπουργός από επιχειρήματα, γνώση και δυστυχώς ηθικό ανάστημα.
Ένας πρωθυπουργός που θα φύγει σε λίγο, αφήνοντας πίσω του μια χώρα ρημαδιό.

Δεν στάθηκε καθόλου στο Σαμαρά.
Για την ουσία όσων είπε ο Σαμαράς, για το στήσιμο, τη σκηνοθεσία και τους κινδύνους για τη δημοκρατία.
Είπε απλά ότι του έχει στήσει 10 ειδικά δικαστήρια.
Δεν έχει άδικο.


Δεν θα είναι 10 τα ειδικά δικαστήρια.
Και δεν θα τα στήσει μόνο ο Σαμαράς.
Ο Τσίπρας θα κατηγορηθεί για βλάβες και μειοδοσίες στα εθνικά θέματα και για πλήγματα σε βάρος της Δημοκρατίας.
Θα ερευνηθούν τα πάντα γύρω από τα θέματα της οικονομίας.


Μην νομίζει ότι θα γλιτώσει για όσα έκανε σε βάρος του τόπου.
Και αυτό δεν είναι απειλή.
Είναι αυτό που θα έρθει μέσα από την ψήφο του ελληνικού λαού.
Κατά κοινή εκτίμηση η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ήταν δομημένη και δεν άφηνε περιθώρια για αμφιβολίες.

Όταν το κατηγορητήριο που έφτιαξαν η παρέα του Τσίπρα, πότε λέει για τροχήλατη βαλίτσα ντάλα μεσημέρι στο Μαξίμου και πότε λέει λάθος ονόματα και ημερομηνίες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό που ήθελε ο Τσίπρας ήταν μόνο λάσπη.

Ούτε πραγματικά ενδιαφέρεται για τη φαρμακευτική δαπάνη γιατί είναι μεγαλύτερη από εκείνη της περιόδου Σαμαρά.
Απλά ενδιαφέρθηκε να χτυπηθεί με μία Ελβετική Εταιρία γερμανικών συμφερόντων που έχει κοντραριστεί με τα Αμερικανικά συμφέροντα παγκοσμίως.


Και εδώ είναι υποκριτής.
Μπορεί να μας πει πόσες φορές αυτός ή η παρέα του στο Μαξίμου έχουν συναντήσει θεσμικά τον κο Φρουζή ή άλλους του φαρμακευτικού συνδέσμου;
Επίσης, έδειξε ως πρωθυπουργός ότι είναι άσχετος με το πώς εισάγονται τα φάρμακα και ποια χρησιμότητα έχουν σε πολύ δύσκολες ασθένειες.

Μου έκανε εντύπωση ότι ενώ μιλούσε ο κος Μητσοτάκης, ο οίκος Moodys αναβάθμισε δύο μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας.
Έτσι ξαφνικά.
Τώρα που δεν πήραμε τη δόση.
Τώρα που πρέπει να τρέξουν οι πλειστηριασμοί, τώρα που δεν πατάει επενδυτής λόγω της κρίσης στο Αιγαίο.

Τώρα που προειδοποιούν οι ξένοι ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη επιτήρηση και ότι είναι ευάλωτο το ελληνικό ομόλογο, ξαφνικά οι moody;s έδωσαν δύο μονάδες στην πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας.

Διάβαζα ένα βιβλίο που λέει ότι με κάποια λεφτά, κάποια κράτη ή κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί μπορούν να βελτιώσουν τη θέση τους είτε στη Mood’ys είτε στην Standard And Poor’s…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: