Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Θα «διαβεί τον Ρουβίκωνα» ο Ερντογάν: «Θα σας λιώσω -Θα σας συντρίψω -Θα σας πατήσω σαν πορτοκάλι»

Βγαίνουν εκτός ΝΑΤΟ…. Μόνο οι ελληνικοί πύραυλοι θα τον «ισιώσουν»

Του Βασίλη Καπούλα
 
Το «εκτός ελέγχου» στην περίπτωση της Τουρκίας και συγκεκριμένα του Ρ.Τ.Ερντογάν είναι «πολύ λίγο» πλέον.
Σε νέο απίστευτο, εκτός ορίων με βαριές εκφράσεις παραλήρημα προχώρησαν Ερντογάν και Τσαβούσογλου.

Ο Ερντογάν κάλεσε τη στιγμή που μιλούσε ένα κοριτσάκι με στολή να σταθεί δίπλα του στο βήμα και είπε ότι:

«Έχει στην τσέπη της την τουρκική σημαία.
Έτσι ώστε να την σκεπάσουμε αυτή εάν γίνει μάρτυρας!»

Πλέον το «θηρίο» δεν συγκρατείται.

Μόνο οι ελληνικοί πύραυλοι και μια στρατιωτική ήττα σε ένα ελληνοτουρκικό πόλεμο θα τον «μαζέψει».

Ίσως μάλλον σε αυτό ποντάρουν πολλοί εκτός Ελλάδος…

Δεν είναι μόνο οι δύο νέες άκρως πολεμικές navtex με τις οποίες απάντησε η Τουρκία σήμερα στους 27 ηγέτες της Ε.Ε.
 
Είναι και τα όσα είπε και υπάρχουν σε Βίντεο.
 
Απειλεί ευθέως τις ΗΠΑ και όποια άλλη χώρα (βλέπε Κύπρο-Ελλάδα) βρεθεί στο δρόμο του ο Ερντογάν απευθυνόμενος με προκλητικό θράσος σε μια υπερδύναμη.
Δείγμα ότι έχει αποφασίσει να «διαβεί τον Ρουβίκωνα» και να «πάει» με την πλευρά της ευρασιατικής ένωσης μαζί με Ρωσία και Κίνα και δεν φοβάται πλέον ούτε οικονομικές κυρώσεις και άλλα «κόλπα».   
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν, είπε:
 
«Ανήθικοι, ξεδιάντροποι, Αμερικανοί και άλλοι (μάλλον εννοεί τους Γάλλους), είναι στο αίμα σας να σκοτώνεται αμάχους»
«Το έχετε κάνει σε Ρουάντα, Μάλι, Κορσική και Λιβύη και συνεχίζεται να το κάνετε»
«Η Τουρκία θα συντρίψει όποιον μπει στο δρόμο της, δεν υποκύπτουμε σε κανέναν».
«Θα συντρίψουμε όσους μας προκαλούν σαν πορτοκάλι και θα τους πατήσουμε στο έδαφος»
Επιπλέον βρίζει τον εκπρόσωπο τον Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Adrian Rankine-Galloway.
«Είναι ανήθικος και ξεδιάντροπος που διαδίδει ψέμματα χωρίς ίχνος ντροπής για την επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν».
O Toύρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μ.Τσαβούσογλου, είπε με τη σειρά του ότι όποια χώρα υποστηρίζει το YPG στην Συρία, θεωρείται τρομοκρατικό κράτος και θα έχει την αντιμετώπιση που της αρμόζει!
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στους επικεφαλείς  των επαρχιών την Παρασκευή, προειδοποίησε τις κουρδικές πολιτοφυλακές που πολεμούν  στη βορειοδυτική Συρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι «έτοιμη για την πρόκληση».


https://twitter.com/twitter/statuses/967424061423878144


https://twitter.com/twitter/statuses/967104246356332544
 
 
 
 
https://twitter.com/twitter/statuses/967064156141694978
 
 
 
https://twitter.com/twitter/statuses/967049989011791872
 
 
 
https://twitter.com/twitter/statuses/966767442004533257
 
 
«Αυτό το καλοκαίρι θα «κάψουμε» τόσο την τρομοκρατική οργάνωση (Κούρδους) όσο και για τους υποστηρικτές της (ΗΠΑ)»,δήλωσε ο Ερντογάν.

«Αν υπάρχουν κάποιοι που είναι διατεθειμένοι να θυσιαστούν για αυτό το σκοπό, είμαστε στη διάθεση τους για αυτή την πρόκληση», κατέληξε απευθυνόμενος στην Ουάσιγκτον.


«Η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να στοχαστεί τις τακτικές καθυστερήσεις των ΗΠΑ. Παρακολουθούμε προσεκτικά εκείνους που υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση (PYD)», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος .

«Αν κάποιος σχεδιάζει να δαπανήσει 500-550 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει (τους τρομοκράτες), πρέπει να τους ευχηθούμε καλή τύχη;», κατέληξε ο ίδιος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, βλέπουν τις κουρδικές δυνάμεις που συνδέονται με το YPG ως βασικούς  συμμάχους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, και υποστήριξαν και υποστηρίζουν αυτές τις ομάδες  αναπτύσσοντας  δυνάμεις σε  κοντινή περιοχή υπό τον έλεγχό τους, την πόλη Manbij.

«Δεκάδες  χωριά στην Συρία είναι τώρα απαλλαγμένα από αυτούς τους τρομοκράτες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι Σύριοι  σύμμαχοι του , ο ελεύθερος συριακός στρατός (FSA), αγωνίστηκαν σκληρά.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός σχεδιάζει να περικυκλώσει το κέντρο της πόλης Αφρίν και αρνήθηκε ότι υπάρχουν  θύματα αμάχων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

«Όσοι λένε ότι  άμαχοι σκοτώθηκαν στην Αφρίν είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν τους ισχυρισμούς αυτούς. Εάν πολεμάγαμε αδιάκριτα, θα βρισκόμασταν ήδη στο κέντρο της πόλης της Αφρίν  τώρα», υποστήριζε.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε επίσης την επιθυμία του να επιστρέψει τους Σύρους πρόσφυγες που φιλοξένησε η Τουρκία στη χώρα τους, αναφέροντας τον αριθμό τους που αγγίζει τα  3,5 εκατομμύρια.

Αυτό όμως που δεν λέει ο Τούρκος πρόεδρος είναι ότι το επόμενο σχέδιο του είναι η εκδίωξη όλων των Κούρδων από την Αφρίν και ο εποικισμός της περιοχής με Τουρκμένους , οι οποίοι σε κάποιο χρονικό διάστημα θα κηρύξουν την αυτονομία τους και μετά την ένωση με την Τουρκία.
Αυτό το σχέδιο είχε ακολουθηθεί και για την Αλεξανδρέττα .

Με τη συνθήκη της Άγκυρας το 1921, το σαντζάκι της Αλεξανδρέττας προσαρτήθηκε στο γαλλικό προτεκτοράτο της Συρίας. Αργότερα, το 1939, προσαρτήθηκε στην Τουρκία μετά από ύπουλο δημοψήφισμα μετά την εισροή χιλιάδων Τούρκων , και το οποίο αμφισβητείται έως και σήμερα από τη Συριακή Δημοκρατία.

Αυτοί είναι οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι διαχρονικά και έτσι κινούνται , χωρίς  κανένας να τους σταματά από τις λεγόμενες «μεγάλες δυνάμεις » ..όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα . Αυτό σίγουρα λέει πάρα πολλά για το τεράστιο «βρώμικο παιχνίδι» που διαδραματίζεται στην Συρία εδώ και τόσα χρόνια. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: